Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Peltonen johdatti IFK:n voittoon

 
Peltonen johdatti IFK:n voittoon

Olympiastadion täyttyi Talviklassikkoon, jossa tehtiin uusipohjoismainen yleisöennätys. Lopullinen katsojamäärä oli 36 644. Yleisönäki tasaisen ottelun, jossa sekä IFK että Jokerit tekivät komeita maaleja.Illan sankari oli IFK:n Ville Peltonen, joka keräsi tehot 1+2 ja johdattijoukkueensa 4-3-voittoon paikalliskilpailijasta.

”Tämä oli pelaajien iso ilta, meidän kaikkien fantastinenkiekkoilta”, IFK-valmentaja Kari Jalonen hehkutti ottelun jälkeen.

”Pelistä en pystynyt oikeastaan neuvoja antamaan joukkueelle.Annoin poikien pelata vain ja toivoin, että he pystyisivät nauttimaan tämäntilaisuuden ainutlaatuisuudesta.”

Talviklassikko sai arvoisensa alun, kun molemmat joukkueetastelivat ilotulitteiden räiskyessä kentälle. Tämän jälkeen IFK-ikoni Heikki Riihirantaja jokerisuuruus Otakar Janecky tulivat avaamaan erityislaatuisen kamppailun. Kaikenkruunasi Saku Kuosmasen esittämä Finlandia-hymni, joka sai yleisönherkistymään.

Kaukalossa herkistymistä ei nähty ainakaan IFK:n puolelta,kun punapaidat etenivät 43 sekunnissa kahden maalin johtoon Jokereiden vieläihmetellessä huikeita puitteita. Mikael Granlund sai kunnian ollaTalviklassikon ensimmäisen maalin tekijä. Heti hänen jälkeensä viimeisteliKimmo Kuhta.

”Ei oikein kukaan pystynyt tuollaista alkua odottaa.Tällaista lätkä on”, Jalonen tiivisti.

”Sellainen tunne jäi, että ehkä pikkuisen olimme pelaavampiakuin vastustaja ja piirun verran parempia.”

Jokerit taisteli avauserän lopussa maalin päähän TeemuPulkkisen kavennuksella, mutta heti toisen alussa Ville Peltonen nautiskeliIFK:n jälleen kahden maalin johtoon. Päätöserään lähdettiin kuitenkinjännittävistä tunnelmista, kun Jukka Hentunen toi Jokerit uudelleen maalinetäisyydelle.

Kolmannessa erässä illan kotijoukkue tuli tasoihin, kunPulkkinen tälläsi ylivoimalla kaukaa tolpan kautta 3-3-osuman. Nuorenhyökkääjän illan toista maalia ehdittiin juhlia vain hetki, sillä illankuningas Peltonen antoi suorituksellaan IFK:lle uudelleen johdon vain minuuttiennen loppua. IFK-kultakypärän syöttö tavoitti Granlundin maalin kulmalta eikätämä erehtynyt. Ottelun avausmaalin tekijä sai kunnian olla myös viimeisen isä.

”Kaksi vahvaa joukkuetta vastakkain, ja me otimme voiton.Saimme sarjapisteet ja voitolla on tietysti aina merkitystä, mutta uskon, ettävastapuolikin on onnellinen, että on ollut tässä juhlassa mukana. Omallaurallani tämä on yksi hienoimmista hetkistä”, Jalonen tunnelmoi.

Jokereiden leirissä tappio luonnollisesti kismitti, muttatilaisuudelle annettiin silti sen ansaitsema tunnustus.

”Ihan uskomaton kokemus tämä oli niille, jotka saivat ollamukana. Urheilu kaipaa tällaisia hetkiä”, Jokereiden valmentaja ErkkaWesterlund totesi.

Sää suosi lauantai-iltana yleisöä ja joukkueita. Helsingissäpäivän aikana koettu räntäsade hellitti ottelun alkaessa ja kamppailu päästiinviemään läpi ilman keskeytyksiä. Olosuhteiden puolesta juuri parempaa keliä eiolisi voinut toivoa. Kolmannen erän lumisade vain lisäsi tunnelmaa ja toistadionille todellista Talviklassikon tuntua.

Lähde: Talviklassikko.fi


Takaisin edelliselle sivulle


HIFK - logo

HIFK - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


VillePeltonen

Ville Peltonen

24.5.1973 Helsinki
Tiedot


Jukka Jalonen palaa Leijoniin kauden jälkeen

Jukka Jalonen palaa Leijoniin kauden jälkeen

Jokereissa toista kauttaan päävalmentajana toimiva Jukka Jalonen siirtyy Suomen maajoukkueen päävalmentajaksi tämän kauden jälkeen. Hän jatkaa helsinkiläisseurassa kuluvan kauden loppuun sopimuksensa mukaisesti.

Lue lisää
HIFK sopimukseen Vili Sopasen kanssa

HIFK sopimukseen Vili Sopasen kanssa

HIFK on tehnyt loppukauden kattavan sopimuksen hyökkääjä Vili Sopasen kanssa.

Lue lisää
Joonas Jalvannin sopimus purettu

Joonas Jalvannin sopimus purettu

Jokereiden ja Joonas Jalvannin sopimus on purettu yhteisymmärryksessä. Puolustaja siirtyi helsinkiläisseuraan viime kaudeksi.

Lue lisää
John Norman vahvistamaan Jokereiden hyökkäystä

John Norman vahvistamaan Jokereiden hyökkäystä

Jokerit ja John Norman ovat sopineet hyökkääjän pelaamisesta helsinkiläisseurassa kaudella 2017-18. Ruotsalainen esiintyi KHL:ssä jo viime kaudella Torpedo Nizhni Novgorodin riveissä.

Lue lisää
Jokerit ja Nicklas Jensen sopimukseen

Jokerit ja Nicklas Jensen sopimukseen

Jokerit ja Nicklas Jensen ovat sopineet tanskalaishyökkääjän pelaamisesta helsinkiläisseurassa alkavalla kaudella. Sopimus sisältää lisäksi option kaudesta 2018-19.

Lue lisää
Huippulupaus Eeli Tolvanen Jokereihin

Huippulupaus Eeli Tolvanen Jokereihin

Jokerit ja Eeli Tolvanen ovat sopineet hyökkääjän pelaamisesta helsinkiläisseurassa kaudella 2017-18. Sopimus sisältää lisäksi option kaudesta 2018-19.

Lue lisää