Koovee rutisti pisteet Monnarilta

Sarjakärki Koovee riisui Happeen sen parhaista aseista ja nappasi kypsän esityksen jälkeen täyden pistepotin lukemin 4-7 (2-2,1-3,1-2)

- Ei vaan saatu tänään jalkoja liikkeelle, eikä omaa vauhtipeliä käyntiin. Tiedettiin tarkkaan mitä kaveri hakee, mutta silti emme onnistuneet kääntämään ottelua eduksemme. Omat hölmöilyt maalien jälkeisissä vaihdoissa aiheuttivat sen, että emme päässeet viemään ottelua haluamaamme suuntaan. Oman maalin edessä hölmöiltiin ja tehtiin kaverin jo ennestään hyvästä veskarista hätäilyllä entistä parempi. Siinä oikeastaan tärkeimmät pointit. Oltiin yksinkertaisesti huonompia ja Koovee ansaitsi voittonsa. Tänään kentän onnistujiin lukeutuivat myös hyvin puhaltanut tuomarikaksikko Tuomi-Pekkinen, kommentoi Happee luotsi Pasi Kotilainen taiston tauottua.

Petri Kaukolle uran 300. piste

Happeen onnistujat olivat tänään tosiaan harvassa. Yhden tähden pokannut Arto Mikkonen 1+1 pelasi pirteästi kuumeilujen ja vilttikomennusten jälkeen ja puolustuspäässä Janne Oinonen 1+0 ja Kaale Nieminen 0+1 pelasivat ehjän ottelun ja pääsivät myös pisteiden makuun +2 tehotilaston lisäksi. Merkkipaalua pääsi juhlistamaan "ikihirvi" Petri Kauko, joka iski ilman maalivahtia 4-6 kavennuksen takatolpilta Riitesuon passista. Kaukon tehot Salibandyliigassa kirjataan nyt lukemin 134+166=300. Happeella oli paikat iskeä lukuisista paikoista ottelun lopussa ilman maalivahtia 6-5:lla vielä peli tiukaksi, mutta Kooveen maalin suulla upean ottelun pelannut Pekka Nieminen piti maalinsa lopun pyörityksessä puhtaana.

Happee hukkasi tilaisuutensa - KooVee kuittasi syksyn kotitappionsa

Jyväskylän Happeen orastava nousuputki miesten Salibandyliigassa sai pienen kolauksen, kun sarjajohtaja KooVee vei vieraspisteet mukanaan lukemin 4-7. KooVeen voiton pääarkkitehtinä hääräsi 22-vuotias Aapo Mutanen, joka kirjautti tänään itselleen tehot 1+1 sekä kolme Iltasanomien tähteä ottelun parhaan pelaajan merkiksi.

Alku tunnustelevaa vääntöä

Ottelusta oli ennakkoon odotettavissa kiihkeää vääntöä. Yllättäen sarjan piikkipaikalla keikkuva KooVee tuli Jyväskylästä hakemaan revanssia syksyn kotitappiolleen. Jyväskyläläiset taas olivat muutamassa edellisessä ottelussa päässeet hyvään lentoon ja vahvistaneet playoff-paikkaansa muutamalla tärkeällä voitolla. Ottelun alku oli molemmin puolin tunnustelevaa peliä, vaikkakin KooVee siirtyi johtoon heti ottelun toisella minuutilla Veli-Matti Luukon toimesta. Ottelun merkitys molemmille joukkueille oli selkeästi nähtävissä. Omaa päätä puolustettiin tiukasti ja virheitä varottiin. Seuraavaa maalia saatiin odottaa reilu kymmenen minuuttia. Happeen Jami Manninen tasoitti ottelun ylivoimalla 1-1:een. Saman minuutin sisällä molemmat joukkueet tekivät kumpikin vielä yhden salamamaalin ja taululla komeilivat jo lukemat 2-2. Tuo oli tilanne myös, kun summeri soi ja joukkueet siirtyivät pukuhuoneisiin juonimaan kuvioita tiukan ottelun hoitamiseksi.

KooVeen viimeistely toisessa erässä terävämpää

Toinen erä jatkui samalla kaavalla, kuin ensimmäinen päättyi. Peli oli vauhdikasta ja joukkueiden puolustaminen oli huippuluokkaa. KooVeen maalilla pelannut maajoukkuetason maalivahti Pekka Nieminen pysäytti muutaman terävän Happeen laukauksen ja toisessa päässä Happeen Eero Kosonen katkaisi useampaan otteeseen KooVeen hyökkääjien teräviä ajoja maalin edustalle. Lauri Hannelius ehti siirtää KooVeen jälleen maalin johtoon, kunnes Happeen Arto "Bräy" Mikkonen (1+1) kuittasi pelin jälleen tasoihin ajassa 25.39. Aina niin sympaattisen Kaale Niemisen millintarkka syöttö löysi upeasti Mikkosen KooVee-puolustuksen keskeltä ja Mikkonen sivalsi pallon yläkulmaan terävällä lyöntilaukauksella. Tämän jälkeen maalipaikkoja luotiin tasatahtiin molempiin päihin. Parhaimmat paikat syntyivät ehkäpä Happeelle, mutta valitettavasti maalinteossa onnistui ainoastaan KooVee. KooVeen Aki Hietanen sekä Ville Matikainen tekivät maalit mieheen ja muuttivat tilanteeksi 3-5 vieraiden hyväksi. Enempää maaleja ei erän aikana nähty ja viimeiseen erään Happeelle jäi tiukka tehtävä kurottavaksi.

