Happee nappasi tärkeän päänahan

Happeen miesten edustusjoukkue tarjosi hyvin kannustaneelle kotiyleisölleen laadukasta salibandyviihdettä kaataen sarjassa neljäntenä olevan Tampereen Classicin lukemin 8-6(4-3,3-1,1-2). Voitto irtosi lujan taistelun jälkeen ja antaumuksellisen puolustamisen jälkeen.

Classic terävämpi alussa

Vierasjoukkue Classic ja erityisesti nuori hyökkääjä Niko Juhola oli ottelun ensiminuuteilla kovassa vedossa. Juhola iski viidessä ja puolessa minuutissa Classicin 0-2 johtoon terävistä vastahyökkäyksistä. Classic käytti Happeen omia aseita kotijoukkuetta vastaan ja käänsi puolustuspään pallonriistoista hyökkäykset terävästi kohti Happeen maalia. Happee ei ollut valmis tähän alussa, ja ryhtiliike oli tehtävä. Happeen Jami Manninen tekikin tärkeän kavennusmaalin vajaa minuutti edellisestä ja viisi minuuttia myöhemmin Paul Kotilainen toi Happeen jo tasoihin. Tämä ei kuitenkaan vielä riittänyt, kun Happeen ylivoima pääsi vauhtiin erän lopulla. Ensin Lasse Riitesuo siirsi hirvirinnat hieman onnekkaastikin oman jalan kautta Paul Kotilaisen syötöstä johtoon ja puolen minuutin päästä sama mies laukoi pelivälineen jälleen verkon perukoille ohi möreän Classic-vahti Jussi Viitasen kaukaa lähteneellä kierreranteellaan. Erän lopulla Classicin sveitsiläisvahvistus Adrian Zimmermann kuittasi lukemiksi 3-4 Paul Kotilaisen istuessa kaksiminuuttistaan.

Toinen erä vauhdikasta - Riitesuo Mikko Kohosen rinnalle Happee-maaleissa

Toiseen erään molemmat joukkueet tulivat hyvällä asenteella ja pelin vauhti oli äärimmäisen korkea. Maaleja ei nähty hyvistä tekopaikoista huolimatta erän alkupuoliskolla. Molemmat maalivahdit esittivät hyviä otteita ja toimivat puolustuksiensa viimeisinä lukkoina. Happee kesti Otto Tikan molemmat rangaistukset päästämättä alivoimamaalia. Alivoimassa nähtiin pitkästä aikaa erinomaista uhrautumista ja taistelua. Ajassa 34.05 Classicin Markus Vuorinen otti jäähyn vaarallisesta pelaamisesta. Happee tarvitsi vain 40 sekuntia, kun Lasse Riitesuo siirsi Happeen jälleen kahden maalin johtoon illan kolmannella ylivoimamaalillaan. Maali syntyi upealla tavalla takatolpilta tyhjiin Riitesuon oman, Jami Mannisen ja Petri Kaukon taitavan esityön jälkeen. Maalillaan Riitesuo nousi tasalukemiin Mikko Kohosen kanssa kaikkien aikojen tehdyissä maaleissa Happeen paidassa (194 maalia).  Classicin Matti Koskela kavensi kuitenkin pian tämän jälkeen jälleen eron yhteen maaliin hienolla kaukolaukauksellaan. Jami Manninen ja Joonas Kaasalainen lisäsivät vielä Happeen johdon kolmeen maaliin 23 sekunnin sisällä. Manninen tuikkasi Riitesuon reboundin maaliin edestä sisään ja Kaasalainen latasi ylämummoon Janne Oinosen hienosta syötöstä, josta syöttömerkintä virallisestikin Oinoselle. Erätauolle siirryttiin näissä 7-4 Happeen johtolukemissa.

Classic painoi kolmannessa kovaa päälle

Viimeisen erän alussa Happee sai jälleen harmillisen rangaistuksen jatkuvista rikkeistä. Jussi Lehtinen aloitti Classicin kirin ajassa 43.59 hieman helponlaisesti tuomitun rangaistuksen aikana. Classic jatkoi hurjaa painostustaan vyöryttäessä kerta toisensa jälkeen palloa Happeen maalin edustalle. Kiri tuotti jällen tulosta ajassa 50.12 maajoukkuetähti Vesa Punkarin tällätessä pallon verkon perukoille. Classicin kiri oli todella voimakasta ja pelko alkoi kiiriä yleisön puolella.

Eero Kosonen Happeen vankka tukipilari

Classic sai viimeisen kymmenminuuttisen lukuisia hyviä maalintekopaikkoja, mutta Happeen maalilla huippuottelun torjunut Eero Kosonen pysäytti lukuisat Classicin nimimiesten yritykset. Puolittaiset läpiajotkaan eivät riittäneet Kososen ohittamiseen. Käytännössä viimeiset minuutit painostettiin täysin yhtä päätyä, mutta Classic ei enää maalinteossa onnistunut. Happeen puolustus kesti ja Joonas Pylsy pääsi vielä sinetöimään loppulukemat 8-6:een. Happee nappasi siis tärkeät kotipisteet.

-Olihan tämä aikamoinen taisteluvoitto. Puolustettiin hyvin ja saatiin estettyä Classicin yritykset. Saatiin tänään hyvin tehtyä maalejakin. Todella tyytyväinen täytyy olla. Taisteluvoitto, kommentoi ottelun jälkeen Happee-puolustaja Kaale Nieminen. Nieminen tekikin tässä ottelussa huiman määrän "näkymätöntä työtä" Happeen voiton eteen. Nieminen katkoi useita Classicin vaarallisia hyökkäyksiä ja oli omassa päässä "itse varmuus".

Happeen tiedotteesta / UrheiluJyväskylä

Happee ry - logo

Happee - 2009-2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

Roni Laasonen pukee Hirvipaidan ylleen myös ensi vuonna

Ensimmäistä kauttaan Jyväskylässä pelaava Roni Laasonen on solminut vuoden jatkosopimuksen Happeen kanssa.

Iiro Kinnunen ja Juha Rautiainen Amppareihin

Kaksikko liittyy O2-Jyväskylän riveihin lainasopimuksella Sveitsistä.

Steamersille kaksi tärkeää jatkosopimusta

Eino Heinonen ja Miika Malkamäki jatkavat Steamersin riveissä ensi kaudella.

Joni Lempinen jatkaa Amppariuraansa

Joukkueen monivuotinen kapteeni surisee Ampparipaidassa myös ensi kaudella.

Julius Sieppi palaa Amppareihin

O2-Jyväskylän Miesten Edustusjoukkue saa tulevalle kaudelle riveihinsä mieluisan paluumuuttajan, kun siviilikiireiden johdosta välivuoden pitänyt puolustaja Julius Sieppi palaa Ampparipaitaan.

Happee julkaisi joukkueensa

Happeen miesten liigajoukkueen pelaajarunko säilyy pitkälti päättyneestä kaudesta samanlaisena. Uusina pelaajina joukkueeseen liittyvät Sveitsistä kotiinpalaava Jonne Junkkarinen, EräViikingeistä siirtyvä hyökkääjä Roni Laasonen sekä sveitsiläishyökkääjä Silvan Bolliger.