Tiukka vääntö Uudessakaupungissa, Grönlund ratkaisi jatkoajalla

Miesten edustusjoukkue aloitti toisen kierroksen länsilohkon joukkueita vastaan lauantaina Uudessakaupungissa. Ottelu USB:a vastaan osoittautui juuri niin vaikeaksi kuin ennakossa oli laskelmoitu. Ratkaisua haettiin aina jatkoajalta, ja USB:n tuhrittua oman tilaisuutensa iskee Michael Grönlund Mikko Aron syötöstä loppunumerot 7-6.

USB – M-TEAM 6-7 (2-3,1-1,3-2,0-1)

Ottelun ensimmäisessä vaihdossa miehet laukovat kahdesti kohti USB:n maalia, mutta tuloksetta. Ensimmäisenä maalinteossa onnistuu kotijoukkue, kun ajassa 1.56 miesten pallonmenetys hyökkäyspäässä tarjoaa kaverille tilaisuuden nopeaan vastahyökkäykseen. Pallo pomppii kohti Leschin vartioimaa maalia ja taitavasti ilmasta lauottuna päätyy miesten verkkoon. Puranen tasoittaa ottelun ensimmäisen vitosen jälkeen, kun USB-pakki tarjoilee pallon suoraan lapaan ja Purasen laukaus laskeutuu tarkasti ylänurkkaan.

Erän puolivälissä miehet siirtyvät johtoon, kun Reunamäki ja Itkonen sahaavat kotijoukkueen puolustuksen läpi avopaikan Lundströmille, joka niittaa kauden viidennellä osumallaan taululle 2-1 lukemat. Kolme minuuttia myöhemmin joukkueen kapteeni Lauri Huusko lataa alimman pelaajan paikalta ja matala kuti yllättää USB-vahdin. Tilanne 3-1. Seuraava tilastomerkintä on Elomaan kaksiminuuttinen, mutta miesten alivoima kestää tilanteen. Kotijoukkue kaventaa kuitenkin nopean vastahyökkäyksen päätteeksi ajassa 17.49 ja ensimmäiselle erätauolle mennään 3-2 tilanteessa.

Kotijoukkueen tasoitus nähdään jo toisella minuutilla, kun miesten puolustuspelaaminen on huolimatonta eikä palloa saada toimitettua omalta alueelta pois. Miehet siirtyvät kuitenkin ottelussa jälleen johtoon, kun Huusko iskee palloon oikeassa laidassa ja jatkaa pelivälineen eteenpäin Maliselle. Malinen toimittaa pallon oikealta maalille ja Reunamäki iskee maalintekijän tarkkuudella tilanteeksi 4-3. Seuraavaksi Heltimoinen ottaa turhan hyökkäyspään jäähyn, mutta sarjan kolmanneksi kovimman ylivoiman omaava USB ei saa hyödynnettyä toistakaan tarjottua ylivoimaa. Jäähyn päätteeksi Lesch heittää Heltimoisen yksin läpi, mutta kotijoukkueen maalivahti vetää tällä kertaa pidemmän korren.

Miesten kannalta toisen erän ikävin hetki osuu sen puolivälin jälkeen, kun Reunamäki loukkaa oikean olkapäänsä ja joutuu jättämään pelin kesken. Erän loppuun kotijoukkueelle kahden minuutin rangaistus, joka jatkuu lähes täytenä kolmannen erän alusta.

Kolmannen erän ylivoima alkaa miesten kannalta pahimmalla mahdollisella tavalla, kun USB iskee ottelun alivoimalla tasoihin. Tilanne 4-4 ajassa 40.58. Miesten ylivoima jatkuu kuitenkin ja Grönlund onnistuu Itkosen syötöstä juuri ennen ylivoiman päättymistä. Jo seuraavalla minuutilla puolustaja Elomaa laukoo ranteella vasemmasta laidasta taka-alakulmaan yllättäen USB-vahdin ja miehet siirtyvät kahden maalin johtoon. Tilanne 6-4.

