Harvinaisen tapahtumaköyhä kamppailu

Kiekonmenetyksiä, harhasyöttöjä, roikkukiekkoja - ja yksi alivoimalla syntynyt rebound-maali. Siinä yhteen lauseeseen tiivistettynä ottelun tapahtumat. Kummallakaan joukkueella ei löytynyt todellista tahtoa pelin ratkaisemiseen.

Ottelun avauserä tarjosi peräti kuuden rangaistuksen ansiosta suurimman osan pelin tapahtumista. Ottelua ei oltu ehditty pelata kuin kolme ja puoli minuuttia, kun nähtiin ensimmäinen kahden miehen ylivoimatilanne kotijoukkueen väärän vaihdon ja Vesa Kulmalan selkääntaklauksen johdosta. Jukurit ei kuitenkaan saanut kunnollisia maalipaikkoja luotua, kiitos D Teamin uhrautuvalle alivoimalle ja etenkin maalivahti Jarno Laitiselle.

Erän puolessavälissä vierasjoukkueelle sattui vaihtovirhe, jonka seurauksena kotijoukkue pääsi jopa kolmella yhtä vastaan -hyökkäykseen. Taneli Maasalo malttoi odottaa ja syöttää takamiehelle, mutta Jukuri-vahti Timo Väisänen ehti Henri Heinosen rannelaukauksen tielle.

Ottelun ainoa maali nähtiin puolestaan ajassa 10.52. Mikkeliläishyökkäjä Oskari Hakomäki istui kaksiminuuttista kiinnipitämisestä, kun peliväline karkasi D Teamilta ja Jukurit pääsi vastahyökkäykseen. Jesse Mankinen lämäsi b-pisteeltä kiekon kohti Laitista, joka joutui patjallaan torjumaan kiekon eteensä, josta puolustaja Eero Hyvärinen pääsi siirtämään kiekon lähes tyhjään maaliin. Syöttöpisteen kuittasi myös Jukuri-vahti Väisänen.

Toinen ja kolmas erä olivatkin sitten tapahtumaköyhintä peliä pitkään aikaan. Kumpikin joukkue tyytyi vain roiskimaan kiekkoa omalta alueelta keskialueelle ja keskialueelta päätyyn. Toisen ainoa kunnollinen maalipaikka siunaantui vierailijoiden Timo Kuuluvaiselle, joka röyhkellä nousullaan pääsi jo kiertämään D-vahti Laitisen, mutta Laitinen pelasi tilanteen loppuun asti ja sai vielä mainiosti kilpensä väliin.

Kolmannen erän alkupuolella kotijoukkueen Timo-Pekka Heikkinen ja ensimmäistä otteluaan loukkaantumisen jälkeen pelannut Kaarlo Jormakka pääsivät kahdella yhtä vastaan -hyökkäykseen. Kiekon kanssa edennyt Jormakka päätyi omaan ratkaisuun, mutta Timo Väisänen eteläsavolaisten maalilla veti pidemmän korren.

Että ottelusta olisi jäänyt reilulle 700:lle katsojalle vieläkin huonompi maku, ottelun tuomarinelikko onnistui vielä lopussa katkaisemaan kotijoukkueen loppukirin ailahtelevilla tuomioillaan. Petri Lehtosen kiinnipitämisjäähy tuli hieman heppoisesti, mutta tämän jälkeen kotijoukkueen Timo-Pekka Heikkinen kampitettiin aivan päivänselvästi, mutta tämä tuomio jätettiin viheltämättä. Lähes välittömästi tämän jälkeen toinen linjatuomareista katkaisi kotijoukkueen lupaanvannäköisen hyökkäyksen paitsiovihellyksellä. Todellinen kruunu ottelulle saatiin vielä reilu minuutti ennen päätössummeria, kun D-hyökkääjä Samuli Piiroinen passitettiin väkivaltaisuudesta jäähylle täysin harmittomasta jälkitilannenahistelusta.

Joka tapauksessa itse ottelu päättyi Jukureille suotuisasti lukemin 0-1. Näin mikkeliläisten ovat kahdeksan ottelun tappioputken jälkeen keränneet kolmesta ottelusta jo seitsemän pistettä. D Team heikko jakso sen sijaan jatkuu yhä, joukkue on hävinnyt jo neljä ottelua putkeen. Jyväskyläläisillä on vielä ennen joulutaukoa mahdollisuus katkaista tappioputki vieraspeleissä LeKia ja HeKiä vastaan. Paikkaansa playoff-viivan yläpuolella vankistanut Jukurit puolestaan kohtaa vielä ennen joulutaukoa LeKin ja SaPkon.

Mestiksen (Julius Termas) tiedotteesta / UrheiluJyväskylä

D Team Jyväskylä Oy - logo

D Team - 2009-2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

JYPin ja KeuPan välillä pelaajaliikennettä

JYPin ja KeuPa HT:n yhteistyö tuottaa maalivahtiliikennettä molempiin suuntiin. Juuri loukkaantumisestaan toipunut Topias Leinonen on vuokralla Keuruulla perjantaihin saakka.

JYP ja maalitykki sopimukseen

JYP on solminut jatkosopimuksen tämän kauden maalitykkinsä Robert Rooban kanssa. Jatkosopimus kattaa tulevan pelikauden 2021-2022.

JYPin ja Miska Siikosen tiet eroavat

JYP Jyväskylä Oy ja Miska Siikonen ovat yhteisymmärryksessä purkaneet osapuolten välisen pelaajasopimuksen.

JYPin ja Alex Lintuniemen tiet eroavat

JYP Jyväskylä Oy ja Alex Lintuniemi ovat yhteisymmärryksessä purkaneet osapuolten välisen pelaajasopimuksen, joka oli voimassa kaudelle 2021-2022 asti.

Dallas Starsin huippulupaus Dellandrea Hurrikaanipaitaan

NHL-seura Dallas Stars on lainannut huippulupaavan hyökkääjänsä Ty Dellandrean JYPin riveihin toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella.

Maajoukkuemiesten korvaajina kokeneita kehäkettuja ja nuorta voimaa

JYP Jyväskylä Oy on lainannut Mestis yhteistyöseura KeuPa HT:lta hyökkääjät Joonas Larinmaan, Janne Kumpulaisen, sekä Jani Siekkisen tulevan keskiviikon Porin vierasottelua varten.