Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Jaguaaripuolustus liian pehmeä Suomen mestaria vastaa

 

Jaguaaripuolustus liian pehmeä Suomen mestaria vastaa


Kauden avaus selvästi Wolverinesille

Jaguaarit olivat vaisuja kauden avauksessaan Wolverinesia vastaan. Hallitseva Suomen mestari oli sai otteluun hyvän alun ja oli jyväskyläläisiä parempi molemmin puolin palloa. Jaguaarien puolustus onnistui pysäyttämään helsinkiläiset vain kertaalleen.

Ottelu alkoi Wolverinesin hyökkäysvuorolla. Isännät onnistuivat maalinteossa nopeasti. Muutaman juoksupelin jälkeen, pelinrakentaja Cedric Johnson viskasi pallon Tommi Pinnalle, joka siirsi kotijoukkueen 6-0 johtoon. Jaguaarien hyökkäys joutui lähtemään ensimmäisellä neljänneksellä liikkeelle syvältä omasta päädystä. Etenemistä ei juuri tapahtunut ja kun lentopotkukaan ei ollut paras mahdollinen, pääsi Wolverinesin hyökkäys kentälle hyvistä asemista. Ahmojen Stephen Stokes näytti olevansa edelleen pelimies parhaasta päästä. Hän juoksi ensin joukkueelle uudet yritykset ja viimeisteli hetkeä myöhemmin taululle 0-13 Johnsonin heitosta.

Kun Jaguaarien hyökkäys jatkoi köhimistä ja akseli Johnson-Pinta toi Wolverinesille kaksi heittomaalia, oli ero jo 27-0. Seuraavalla vuorollaan Jaguaarit joutui jälleen ahtaalle, mutta Akumatti Leskinen onnistui toimittamaan pallon Perttu Ahilalle, joka vastasi Jyväskylän kauden ensimmäisestä touchdownista. Ahila upotti myös potkun ja lukemat kaunistuivat 27-7 tilanteeseen. Jaguaarit ei kuitenkaan saanut Wolverinesin hyökkäystä pysäytettyä ensimmäisellä puoliajalla kertaakaan ja Stokes viimeisteli näin vielä yhden touchdownin. Puoliajalle mentiin siis tilanteessa 34-7.

Tulostaulun lukemia kuvasivat hyvin myös tilastot Koska juoksuilla tultiin välillä myös taakse päin, oli Jaguaarit onnistunut etenemään juoksemalla vain 16 jaardia. Wolverinesin vahva puolustuksen keskusta oli siis onnistunut riisumaan Jaguaareilta sen vahvimman aseen pois. Hyökkäysjaardit yhteensä menivät Wolverinesille 307-95.

Pääkaupunkilaiset olivat myös toisen puoliajan ensimmäisenä pisteitä tehtaillut joukkue. Tällä kertaa asialla oli keskushyökkääjä Mike Andrew ja tilanne 42-7.

Jaguaarien pelinrakentajana tuurannut Leskinen jatkoi yllättävän hyvää heittopelaamistaan löytämällä nuoren Pasi Raatikaisen, jonka ensimmäiselle liigakopille tuli mittaa 38 jaardia. Pari peliä myöhemmin pallo lykättiin Ahilan syliin ja tämä juoksi ottelun toisen Jaguaari-touchdownin. Lisäpistepotku kuitenkin epäonnistui ja tuoreet 42-13 lukemat jäivät taululle.

Neljänneksen lopussa Wolverines muistutti kuitenkin jälleen mihin päähän pisteitä on enimmäkseen tehty. Joukkue eteni ensin Stokesin juoksuilla, jonka jälkeen Johnson linkosi pelivälineen Tuomas Mankille, jonka kiinnioton myötä ero kasvoi jälleen. Päätösneljänneksellä Jaguaarit onnistui pysäyttämään Helsingin hyökkäyksen ensimmäistä kertaa ottelussa. Keskisuomalaiset eivät kuitenkaan pystyneet enää itsekään tekemään pisteitä, joten kentältä poistuttiin loppulukemissa 49-13.

