Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Runkosarja huipentuu taisteluun lohkovoitosta

 
Runkosarja huipentuu taisteluun lohkovoitosta

Miesten edustusjoukkue päättää runkosarjan vierasviikonloppuun Pohjanmaalla. Runkosarja saa arvoisensa päätöksen, kun viimeisessä ottelussa edustus ratkaisee Blue Foxin kanssa länsilohkon ykkössijan. Ennen sunnuntain ottelua miehet kohtaavat lauantaina Vaasassa Woodcuttersin ja Blue Fox pelaa kotonaan USB:a vastaan.

Ennen viimeistä viikonloppua miehet ovat länsilohkon kärjessä yhden pisteen Blue Foxia edellä ja maaliero joukkueella on +88, kun Blue Foxin vastaava luku on +52. Blue Foxilla on pakkovoitto edessään lauantaina, jos miehet hoitavat oman ottelunsa, jotta kotijoukkue säilyttää mahdollisuuden ratkaista lohkovoiton viimeisessä ottelussa. Tasapisteissä paremmuuden ratkaisee maaliero.

Miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Mikko Laurikainen odottaa jo runkosarjan päätösviikonloppua.

-Otteluohjelmanlaatija on onnistunut tällä kaudella kerrassaan loistavasti. Molemmissa lohkoissa ohjelmat ovat sellaiset, että vikassa pelissä ratkeaa paljon.

Fokus sunnuntain ottelussa

Miesten edustusjoukkueen osalta runkosarjan huipennus pelataan sunnuntaina, sillä joukkueella on lohkovoiton avaimet omissa käsissä.

-Lauantain peli toimii treeninä sunnuntaille. Sitä peliä ei hirveästi mietitä, sillä tässä vaiheessa rutiinia on löydyttävä ja kaksi pistettä haettava Vaasasta. Woodcuttersille peli tosin on elämän ja kuoleman ottelu, sillä joukkue on vielä vaarassa joutua suoraan kakkoseen ensi kaudeksi. Ei varmastikaan helppo paikka pelata.

-Valmistautuminen on käännetty täysin sunnuntain Blue Fox peliin. Joukkue on valmistautunut sunnuntain peliin paremmin kuin yhteenkään aiempaan runkosarjan otteluun ja samalla intensiteetillä tullaan keskittymään myös karsinnoissa. Siinä mielessä eri asemista lähdetään sunnuntain otteluun, että Blue Foxin täytyy valmistautua myös USB-peliin, jotta joukkue säilyttää mahdollisuudet sunnuntain otteluun.

Vastakkain sarjan aktiivisin ja passiivisin joukkue

Sunnuntain ottelussa kentällä nähdään sarjan aktiivisinta peliä pelaava edustus sekä aika-ajoin hyvinkin passiiviseksi jättäytyvä Blue Fox. Kotijoukkueena Blue Fox hakee vertaistaan, sillä joukkue ei ole hävinnyt tällä kaudella kertaakaan kotihallissaan ja vain kahdesti vieraat ovat saaneet tasapelipisteen matkaansa.

-Jompi kumpi pelitapa tuo lohkovoiton. Me uskotaan aktiiviseen peliin ja meidän tehtävä on pitää tempoa yllä sunnuntainakin. Blue Fox on ollut äärimmäisen passiivinen niissä peleissä, mitä olen joukkueelta nähnyt. Joukkue on kuitenkin karvannut aktiviisestikin 2-2-1 päätylaudasta joitakin joukkueita vastaan kotonaan ja toivoisin, että näin myös meitä vastaan.

Blue Fox osaa siis pelata aktiivisesti, jos haluaa. Mihin sunnuntain ottelu ratkeaa?

-Uskon, että ottelu ratkeaa meidän tämän kauden teemaan eli päätypelaamiseen. Sitä kautta ollaan onnistuttu maaleja tekemään viime peleissä ja ollaan saatu taas uusia variaatioita suorittamiseen.

Pelaajien peli

Laurikainen haluaa painottaa, että sunnuntain ratkaisut lähtevät pelaajien tekemisestä.

-Tavoitteena pelata länsilohkon kovatasoisin peli. Karsintoja ennakoiden joukkueelle on hyvä, että tullaan pelaamaan tähän mennessä suurimman yleisön edessä. Toivottavasti kaikki pelaajat ja peliin osallistujat, mukaan lukien joukkueiden toimihenkilöt ja tuomarit, antavat pelaajien ratkaista ottelun, sillä tämä on pelaajien peli.