Jos maaleja ei tee itse, vastustaja rokottaa

Viimeiseen erään KooVee valitsi selkeästi puolustusvoittoisen taktiikan. Muutamasta maalintekotilanteesta Happeen päässä huolimatta pallo pyöri jatkuvasti vieraiden kenttäpäädyssä. Happee hakkasi päätään seinään, mutta KooVeen puolustus piti paikkansa. Viimeisenä lukkona maalin tolpat, joita mm. Happeen Panu Kotilainen pääsi testaamaan lähietäisyydeltä. Maanantaina varusmiespalveluksensa aloittaneen Petri Hakosen loistavan syötönkatkon jälkeen Hakonen haastoi KooVeen puolustajan ja tarjoili Kotilaiselle avopaikan takatolpalle. Puolen metrin päästä tyhjästä maalista huolimatta Panu päätti siirtää pallon tolppaan, ja taululla säilyivät edelleen samat 3-5 lukemat. Maalintekoa pääsivät hyvistä paikoista kokeilemaan myös Juuso Heikkinen, Joonas Pylsy ja Joonas Kaasalainen ja Lasse Riitesuo tolppakudillaan, mutta hyvistä yrityksistään huolimatta he eivät siinä onnistuneet. Ja niin kuin usein käy, vastustaja rankaisee tehottomuudesta ankaralla kädellä. Ajassa 54.50 Marko Lahtinen laukoi pallon kuudennen kerran Happeen verkkoon ja tilanne alkoi näyttää erittäin tukalalta. Viimeisen viiden minuutin aikana yleisön huiman kannustuksen siivittämänä KooVeen päädyssä nähtiin kuitenkin vielä erittäin kiivas hirvilauman rynnistys. Maalipaikkoja syntyi liukuhihnalta. Ajassa 57.24 Happeen kapteeni Petri Kauko kavensi Lasse Riitesuon ja Paul Kotilaisen upeiden syöttöjen jälkeen ja toi vielä lisää toivoa. Tämä ei kuitenkaan valitettavasti aivan riittänyt. KooVeen puolustus piti lopulta ja Pekka Niemisen tärkeät torjunnat pitivät KooVeeta pystyssä. Daniel Pappi pääsi vielä tekemään yhden maalin Happeen verkkoon hirvipaitojen yrittäessä kavennusta ilman maalivahtia. Näin pisteet lähtivät siis tamperelaisten matkaan.

Happee kuitenkin säilytti kuudennen paikkansa sarjataulukossa. Happee on neljä pistettä edellä yhdeksäntenä playoff-viivan alla majailevaa Hämeenlinnan Trackersia. Huomenna sunnuntaina 17.1 Happee matkaa Turkuun TPS:n vieraaksi. Vierasvoitolla ja elintärkeillä kahdella pisteellä Happee siirtyisi viidenneksi ohi SPV:n ja ero neljäntenä olevaan Classiciin olisi ainoastaan yksi piste. Seuraavan kerran Happee taistelee Monitoimitalolla viikon päästä lauantaina 23.1. Vieraaksi Jyväskylään saapuu tuolloin Tampereen Classic ja lisäpanosta tuohon otteluun tuo taistelu kotiedusta playoffeihin.

Happee kiittää kotiyleisöään ja toivottaa sen tervetulleeksi seuraamaan huikean jännittävää Salibandyliigaa jälleen viikon kuluttua!

Happeen tiedotteesta / UrheiluJyväskylä

Happee ry - logo

Happee - 2009-2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

Roni Laasonen pukee Hirvipaidan ylleen myös ensi vuonna

Ensimmäistä kauttaan Jyväskylässä pelaava Roni Laasonen on solminut vuoden jatkosopimuksen Happeen kanssa.

Iiro Kinnunen ja Juha Rautiainen Amppareihin

Kaksikko liittyy O2-Jyväskylän riveihin lainasopimuksella Sveitsistä.

Steamersille kaksi tärkeää jatkosopimusta

Eino Heinonen ja Miika Malkamäki jatkavat Steamersin riveissä ensi kaudella.

Joni Lempinen jatkaa Amppariuraansa

Joukkueen monivuotinen kapteeni surisee Ampparipaidassa myös ensi kaudella.

Julius Sieppi palaa Amppareihin

O2-Jyväskylän Miesten Edustusjoukkue saa tulevalle kaudelle riveihinsä mieluisan paluumuuttajan, kun siviilikiireiden johdosta välivuoden pitänyt puolustaja Julius Sieppi palaa Ampparipaitaan.

Happee julkaisi joukkueensa

Happeen miesten liigajoukkueen pelaajarunko säilyy pitkälti päättyneestä kaudesta samanlaisena. Uusina pelaajina joukkueeseen liittyvät Sveitsistä kotiinpalaava Jonne Junkkarinen, EräViikingeistä siirtyvä hyökkääjä Roni Laasonen sekä sveitsiläishyökkääjä Silvan Bolliger.