A-junioreille tappio kovasta taistelusta huolimatta

Oilers A - Happee A 7-5

Jyväskylästä lähdettiin hymyssä suin kohti Espoota haastamaan lohkon kärkijoukkuetta nöyrällä asenteella. Pettymykseksemme Eki ei johdattanut meitä pelipaikalle ripeällä tahdilla, vaan paikan paikkasi hienosti uusi tulokas Lasse Lehtinen vai mikä se oli.

Saavuimme Espooseen klo 14.04. Espoossa vallitsi synkkä pilvinen sää, mutta se ei lannistanut nuorta hirvilaumaa. Pelivalmistautuminen alkoi ketjupalavereilla, jonka jälkeen suunnistimme ulos perinteiselle höntsäfudikselle. Tiukan tasapeliväännön jälkeen takaisin sisälle ja testaamaan Leppävaaran parkettia.

Jokaisella oli varmasti tiedossa, ketä ja mitä oli vastassa joten hereillä pitäisi olla alusta lähtien. Tuomarin vihellyksestä alkoi kevään yksi kovimmista otteluista. Vahva kotijoukkue tulikin heti alusta miesvartioinnilla karvaamaan, jolloin jalkaa tarvittiin entistä enemmän. Ensimmäisen erän alussa Toni ''melkein 15-vuotias'' Kuosmanen tarjosi pallon kokeneelle Olli Nuoranteelle, joka melkein käveli maalintekosektorille ja laittoi näpäkällä ''un coup de piéd'' tyylisellä vedolla pallon verkkoon. Vajaa minuutti edellisestä osumasta oli sama hirvipaitojen ketju pahanteossa, kun tutkapari Liikanen - Lehtomäki järjesteli vierasjoukkueen toisen osuman, jossa Tero-Taru-Tero Lehtomäki sai yllättävän no-look syötön Lars Bystoeliltä ja toi hirvipaidat jo kahden maalin johtoon. Erä meni kokonaisuudessaan loistavasti ja kylkiäisiksi pari alivoimaa myös kestettiin ja maalin suulle komennetun Hemmi "Heihachi michigan" Kinnusen loistotorjuntojen siivittämänä erätauolle mentiin vierasjoukkueen 2-0 johdossa.

Hirvilauma saapui erätauolta intoa täynnä toiseen erään, mutta tätä lannisti hieman kotijoukkue, joka kavensi ajassa 1.30 Perttu Pajuskosken tarkalla laukauksella. Kotijoukkue Oilers jatkoi vahvaa painostustaan ja pisti palloa liikkumaan näyttävään tyyliin. Happee jäi pari askelta jälkeen joka tilanteessa ja joutui näin rikkomaan paljon. Näitä rikkeitä tuomari ei katsonut läpi sormien vaan passitti happeelaispelaajan kahdeksi minuutiksi jäähylle. Taitava kotijoukkue oli ylivoimalla omaa luokkaansa. Tämän todisti Petri Jalangon lättysyöttö takatolpalle, jonne parkkeerannut Jens Riska toimitti pallon näyttävästi ilmasta sisään. Vieraat kuittasivat ylivoiman nopeasti, kun alokas Junkkarinen purjehti kentällä kuin Hailey Wickenheiser ja heitti täydellisyyden ylittävän syötön Kykkäsen Juusolle, joka ei paikasta erehtynyt vaan toimitti pallon ohi vaisusti pelanneen Oilers - maalivahdin. Happeen jatkuva tuomareitten kyseenalaistaminen kostautui jäähyn arvoisesti ja kotijoukkue ei voinut olla tilaisuutta käyttämättä, kun Petri Jalanko laukaisi jäätävän rannelaukauksen Kinnusen torjunnasta maaliin. Erän loppupuolella Happee puolustaja tohtori Siljoranta sai jäähyn vastustajan pelivälineen pahoinpitelemisestä. Alivoimassa saavutettiin torjuntavoitto, jonka kruunasi lannistamaton Lauri Liikanen napakalla rannekantilla, joka yllätti vastustajan maalivahdin. Viimeiselle erätauolle siirryttiin vierasjoukkueen 3-4 johdossa.

