Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Jyrki Aho JYPin päävalmentajaksi

 

Jyrki Aho JYPin päävalmentajaksi


Marko Virtanen kakkosvalmentajaksi

Jyrki Aho, 37, on JYPin päävalmentaja tämän ja ensi kauden ajan eli kevääseen 2013 asti. JYPin kakkosvalmentajaksi saman mittaisella sopimuksella nousee entinen JYP-kapteeni Marko Virtanen, 42, JYPin A-nuorten päävalmentajan paikalta. Jesse Welling jatkaa valmentajana ja joukkueenjohtajana. Jarkko Hyytiä toimii oman toimensa ohella liigajoukkueen maalivahtivalmentajana.

- Valmentajavalinnassa rakensimme ensiksi huolellisesti kriteerit, minkälaista valmentajaa JYP haluaa ja tarvitsee. Mitä enemmän asiaa pohdimme, sitä selkeämmin näimme lähelle eli omassa organisaatiossa olevan valmennuslahjakkuuden. Saimme kokoon vahvan valmennusryhmän, jossa on Jyrki Ahon mukana kaikki viime kausien menestystieto ja nyt myös  Marko Virtasen tuoma vahva pelaajatausta ja nouseva valmennusura, sanoo JYPin toimitusjohtaja Jukka Seppänen.

JYP on aiemminkin ollut rohkeasti nostamassa uusia valmentajia SM-liigatasolle. JYPissä ovat SM-liigauransa päävalmentajina aloittaneet mm. Erkka Westerlund, Hannu Aravirta, Matti Alatalo ja Risto Dufva.

- Jyrki Aholla on nyt sama lähtökohta liigatason päävalmentajuudelle kuin näillä jo tunnetuilla ja meritoituneilla päävalmentajanimillä. Voi siis sanoa, että tämä on JYPin näköinen ratkaisu, toteaa Seppänen.

Jyrki Aho on toiminut JYPissä neljä kautta kakkosvalmentajana.

- Vaikka tapa, jolla tähän tilanteeseen tultiin, oli raskas, niin vahvoin mielin tässä nyt viedään JYPiä eteenpäin. Päävalmentajuus kotikaupungin seurassa on tietysti aina ollut pitkän tähtäimen unelmana, ja nyt kun sitä tarjottiin näin nopeasti, on selvä, että JYPin mies tarttuu työhön täydellä sydämellään, kertoo Jyrki Aho.

Hän korostaa, että rakentaa päävalmentajuutensa kivijalan tiiviiseen yhteistyöhön koko valmennusryhmänsä kanssa.

- Mielestäni kovinta johtajuutta on uskaltaa antaa aito tila koko valmennusryhmän osaamiselle. Katson, että se ei vie mitään päävalmentajan auktoriteetista viimeisen sanan sanojana, päinvastoin, linjaa Aho.

Marko Virtanen valmensi viime kaudella JYPin A-nuoret Suomen mestaruuteen. Sitä ennen hän toimi kaksi kautta Mestiksessä silloisen D Teamin kakkosvalmentajana. Virtanen on pelannut pitkän pelaajauran JYPissä ja myös kaksi kautta Ruotsissa. Hän toimi pelaajaurallaan kaikkiaan neljä kautta JYPin liigajoukkueen kapteenina.

- Tämä on upea mahdollisuus ja kunnia-asia, sanoo Marko Virtanen.

- Lopullisesti vakuutuin tehtävän oikeellisuudesta pidettyäni Jyrki Ahon kanssa pitkän palaverin siitä, mihin valmentajina haluamme JYPiä viedä ja minkälaisilla näkemyksillä ja opeilla. Edessä on hieno haaste, Virtanen kertoo.

Virtanen valmentaa vielä tämän viikonlopun JYPin A-nuoria. JYP etsii parhaillaan uutta päävalmentajaa A-nuorten joukkueelleen.

JYPin tiedotteesta / UrheiluJyväskylä


Takaisin edelliselle sivulle


JYP Jyväskylä Oy - logo

JYP - 2011-2012 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011-2012

Ottelut kaudella 2011-2012

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


JyrkiAho

Jyrki Aho

24.7.1974 Jyväskylä
Tiedot


Henri Tamminen JYPiin, nuorille jatkosopimuksia

Henri Tamminen JYPiin, nuorille jatkosopimuksia

Laitahyökkääjä Henri Tamminen (25) siirtyy HIFK:sta JYPiin. Sopimus on mallia 1 + 1. Sopimuksen jälkimmäinen kausi sisältää seuran option.

Lue lisää
Mestis-mestari ja playoffsien arvokkain pelaaja Markus Jokinen JYPiin

Mestis-mestari ja playoffsien arvokkain pelaaja Markus Jokinen JYPiin

Tuore Mestiksen mestari, laitahyökkääjä Markus Jokinen, 29, liittyy JYPiin yhden kauden sopimuksella.

Lue lisää
Laitahyökkääjä Miha Verlic liittyy JYPiin

Laitahyökkääjä Miha Verlic liittyy JYPiin

Laitahyökkääjä Miha Verlic, 26, liittyy JYPiin loppukauden mittaisella sopimuksella.

Lue lisää
Puolustaja Jake Newton siirtyy loppukaudeksi JYPiin

Puolustaja Jake Newton siirtyy loppukaudeksi JYPiin

Viime viikolla CHL:n voittanut JYP vahvistaa joukkuettaan myös lähestyviä Liigan Playoffseja ajatellen.

Lue lisää
JYP ja Michel Miklik purkivat sopimuksensa

JYP ja Michel Miklik purkivat sopimuksensa

JYP ja hyökkääjä Michel Miklik, 35, ovat purkaneet sopimuksensa yhteisymmärryksessä.

Lue lisää
JYP avaa Champions Hockey Leaguen semifinaalit tiistaina kotona

JYP avaa Champions Hockey Leaguen semifinaalit tiistaina kotona

Champions Hockey Leaguen semifinaalit alkavat tiistaina. Suomalaisseuroista on mukana JYP, joka saa vastaansa tshekkiläisen Ocelari Trinecin.

Lue lisää