Perinteinen Savonlinnan lauantai-ilta

Lauantaiset kotiottelut ovat osoittautuneet SaPKon kannalta ongelmalliseksi koko kauden ajan, eikä ottelu D Teamia vastaan tuonut tähän muutosta. Kotijoukkue pelasi yhden talven heikoimmista peleistä, joten vierasjoukkueella oli helppo työ ottaa kolme pistettä Jyväksylään lukemin 1-5 (1-2,0-2,0-1).

D Team pääsi ottelussa 0-1 johtoon Yohann Auvitun noustua ylivoimalla maalin eteen ja survottua kiekon Nielsenin alta maaliin. SaPKo nousi tasoihin niinikään ylivoimalla ajassa 16:15, kun 1. ketju teki sen perinteisen, eli Eskelinen löyti maalineteen hiipineen Konstin joka pääsi vapaasti laukomaan jäänuoliaisen Jarno Laitisen längistä maaliin.

D Team pääsi erätauolle kuitenkin johdossa illan toisen ylivoimamaalinsa turvin. Matti Tiihosen purkukiekko löyti vapaasta paikasta Timo-Pekka Heikkisen lavan ja tämän laukaus yllätti totaalisesti Nielsenin, joka ei varmasti odottanut että varma purku päätyisi vastustajan laukaukseen.

Toisen erän alussa SaPKon kenttämiehitys nukahti totaalisesti ja kaikki viisi pelaajaa lähtivät yhtäaikaa vaihtoon. Riku Silvennoinen avasi pelin nopeasti Joonas Saarelle, jonka kuitenkin vaihdosta tullut Matti Pinomäki sai ajettua kiinni. Saaren hieno syöttö keskelle Auvitulle päästi miehen kuitenkin läpiajoon ja tarkka laukaus löyti tiensä maaliin.

SaPKolla oli toisessa erässä lukuisat määrät maalipaikkoja, mutta Jarno Laitisen hyvät otteet ja SaPKon hyökkääjien aneeminen peli maalinedustalla pitivät kotijoukkueen maalisarakkeen yhdessä. Erän lopussa nähtiin käytännössä pelin lopettanut maali, kun Tuomo Laukkanen heitti kiekon maalin takaa kohti Nielseniä ja jotenkin kiekko pomppi Simonin varusteiden kautta yli maaliviivan.

Kolmanteen erään Pekka Tirkkonen teki hieman ketjumuutoksia. Teemu Suhosen paikan 2. ketjusta otti Mikko Silvennoinen ja tämä piristikin ketjun peliä huomattavasti. Kolmosketjussa epäonnistuneen Erik Erosen paikan päätöserässä otti Joonas Hyttinen.

Aivan erän alkuun SaPKon puolustus, jälleen kerran, lahjoitti irtokiekon omalla alueella vastustajalle Joonas Saari pääsi viimeistelemään aivan maalin edestä vieraiden viidennen maalin. D Teamin pelaaminen hyökkäyssuuntaan loppui samalla käytännössä kokonaan ja vieraat keskittyivät johtonsa pitämiseen. Tämä aukaisikin SaPKolle lukuisia paikkoja, joista paras siunaantui Niklas Sirenin syötöstä Mikko Silvennoiselle, joka ei kuitenkaan saanut siirrettyä kiekkoa täysin vapaasta paikasta tyhjään maaliin.

D Team nappasi arvokkaat kolme pistettä ja nousu sarjassa toiselle sijalle. SaPKo kärsi toisen peräkkäisen tappionsa joulutauon jälkeen ja tippui samalla yhdeksännelle sijalle, Kajaanin Hokkin voitettua oman ottelunsa. SaPKon ero kahdeksantena olevaan Jukureihin on edelleen viisi pistettä.

Mestiksen tiedotteesta / UrheiluJyväskylä

D Team Jyväskylä Oy - logo

D Team - 2009-2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

JYPin ja KeuPan välillä pelaajaliikennettä

JYPin ja KeuPa HT:n yhteistyö tuottaa maalivahtiliikennettä molempiin suuntiin. Juuri loukkaantumisestaan toipunut Topias Leinonen on vuokralla Keuruulla perjantaihin saakka.

JYP ja maalitykki sopimukseen

JYP on solminut jatkosopimuksen tämän kauden maalitykkinsä Robert Rooban kanssa. Jatkosopimus kattaa tulevan pelikauden 2021-2022.

JYPin ja Miska Siikosen tiet eroavat

JYP Jyväskylä Oy ja Miska Siikonen ovat yhteisymmärryksessä purkaneet osapuolten välisen pelaajasopimuksen.

JYPin ja Alex Lintuniemen tiet eroavat

JYP Jyväskylä Oy ja Alex Lintuniemi ovat yhteisymmärryksessä purkaneet osapuolten välisen pelaajasopimuksen, joka oli voimassa kaudelle 2021-2022 asti.

Dallas Starsin huippulupaus Dellandrea Hurrikaanipaitaan

NHL-seura Dallas Stars on lainannut huippulupaavan hyökkääjänsä Ty Dellandrean JYPin riveihin toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella.

Maajoukkuemiesten korvaajina kokeneita kehäkettuja ja nuorta voimaa

JYP Jyväskylä Oy on lainannut Mestis yhteistyöseura KeuPa HT:lta hyökkääjät Joonas Larinmaan, Janne Kumpulaisen, sekä Jani Siekkisen tulevan keskiviikon Porin vierasottelua varten.