Blue Fox ja M-Team länsilohkon liigakarsijat

Joukkueet ovat hallinneet länsilohkoa alkukierroksista lähtien ja molemmat joukkueet varmistivat liigakarsintapaikan jo ennen viimeisiä otteluita. Ainoastaan joukkueiden keskinäinen sijoitus on vielä avoinna. M-Team pelaa historiansa ensimmäiset liigakarsinnat tänä keväänä.

Blue Fox on puolestaan pelannut viisi kautta salibandyliigaa vuosina 1995-2001. Divarissa joukkue on pelannut niin monta menestyksekästä kautta, että tämän kauden pisteillä Blue Fox nousee divarin maratontaulukon kärkeen. Seurana Blue Fox on kasvanut vauhdikkaasti viime vuosina ja seurassa pelaa jo yli 200 junioria.

Blue Fox yrittää kuitenkin vakuuttaa, että liiganousu ei olisi mahdollinen. Salibandy-lehdessä 4/2010 joukkueen pelaajavalmentaja Jori Isomäki kertoo “Divaritaso on oikea paikka meidän seurallemme ja tavoitteena on nimenomaan vakiinnuttaa paikka divarissa omilla junnuilla. Tulemme pieneltä paikkakunnalta eikä meillä ole rahkeita liigaan.” Jutun loppukaneetista löytyy tässä vaiheessa kautta melko mielenkiintoiselta vaikuttava lausahdus “Jos meiltä löytyy liigatason pelimiehiä, niin seura kannustaa lähtemään.”

Joukkueen toiminta antaa kuitenkin viitteet hyvinkin päinvastaisesta tavoitteesta ja joukkue taistelee liiganoususta tosissaan. On päivänselvää, että Blue Fox haluaa nousta 10 vuoden tauon jälkeen takaisin salibandyliigaan. Onnistuiko Salibandy-lehti jutullaan vapauttamaan joukkueen paineista, kun virallisesti joukkue haluaa vain “vakiinnuttaa sarjapaikan” sarjassa, jossa se on pelannut jo 14 kautta.

-Seura on ilmoittanut julkisesti, että joukkueella ei ole halukkuutta nousta salibandyliigaan. On erittäin ristiriitaista, että joukkue tekee kuitenkin kaikkensa liiganousun eteen. En sitten tiedä, onko tämä heidän tapansa yrittää siirtää paineita pois joukkueelta. Muuta selitystä en keksi, kommentoi Laurikainen.

Lauantaina 26.2. kello 17.00 Woodcutters – M-Team

Sunnuntaina 27.2. kello 17.00 Blue Fox – M-Team

M-Teamin (Sofia Rancken) tiedotteesta / UrheiluHelsinki


Takaisin edelliselle sivulle


Helsingin M-Team ry - logo

Helsingin M-Team - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivutPerttu Puska palaa EräViikinkeihin

Perttu Puska palaa EräViikinkeihin

EräViikingit ja hyökkääjä Perttu Puska ovat solmineet 1+1 vuoden pelaajasopimuksen.

Lue lisää
Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Lue lisää
Erän paras pistemies sopimukseen EräViikinkien kanssa

Erän paras pistemies sopimukseen EräViikinkien kanssa

Hyökkääjä Tuomas Iiskola ja Salibandyliigan EräViikingit ovat tehneet pelaajasopimuksen. Hurjasta laukauksestaan tunnettu vuoden 2011 nuorten maailmanmestari pelaa helsinkiläisseurassa yksivuotisella sopimuksella.

Lue lisää
Maajoukkuehyökkääjä EräViikinkien haaviin

Maajoukkuehyökkääjä EräViikinkien haaviin

Salibandyliigassa pelaava EräViikingit on tehnyt sopimuksen maajoukkuehyökkääjä Miko Kailialan kanssa.

Lue lisää
Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Salibandyn tammikuun pelaajat ovat Salibandyliigassa Happeen hyökkääjä Veli-Matti Hynynen, Naisten Salibandyliigassa Classicin maalivahti Kreeta Lakkala ja Divarissa Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka.

Lue lisää
Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Salibandyliigassa nähtiin maanantaina melkoinen yllätys kun jumbo Nokian KrP yllätti kotonaan sarjakakkonen Happeen 7-4 ja nousi pois suoran putoajan paikalta.

Lue lisää