Wolverinesin hahmoja olivat siis selvästi Tommi Pinta, Cedric Johnson sekä keskushyökkääjät Stephen Stokes ja Mike Andrew. Puolustuksen kovasta keskustasta eniten taklauksia keräsivät Sami Toivonen, Oskari Halttunen ja Efe Evwaraye. Jaguaarien hyökkäyksessä Akumatti Leskinen ja Perttu Ahila pystyivät siihen, mitä heiltä odotettiin. Puolustuksessa Mika Kulmala, Kimmo Pasanen, Harmon Bruno ja Aleksi Kriivarinmäki keräsivät eniten taklauksia.

Jaguaarien osalta liiga jatkuu 2.6. Turussa Trojansia vastaan.

Turkulaisten ensimmäinen ottelu päättyi Oulussa kotijoukkue Northern Lightsin 35-6 voittoon. Trojans teki virheitä ottelun alussa ja joutui juoksun takkuillessa, liikaa heikon heittohyökkäyksensä varaan. Joonas Andersson heitti ottelussa peräti neljä syötönkatkoa.

Jaguaarien pelinrakentajana pelaava kolmas amerikkalaisvahvistus Daniel Smihtwick saapuu Jyväskylään ensi viikolla ja on käytettävissä Trojansia vastaan. Akumatti Leskinen voi näin palata ykköspelipaikalleen keskushyökkääjäksi.

Jaguaarien tiedotteesta / UrheiluJyväskylä


Takaisin edelliselle sivulle


Jyväskylän Seudun Jaguaarit ry - logo

Jaguaarit - 2012 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012

Ottelut kaudella 2012

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Jaguarsin miesten kotiavaus lauantaina Viitaniemessä

Jaguarsin miesten kotiavaus lauantaina Viitaniemessä

Lauantaina Hyvinkää Falconsia vastaan pelattavassa ottelussa riittää panosta, sillä molemmat joukkueet mielivät taistelemaan lohkon kakkostilasta ja kotiedusta pudotuspeleihin.

Lue lisää
Jyväskylä Jaguars farmisopimukseen Vaahteraliigaseura Tampere Saintsin kanssa

Jyväskylä Jaguars farmisopimukseen Vaahteraliigaseura Tampere Saintsin kanssa

Keski-Suomen ja Pirkanmaan jenkkifutiksessa otetaan miesten puolella tänä vuonna yksi yhteinen askel kohti tavoitteellisempaa harrastustoimintaa, kun kakkosdivisioonassa pelaava Jaguars ja Vaahteraliigaan valmistautuva Saints solmivat farmisopimuksen, joka mahdollistaa pelaajavaihdon seurojen välillä.

Lue lisää
Jyväskylän jenkkifutarit yhdistävät voimansa, tavoitteena Hippos 2023

Jyväskylän jenkkifutarit yhdistävät voimansa, tavoitteena Hippos 2023

Vaikka amerikkalainen jalkapallo on Suomessa pieni laji, on Jyväskylässä pyöritetty harrastustoimintaa useassa eri seurassa. Toiminnan kasvattamiseksi ja kehittämiseksi naisten seura Jyväskylä Jaguars sekä miesten ja nuorten seura Jyväskylän seudun Jaguaarit yhdistävät rivinsä.

Lue lisää
Jaguaarit takoivat, mutta teräs ei taipunut tarpeeksi

Jaguaarit takoivat, mutta teräs ei taipunut tarpeeksi

Jaguaarien juoksuhyökkäys on oli ollut ennen ottelua sarjan tehokkokkain. Kuopio Steelers onnistui kuitenkin pysäyttämään Jyväskylän juoksun erinomaisesti, varsinkin ottelun alussa.

Lue lisää
Mäkinen ja Gabbidon Jaguaareihin

Mäkinen ja Gabbidon Jaguaareihin

Ensi kesänä historian kahdennenkymmenennen kautensa pelaava Jyväskylän Jaguaarit vahvistuu tukimies Sami Mäkisellä ja brittilaituri Jarrad Gabbidonilla.

Lue lisää
Richard Hurst Jaguaareihin

Richard Hurst Jaguaareihin

Richard Hurst on 20-vuotisjuhlakauteensa valmistautuvan Jyväskylän Jaguaarien tuorein vahvistus.

Lue lisää