Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

D Team askeleen edellä mutta maalin jäljessä

 
D Team askeleen edellä mutta maalin jäljessä

Molemmat joukkueet aloittivat hyvällä sykkeellä. Nähtiin kovaa karvausta ja kovia taklauksia. Kaikki vauhdikkaan ja viihdyttävät jääkiekko-ottelun merkit olivat ilmassa. Heti alusta alkaen D Team oli se, joka puski enemmän päälle, vaikkeivat LeKin pelaajatkaan mitään lampaita olleet. Kiekko vietti kuitenkin enemmän aikaansa vierailijoiden kuin kotijoukkueen puolustuspäässä. Muutaman minuutin pelin jälkeen moni olisi varmasti veikannutkin sen puolesta, että Dee tekee tänään avausmaalin.

Toisin kävi. Vajaan viiden minuutin kohdalla huolimaton hyökkäykseenlähtö kostautui kiekonmenetyksenä tarjoten LeKille 2 vs. 1 -tilanteen. Kärkijoukkueen pojat eivät erehtyneet, vaan Jose Nippala tälläsi kiekon reppuun Sami Lähteenmäen syötöstä.

Huolimattomuus ei jäänyt yhteen kertaan, vaan säilyi teemana koko ottelun ajan. Lähes joka kerta, kun kiekkoa kaivettiin kotijoukkueen verkosta, oli taustalla huolimaton syöttö tai vaarallinen kiekonmenetys. D Teamin virheiden myötä LeKi pääsi vaarallisiin vastahyökkäyksiin, vaikka joukkue muutoin oli hieman vastaanottajan roolissa.
 
- Kustiin peli. Oltiin helvetin huolimattomia, myönsi valmentaja Jukka Ahvenjärvi suoraan.

Vain muutaman minuutin kuluttua avausmaalista tuli jälleen paha kiekonmenetys, ja yleisö sai haukkoa henkeään LeKin pelaajan päästessä läpiajoon. Tällä kertaa maalivahti Jarno Laitinen piti kuitenkin pintansa. Välillä sattuvista virheistä huolimatta D Team jatkoi painostamista, ja lopulta sitkeä yrittäminen pakotti vierailijoiden Jouni Aallon rikkomaan kaksiminuuttisen arvoisesti. Ylivoimaa käynnistäessä sattui kuitenkin jälleen kiekonmenetys ja kuin kopiona ensimmäiselle maalille LeKi pääsi jälleen rokottamaan 2 vs. 1 -tilanteen päätteeksi.

Toisen maalin jälkeen Ahvenjärvi otti aikalisän, mutta sama meininki kuitenkin jatkui pitkin erää. D Team painosti, mutta aina välillä nähtiin LeKin vaarallinen vastaisku, joka yleensä sai alkunsa Deen virheestä. Välillä toki myös LeKillä oli omat painostusjaksonsa, mutta pääsääntöisesti kotijoukkue oli se, joka painosti.

Ajassa 14:56 Ahvenjärven sotahuudot kuuluivat jo toiselle puolelle hallia, kun valkopaidat kiittivät jälleen ja takoivat taululle 0-3 -lukemat. Olisi voinut luulla, että moisessa tilanteessa epäusko ja tuskanhiki alkavat hiipiä puseroon, mutta D Team jatkoi rynnimistä kohti Mikko Pätsin vartioimaa maalia.

- Pelaajia ei voi D Teamissa syyttää, että ne ei koskaan taistelis. Kaikki hyvän pelaamisen elementit oli olemassa. Usko on pojilla tallessa. Ne pienet kiekonmenetykset ja virheet pitää nyt vain jokaisen pelaajan ymmärtää, Ahvenjärvi totesi.

Lopulta, tasan kolme minuuttia ennen ensimmäisen erän loppua, taistelu palkittiin, kun Dee palautti kiekon väkisin takaisin hyökkäysalueelle ja Kaarlo Jormakka pääsi viimeistelemään kiekon Jaakko Pelkosen ja Joonas Saaren esityöstä maalin.

Toinen erä alkoikin sitten vauhdilla. Kun viimeiset katsojat vielä kantoivat lihiksiä ja makkaroita istumapaikoilleen, ehti Harri Pesonen antaa maalisummerille aiheen sointiin. Pelikello näytti 20:10 ja nekin, jotka ehtivät ensimmäisen erän jälkeen luulla, että tänään nähdään edellisen kohtaamisen kaltaiset 8-2 -rökälelukemat, että ”tästähän saadaan vielä peli aikaiseksi”.

Mutta jos oli kotijoukkueen kova painostus tallella toisessa erässä, niin olivat ne äkäisissä hyökkäyksiinlähdöissä tapahtuvat virheetkin. Yhtä äkkiä tilanne oli 2-4 ja LeKillä jälleen kahden maalin johtoasema.

