Huolimattomuus D Teamin turmana

Suomen U20-maajoukkue nappasi komean 3-5 -voiton sarjakärki D Teamista. Isäntien kohtaloksi koitui huolimattomuus kummassakin päässä.

- Erittäin tyytyväinen täytyy olla tämän päivän esitykseen, oltiin selvästi parempia mitä eilen (Sportia vastaan), nuorten maajoukkuetta pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa edustanut Raimo Helminen kiitteli omiaan.

Jo pelin ensi minuutit näyttivät jyväskyläläisittäin tylyllä tavalla, mihin suuntaan peli oli menossa. Avausmaali nähtiin vajaan kahden minuutin kohdalla, kun pikkuleijonien Martin Tuominen jyräsi kulmasta maalille ja latoi kiekon reppuun D-puolustuksen vain rimpuillessa mukana. Ajassa 2.26 taululla oli jo lukemat 0-2, kun Mikko Nuutisen lähes nollakulmasta lähtenyt veto livahti luvattoman helposti D-vahti Niko Kaulion längistä sisään.

- Näin suoraan sanoen kustiin alku aika pahasti noilla kahdella (päästetyllä) maalilla, pettynyt D-valmentaja Jukka Ahvenjärvi manasi pelin jälkeen.

- Päästiin kyllä ehkä aavistuksen verran helposti alussa johtoon, "Raipe" myönsi.

D Team pääsi kuitenkin avauserässä vielä peliin mukaan, eikä vähiten alle kaksikymppisten kolmen kaksiminuuttisen ansiosta. Ajassa 13.23 kotijoukkue onnistuikin sitten maaliteossa, kun Tuomas Helminen ohjasi Jaakko Pelkosen laukauksen U20-vahti Sami Aittokallion haarojen välistä sisään. Ensimmäiselle erätauolle mentiin näissä lukemissa, nuorten maajoukkueen siis johtaessa 1-2.

Ottelun toinen erä olikin sitten yhtä sähellystä. Liekö syynä sitten epätavallinen pelipäivä vai mikä, mutta kummallakin joukkueella oli erittäin hankalaa edes saada muutamaa syöttöä peräkkäin omille. Vasta erän loppupuolella pelissä alkoi olla taas järkeä, joskaan ei kolme minuuttia ennen erän loppua syntynyt pikkuleijonien 1-3 -maali mikään TOP5-osuma ollut. U20-hyökkääjä Eero Elo laukoi vähän siniviivan jälkeen, ja kiekko luiskahti Kaulion olkapään ja hanskan välistä kuin saippuapala ja pomppasi lopulta aina maaliin asti.

Jyväskyläläisten alamäki sai vielä lisää vettä myllyyn, kun reilun minuutin sisään edellisestä takaiskusta niin Samuli Piiroinen ja  Panu Hyyppä lähtivät jäähyaitioon kaksiminuuttisille. Hannu Jortikan suojatit eivät tätä tilaisuutta jättäneen käyttämättä, vaan Mikko Laine ampui b-pisteen sisältä suoraan syötöstä kumilaatan neljännen kerran D-vahti Kaulion selän taakse.

Kolmaneen erään kotijoukkueen maalille luisteli Kaulion sijasta Jarno Laitinen.

- Vähän pomppi Kauliolla, ei ollut hänen paras päivänsä tänään, Ahvenjärvi selvitti maalinvahdinvaihtoa.

Laitisen iltapuhde ei alkanut kovinkaan ruusuisesti, sillä vain 39:n sekunnin pelin jälkeen Eero Elo pääsi aivan vapaasti nousemaan laidasta b-pisteiden väliin, josta mies kiskaisi raudanlujan rannevedon aivan Laitisen vartioiman maalin yläkulmaan.

D Team sai päätöserässä vielä pientä toivonkipinää, kun ensin Ossi Ikonen pamautti uransa ensimmäisen Mestis-maalin, ja vielä ennen erän puoltaväliä Teemu Varjamo viimeisteli Taneli Maasalon nappisyötöstä 2-1 -hyökkäyksessä D-miehet enää kahden maalin päähän. Mutta vaikka kotijoukkue pääsi lopussa ilman maalivahtia yrittämään maalitekoa kuudella neljää vastaan, 3-5 jäi myös ottelun loppulukemiksi.

Suomen U20-maajoukkueesta kahteen tehopisteeseen ylsivät Eero Elo (2+0), Mikko Laine (1+1) ja Joonas Nättinen (0+2).

Mestiksen (Julius Termas) tiedotteesta / UrheiluJyväskylä

D Team Jyväskylä Oy - logo

D Team - 2009-2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

JYPin ja KeuPan välillä pelaajaliikennettä

JYPin ja KeuPa HT:n yhteistyö tuottaa maalivahtiliikennettä molempiin suuntiin. Juuri loukkaantumisestaan toipunut Topias Leinonen on vuokralla Keuruulla perjantaihin saakka.

JYP ja maalitykki sopimukseen

JYP on solminut jatkosopimuksen tämän kauden maalitykkinsä Robert Rooban kanssa. Jatkosopimus kattaa tulevan pelikauden 2021-2022.

JYPin ja Miska Siikosen tiet eroavat

JYP Jyväskylä Oy ja Miska Siikonen ovat yhteisymmärryksessä purkaneet osapuolten välisen pelaajasopimuksen.

JYPin ja Alex Lintuniemen tiet eroavat

JYP Jyväskylä Oy ja Alex Lintuniemi ovat yhteisymmärryksessä purkaneet osapuolten välisen pelaajasopimuksen, joka oli voimassa kaudelle 2021-2022 asti.

Dallas Starsin huippulupaus Dellandrea Hurrikaanipaitaan

NHL-seura Dallas Stars on lainannut huippulupaavan hyökkääjänsä Ty Dellandrean JYPin riveihin toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella.

Maajoukkuemiesten korvaajina kokeneita kehäkettuja ja nuorta voimaa

JYP Jyväskylä Oy on lainannut Mestis yhteistyöseura KeuPa HT:lta hyökkääjät Joonas Larinmaan, Janne Kumpulaisen, sekä Jani Siekkisen tulevan keskiviikon Porin vierasottelua varten.