A-junioreille luu käteen

Happee A - Koovee A 7-8

Sunnuntaina monitoimitalolla piti ennakkoon nähdä todellinen herkkupala kun kaksi vanhaa kiistakumppania kohtasivat.

Kotijoukkueen piti panostaa nimenomaan ottelun alkuun tekemällä hyvällä asenteella ja hyvällä liikkeellä hommia. Toisin kuitenkin kävi.. Koovee oli valmiimpi otteluun ja järjesteli paikkoja vastahyökkäyksillä kotijoukkueen tehdessä karmeita virheitä hyökkäyspäässä. Koovee siirsikin pelin tasakentällisin lukemiin 0-1 maalinedusta härdellistä. Tästä seurasi happeelaisten kaksi kuritonta jäähyä joista Koovee rankaisi molemmista. Ensimmäinen erä oli taputeltu siis lukemiksi 0-3.

Toiseen erään tuli jälleen hengetön hirvilauma. Koovee vei peliä miten tahtoi ja näytti siltä, että vieralija korjaa pistepotin rumin lukemin. Happeelaisille tarjottiin kaksi ylivoimamahdollisuuttakin, mutta hyvin kuvastavaa hengettömälle esitykselle oli se, että vastustaja nöyryytti loistavilla yksilösuorituksilla happeen ylivoimaviisikkoa tekemällä maalin molemmista alivoimista. Tilanteessa 1-6 kotijoukkueelle tarjoutui kuitenkin mahdollisuus tulla peliin mukaan, kun vastustajan pelaaja ajoi törkeästi maalin edessä Juuso Heikkistä 5-minuutin arvoisesti. Ensimmäisessä erässä lämpimät päällä istunut Lauri Liikanen rokotti ylivoimatilanteesta kaksi maalia ja toi hirvet kolmen maalin päähän. Erässä ei enempää maaleja nähty joten toiselle erätauolle siirryttiin lukemissa 3-6.

Kolmanteen erään kotijoukkue tuli jälleen kerran aivan uudesti syntyneenä. Hyvällä liikkeellä ja kovalla asenteella painanut hirvilauma saikin Kooveen täysin puolustuskannalle. Ajassa 50:44 joukkueen kapteeni Petteri Kääriäinen toi jo joukkueensa 6-6 tasatilanteeseen tahtomaalillaan. Tätä ei olisi pelin puolivälissä uskonut, että kotijoukkue voi vielä pelissä taistella tosissaan voitosta. Muutama minuutti myöhemmin kotijoukkue purki Kooveen korkean karvauksen ja Lauri Liikanen siirsi hirvet 7-6 johtoon Panu Kotilaisen leivoksesta. Seuraavat vaihdot happee hallitsi edelleen pallollista peliä ja odoteltiin milloin viimeinen sinetti lyödään taululle. Vajaa neljä minuuttia ennen loppua nähtiin kuitenkin pelin kannalta ratkaiseva käänne. tuomarikaksikko Airola - Andersson katsoi läpi sormien n. 5 metriä väärästä paikasta ja liikkuvasta pallosta annetun vapaalyönnin läheltä maalia. Tämän vastustajan viisas pelimies luki hyvin ja käveli keskeltä maalintekoon kotijoukkueen pelaajien ihmetellessä tilannetta. Tähän tilanteeseen loppui kuin seinään kotijoukkueen pelillinen hallinta. Reilu minuutti ennen loppua kokeneempi vastustaja pisti vielä ratkaisevan 7-8 osuman taululle vastahyökkäyksestä ja näin kaksi pistettä olikin karannut Tamperelaisten mukaan.

Paljon pelissä puhuttanut tuomaritoiminta ei kyllä ollut ajan tasalla, sillä niin linjattomia vihellyksiä tuli molemminpuolin koko ottelun ajan. Kooveen leirissä huutelua aiheuttanut 5-minuutin jäähy kuitenkin oli päivänselvä tilanne, jonka myös rangaistuksen kärsinyt pelaaja muuta joukkuetta lukuun ottamatta näytti ymmärtävän. Tämä jäähy olikin juuri se joka kotijoukkueen päästi vielä peliin mukaan. Harmi vain, että hyvä ote pelistä katosi lopussa karmeaan tuomarivirheeseen.

Oikea joukkue kuitenkin voitti ottelun värikkäiden vaiheiden jälkeen, sillä kaksi ensimmäistä erää terävämmin pelannut Koovee olisi voinut ratkaista pelin jo paljon aikaisemmin. Näin kovaa vastustajaa vastaan ei yksinkertaisesti voi nukkua kahta ensimmäistä erää, vaikka nyt vielä tarjoutuikin paikka taistella jopa pelin voitosta.

Tulevalla viikolla hirvilauma saakin jo harjoituksiinsa muutaman vahvistuksen armeijan harmaista joita se on viimeaikojen peleissä kaivannut varsinkin hyökkäyspäässä. Valmistautuminen viikon päästä käytävään Oilers peliin päästäänkin aloittamaan pitkästäaikaa laajemmalla materiaalilla.

Happeen tiedotteesta / UrheiluJyväskylä

Happee ry - logo

Happee - 2009-2010 A-nuoret

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

Roni Laasonen pukee Hirvipaidan ylleen myös ensi vuonna

Ensimmäistä kauttaan Jyväskylässä pelaava Roni Laasonen on solminut vuoden jatkosopimuksen Happeen kanssa.

Iiro Kinnunen ja Juha Rautiainen Amppareihin

Kaksikko liittyy O2-Jyväskylän riveihin lainasopimuksella Sveitsistä.

Steamersille kaksi tärkeää jatkosopimusta

Eino Heinonen ja Miika Malkamäki jatkavat Steamersin riveissä ensi kaudella.

Joni Lempinen jatkaa Amppariuraansa

Joukkueen monivuotinen kapteeni surisee Ampparipaidassa myös ensi kaudella.

Julius Sieppi palaa Amppareihin

O2-Jyväskylän Miesten Edustusjoukkue saa tulevalle kaudelle riveihinsä mieluisan paluumuuttajan, kun siviilikiireiden johdosta välivuoden pitänyt puolustaja Julius Sieppi palaa Ampparipaitaan.

Happee julkaisi joukkueensa

Happeen miesten liigajoukkueen pelaajarunko säilyy pitkälti päättyneestä kaudesta samanlaisena. Uusina pelaajina joukkueeseen liittyvät Sveitsistä kotiinpalaava Jonne Junkkarinen, EräViikingeistä siirtyvä hyökkääjä Roni Laasonen sekä sveitsiläishyökkääjä Silvan Bolliger.