Nämä olivat lukemat kahden erän jälkeen ja yleisö jäi jännityksellä odottamaan kolmatta ja ratkaisevaa erää. No, aika kului ja odotus jatkui. Kello, joka näytti taukoa jäljellä olevan ajan, lähestyi nollaa, mutta pelaajia ei näkynytkään. Maalitkin kannettiin pois ja hetken ajan hallissa vallitsi hämmennys.

Nopeasti kuitenkin selvisi, että kyseessä olivat ongelmat jään kanssa. Ottelunvalvoja teki nopean ja kiitosta saaneen ratkaisun ja siirsi ripeällä toiminnalla viimeisen erän pelattavaksi harjoitushalliin. Mukaan saatiin pienoista nostalgiaa ja vanhan hyvän ajan tunnelmaa.

- Erikoinen jääkiekko-ottelu. Muistan joskus 80-luvulla Tapparan pelissä tuli joku pommiuhka ja pojat otti luistimet käteen ja ei kun äkkiä harjoitushalliin, innostui LeKin valmentaja Sami Hirvonen muistelemaan.

- Kaikin keinoin yritettiin voittaa. Siirrettiin peli jopa harkkahalliin, Ahvenjärvi vitsaili.

Kun käytännön asiat oli hoidettu, saatiin viimeinen erä alkamaan. Jälleen D Team tuli vahvasti ja pääsi taas maalin päähän. 3-4 -kavennuksen jälkeen LeKi lisäsi ehkä hieman karvaustaan ja pusersi taas muutaman minuutin kuluttua kahden maalin johtoasemaan.

- LeKi on hyvin valmennettu joukkue, eikä se ole turhaan sarjan kärjessä, kehui Ahvenjärvi vastapuolen edustajia.

D Team taisteli, ja tarjosi harjoitushalliin asti mukaan tulleelle yleisölle jännitystä loppuun saakka. Tuomo Laukkanen toikin kotijoukkueen vielä maalin päähän ja oli viime minuuteilla myös tasoittaakin pelin, mutta lopulta LeKi kesti D Teamin viimeisen rynnistyksen kuudella kenttäpelaajalla ja nappasi arvokkaat kolme pistettä ja samalla koko sarjan piikkipaikan.

- Vähän oltiin tänään onnekkaampia... ja päättäväisempiä, totesi Hirvonen.

Molempien joukkueiden sinikypärät, D Teamin Samuli Piiroinen (0+2) ja LeKin Matti Kaipainen (1+1) kartuttivat tänään pistetiliään kahdella pisteellä. Heidän lisäkseen kahteen pisteeseen ylsi D Teamin Jouni Virpiö (1+1).

Mestiksen (Anssi Korhonen) tiedotteesta / UrheiluJyväskylä


Takaisin edelliselle sivulle


D Team Jyväskylä Oy - logo

D Team - 2009-2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivutHenri Tamminen JYPiin, nuorille jatkosopimuksia

Henri Tamminen JYPiin, nuorille jatkosopimuksia

Laitahyökkääjä Henri Tamminen (25) siirtyy HIFK:sta JYPiin. Sopimus on mallia 1 + 1. Sopimuksen jälkimmäinen kausi sisältää seuran option.

Lue lisää
Mestis-mestari ja playoffsien arvokkain pelaaja Markus Jokinen JYPiin

Mestis-mestari ja playoffsien arvokkain pelaaja Markus Jokinen JYPiin

Tuore Mestiksen mestari, laitahyökkääjä Markus Jokinen, 29, liittyy JYPiin yhden kauden sopimuksella.

Lue lisää
Laitahyökkääjä Miha Verlic liittyy JYPiin

Laitahyökkääjä Miha Verlic liittyy JYPiin

Laitahyökkääjä Miha Verlic, 26, liittyy JYPiin loppukauden mittaisella sopimuksella.

Lue lisää
Puolustaja Jake Newton siirtyy loppukaudeksi JYPiin

Puolustaja Jake Newton siirtyy loppukaudeksi JYPiin

Viime viikolla CHL:n voittanut JYP vahvistaa joukkuettaan myös lähestyviä Liigan Playoffseja ajatellen.

Lue lisää
JYP ja Michel Miklik purkivat sopimuksensa

JYP ja Michel Miklik purkivat sopimuksensa

JYP ja hyökkääjä Michel Miklik, 35, ovat purkaneet sopimuksensa yhteisymmärryksessä.

Lue lisää
JYP avaa Champions Hockey Leaguen semifinaalit tiistaina kotona

JYP avaa Champions Hockey Leaguen semifinaalit tiistaina kotona

Champions Hockey Leaguen semifinaalit alkavat tiistaina. Suomalaisseuroista on mukana JYP, joka saa vastaansa tshekkiläisen Ocelari Trinecin.

Lue lisää