Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Jaguaarit kohtaa avauksessa Trojansin

 
Jaguaarit kohtaa avauksessa Trojansin

Vaahteraliigakausi käynnistyy perjantaina Palokan urheilukeskuksessa. 18.30 alkavassa ottelussa Jaguaarit saa vastaansa Turku Trojansin.

Jaguaarit voittivat Trojansin molemmissa viime kauden kohtaamisissa. Kauden avausottelussa Palokassa Jaguaarit olivat parempi numeroin 31-20 ja Turun yläkentällä pelatussa ottelussa petopaidat veivät pisteet mukaansa lukemin 28-34.  Noissa otteluissa Turun ehdottomasti paras ase oli laitahyökkääjä Ville Vene, joka keräsi molemmissa otteluissa 12 kiinniottoa. Veneen lisäksi Trojans odottaa kiinniottoja tällä kaudella myös Carlos Everettiltä. Jaguaarien puolustuksen täytyykin  olla tarkkana näiden kahden kanssa. Trojansin laitahyökkääjille palloa yrittää toimittaa pelinrakentaja Joonas Andersson. Anderssonin tehtävä ei ole helppo, sillä turkulaisten hyökkäyksen linja ei kuulu Vaahteraliigan parhaimpiin. Viime kaudella hän heitti kahdeksan touchdownia ja kahdeksantoista syötönkatkoa. Andersson ei myöskään esiintynyt mitenkään häikäisevästi kevään A-juniorikaudella. Trojansilta palloa kantanee Miko Ylikoski, joka pelasi viime kauden avauksessa kelpo ottelun.

Jaguaarien hyökkäys luottanee edelleen paljolti heittopeliin, vaikka maajoukkueen fullback Joonas Raatikainen siirtyykin hyökkäyksen linjasta keskushyökkääjäksi. Pelinrakentaja Santeri Supilla on maaleinaan viime kaudesta tuttuja laitahyökkääjiä. Eniten odotuksia kohdistuu varmasti James Pereziin, Lukkes Gilganiin ja Perttu Ahilaan. Juoksupeleistä Raatikaisen ohella vastaa kiven kova Akumatti Leskinen. Jaguaarien heittopainotteinen hyökkäys saattaa olla Turulle hankala pala. Etenkin nyt kun joukkueen takakentän viime vuosien profiilipelaaja Seikko Vennelä siirtyi Roostersin paitaan. Ville-Valtteri Suojaselle ja muulle takakentälle saattaa siis tulla päivän mittaan kiire.

Turun puolustuksen parhain osa-alue on sen tukimiehet. Ilkka Koirasen, Sami Toivosen sekä kilpailukiellosta vapatuvan Ilja Redinin taidot tunnetaan ja tämän lisäksi joukkue vahvistuu huippuyliopisto Florida Gatorsin Earl Everettilla. Puolustuksen linjaa vahvistaa lisäksi Trojansin kolmas amerikkalainen Jon Akemon. Näiden nimien on pystyttävä pysäyttämään Leskinen ja antamaan Supille painetta jatkuvasti, jos Turku mielii taistella voitosta.

Jaguaarien puolustuksen takakentällä materiaali on hieman leveämpi kuin kahtena viime kautena. Katseet kannattaa kohdistaa eritoten Pereziin, joka oli viime kauden päätteeksi jaetulla kärkisijalla kategoriassa eniten syötönkatkoja. Viime vuoden amerikkalaisvahvistus Andrew Rossin sijaan Jaguaarit hankki täksi kaudeksi linjamies Jake Forsheyn, joka vahvistaa puolustuksen puolella linjaa. Tukimiesosasto ei liene aivan viime kauden veroinen Rossin lähdön myötä, joten Sami Mäkisen paluu kentille välivuoden jälkeen on iso apu joukkueelle. Muita puolustuksen avainhahmoja tulevat varmasti olemaan Markus Blomberg sekä kahteen suuntaan pelaava Raatikainen.

Ottelu Palokan urheilukeskuksessa alkaa perjantaina klo 18.30. Tervetuloa kannustamaan Jaguaarit voittoon!

Jaguaarien tiedotteesta / UrheiluJyväskylä


Takaisin edelliselle sivulle


Jyväskylän Seudun Jaguaarit ry - logo

Jaguaarit - 2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011

Ottelut kaudella 2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Jaguarsin miesten kotiavaus lauantaina Viitaniemessä

Jaguarsin miesten kotiavaus lauantaina Viitaniemessä

Lauantaina Hyvinkää Falconsia vastaan pelattavassa ottelussa riittää panosta, sillä molemmat joukkueet mielivät taistelemaan lohkon kakkostilasta ja kotiedusta pudotuspeleihin.

Lue lisää
Jyväskylä Jaguars farmisopimukseen Vaahteraliigaseura Tampere Saintsin kanssa

Jyväskylä Jaguars farmisopimukseen Vaahteraliigaseura Tampere Saintsin kanssa

Keski-Suomen ja Pirkanmaan jenkkifutiksessa otetaan miesten puolella tänä vuonna yksi yhteinen askel kohti tavoitteellisempaa harrastustoimintaa, kun kakkosdivisioonassa pelaava Jaguars ja Vaahteraliigaan valmistautuva Saints solmivat farmisopimuksen, joka mahdollistaa pelaajavaihdon seurojen välillä.

Lue lisää
Jyväskylän jenkkifutarit yhdistävät voimansa, tavoitteena Hippos 2023

Jyväskylän jenkkifutarit yhdistävät voimansa, tavoitteena Hippos 2023

Vaikka amerikkalainen jalkapallo on Suomessa pieni laji, on Jyväskylässä pyöritetty harrastustoimintaa useassa eri seurassa. Toiminnan kasvattamiseksi ja kehittämiseksi naisten seura Jyväskylä Jaguars sekä miesten ja nuorten seura Jyväskylän seudun Jaguaarit yhdistävät rivinsä.

Lue lisää
Jaguaarit takoivat, mutta teräs ei taipunut tarpeeksi

Jaguaarit takoivat, mutta teräs ei taipunut tarpeeksi

Jaguaarien juoksuhyökkäys on oli ollut ennen ottelua sarjan tehokkokkain. Kuopio Steelers onnistui kuitenkin pysäyttämään Jyväskylän juoksun erinomaisesti, varsinkin ottelun alussa.

Lue lisää
Mäkinen ja Gabbidon Jaguaareihin

Mäkinen ja Gabbidon Jaguaareihin

Ensi kesänä historian kahdennenkymmenennen kautensa pelaava Jyväskylän Jaguaarit vahvistuu tukimies Sami Mäkisellä ja brittilaituri Jarrad Gabbidonilla.

Lue lisää
Richard Hurst Jaguaareihin

Richard Hurst Jaguaareihin

Richard Hurst on 20-vuotisjuhlakauteensa valmistautuvan Jyväskylän Jaguaarien tuorein vahvistus.

Lue lisää