Kolmannen erän alkuun jäi vielä vierasjoukkueelle 45 sekuntia alivoimaa jäljelle. Kahden edellisen Oilers ylivoimaosuman maestrona toiminut Jalanko laittoi unelma kanttisyötön pimennössä olleelle Casper Pfiznerille, joka toimitti pallon liigavarmuudella happeen maaliin. Hirvilauma kuittasi kolmannen erän toisella minuutilla , kun Moilanen palasi vaihdosta maksettuaan parkkisakon ja hänen silmä-käsi koordinaatio toimi erinomaisesti ja tarjosi Liikaselle syötön keskelle suoraan parkkiruutuun, josta mese pyörähti tyylikkäästi renkaat ulvoen ympäri ja latasi rannarin etuovista sisään. Muutaman minuutti myöhemmin Oilersin virheetön ylivoima kuitenkin rokotti hirvilaumaa taas kun Ilari Talvitien osui Kykkäsen istuessa jäähypenkillä. Tästä vain 20 sekuntia ja vierasjoukkueen päädyssä tapahtuu taas, kun Perttu Pajukoski viimeisteli illan toisella osumalla kotijoukkueelle 6-5 johdon hieman onnekkaasti kun rebdound pallo kimpoili pelaajien kautta sisään. Erän loppupuolella Tommi Moilanen oli elementissään ja hoiti itsensä maalitilastoihin, omaan päähän tehdyllä osumalla, kun hän vastustamattomasti ohjasi Petri Jalangon tulisen rannelutkun ohi loistavasti Happeen maalissa pelanneen Hemmi Kinnusen. Happee yritti kuroa Oilersin etumatkaa vielä kiinni luomalla hyviä tilanteita kotijoukkueen maalille, mutta viimeinen terävyys avopaikoissa kuitenkin puuttui. Pisteet näin siis jäivät Espooseen lukemin 7-5.

Itse pelistä jäi hyvä maku, vaikka tappio tulikin. Uljas hirvilauma taisteli loistavasti kentällä ja pisti tosissaan kampoihin lähes kokonaan liigapelaajista koostunutta joukkuetta vastaa. Tälläkertaa vain rahkeet eivät vielä riittäneet voittoon taitavaa Oilersia vastaan.

- Pelaajat noudattivat tänään loistavasti peliin luotua taktiikkaa josta kertoo erittäin vahva alku ja koko pelin kestänyt periksiantamaton taistelu. Maalivahtiosastolla tänään esiintynyt Hemmi Kinnunen antoi myös jatkoa ajatellen vahvat näytöt loistavalla pelillään. Myös puolustuksessa raatanut ja hyökkäyspäässä tehoillut Olli Nuoranne on jälleen löytänyt huippuvireensä loukkaantumisen jälkeen, kommentoi valmentaja Aki Vilander

Maalivahtipeliä äityi myös kehumaan joukkueen valmennukseen liittynyt Jyri Korsman.
- Ei ole mennyt hukkaan maalivahtitreenit, sen huomasi tänään Hemmin loistopelistä, totesi joulutauolla Happeeseen ostettu valmentajavelho Korsman.

- Tiedossa oli, että Oilers tulee peliin miesvartioinnilla, joten harjoituksissa ketjuittain luodut purkutaktiikat saatiin otettua myös käyttöön itse pelissä. Loistavasti tuossa tänään onnistuttiinkin kun pääsimme alussa juuri näistä tilanteista 0-2 johtoon. Jouduttiin kuitenkin aivan liikaa alivoimalle turhien rikkeiden takia joista Oilersin liigapelaajat rokottivat aika jäätävällä teholla, päätti Vilander.

Tämä kasvatti kuitenkin hirvilaumaa jälleen yhden askeleen. Nähtiin, että myös sarjan selkeää ennakkosuosikkia vastaan pystytään taistelemaan tasapäisesti.

Katseet suunnataankin nyt hyvillä mielin jo tulevan kahden viikon mittaiseen harjoittelujaksoon jonka jälkeen sunnuntaina 13.2 Happee saa vastaansa kotiottelussa SSV:n Helsingistä.