Miehillä ei mitään hätää johtoasemassa, mutta peli heikkenee ja kotijoukkuee saa pelistä paremman otteen. Kolmannen erän puolivälissä 19 sekunnissa kaksi maalia valkopaidoille ja tilanne on yllättäen tasan 6-6. Vajaa kymmenen minuuttia pelataan tasatilanteessa, mutta kumpikaan joukkue ei saa enää maalia aikaiseksi ja edessä on jatkoaika.

Jatkoajalla USB olisi voinut naulata ottelun miesten hölmöiltyä jälleen puolustuspäässä, mutta Lesch on mies paikallaan ja peli saa vielä jatkua. Kun puolet jatkoajasta on takana onnistuu sovittu kuvio, kun Aro pelaa pallon kulmasta maalille ja Grönlund iskee illan toisen osumansa tärkeään paikkaan. Miehille täysi pistepotti jatkoaikavoiton myötä.

Miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Mikko Laurikainen kertoo joukkueen huonon harjoitusviikon heijastuneen lauantain otteluun.

-Kauden heikoimman harjoitusviikon jälkeen peli myös näytti siltä. Pää ei ole mukana tekemisessä. Tehdään ihan liian vaikeasti asioita, nytkin oli ihan yksinkertaiset ohjeet otteluun, mutta ei pystytty noudattamaan niitä. Viikolla piti harjoitella pallollista peliä, mutta ei pystytty siihen, kun keskittyminen herpaantui koko ajan.

-Enää ei saada sitä harjoitusviikkoa tai tätä peliä takaisin. Kaksi pistettä tästäkin pelistä oli jaossa, ei yhtään enempää, joten saatiin se, mitä tultiin hakemaan.

-Nyt pitää jotain poppakonsteja keksiä, jotta saadaan pää mukaan tekemiseen. Ei meidän fyysinen kunto tai pelaaminen ole mihinkään kadonnut viikossa, kyllä suoritus oli korvien välistä kiinni tänään.

Miesten edustusjoukkuue jatkaa Uudestakaupungista Naantaliin yöksi, sillä joukkueen pelit jatkuvat sunnuntaina Turussa FBC Turun isännöidessä joukkueiden kauden toista kohtaamista.

Sunnuntaina 16.1. kello 15.00 FBC Turku – M-Team

M-Teamin (Sofia Rancken) tiedotteesta /UrheiluHelsinki

Helsingin M-Team ry - logo

Helsingin M-Team - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Mirva Naava siirtyy ÅIF-ottelun jälkeen loppukaudeksi ulkomaille - Anni Kettunen sopimukseen

EräViikinkien naisten F-liigajoukkueessa nähdään pelaajaliikennettä, kun pitkään seurassa pelannut Mirva Naava siirtyy perjantain ÅIF-ottelun jälkeen loppukaudeksi ulkomaille pelaamaan. Samalla EräViikingit on tehnyt loppukauden kattavan sopimuksen Anni Kettusen kanssa.

EräViikingit jatkosopimukseen kahden oman kasvattinsa kanssa

EräViikingit on solminut vuoden mittaiset jatkosopimukset omien kasvattiensa Perttu Järvisen ja Joonatan Lindholmin kanssa.

EräViikingit on irtisanonut päävalmentaja Markus Huhtimon sopimuksen

Uutena päävalmentajana aloittaa välittömästi Ville Turunen, joka on toiminut aiemmin juniorivalmentajana EräViikingeissä.

EräViikinkien liigajoukkueella 29 sopimuspelaajaa

EräViikinkien miesten liigajoukkueen runko säilyy pitkälti päättyneestä kaudesta. Uusina kasvoina ryhmään liittyy paluumuuttaja Marko Juselius sekä nuori tähtipelaaja Oliver Sillanpää. Sakari Pulkkinen täydentää maalivahtikolmikon ja lupaavat Daniel ja Benjamin Tenhonen solmivat liigasopimukset.

Kivinen ja Syrjälä takaisin M-Teamiin

Saksan Bundesliigan pistepörssin voittaja Juho Kivinen ja kymmenenneksi sijoittunut tutkaparinsa Max Syrjälä palaavat M-Teamin edustusjoukkueeseen.

Perttu Puska ei jatka EräViikingeissä

Hyökkääjä Perttu Puska ei jatka EräViikingeissä. Puskan pelaajasopimus on purettu yhteisymmärryksessä.