Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

D Team HeKiä vahvempi

 
D Team HeKiä vahvempi

Varsinkin kotipeleissä D Team on viime aikoina aloittanut ottelunsa vahvasti, lähtenyt taisteluun hyvällä sykkeellä ja saanut pelin pyörimään heti alkuminuuteista alkaen vastustajan päädyssä. Niin oli myös tänään. Ensimmäisen erän alkupuolisko oli D Teamin hallintaa ja HeKin hyökkäykseenlähdöt pääsääntöisesti kilpistyivät joko omiin heikkoihin avauksiin tai kotijoukkueen vahvaan karvaukseen.

Ote oli selvästi kotijoukkueella, mutta ehkä se viimeinen terävyys kuitenkin puuttui. Muutamia hienoja kynäilyjä kyllä nähtiin, pientä pyöritystäkin ja pari hyvää laukausta, mutta sellainen vaikutelma jäi, että maalipaikkoja olisi voinut luoda enemmänkin. Olisipa ollut mahdollisuus enempiin maalipaikkoihin tai ei, D Teamin hallinta kuitenkin palkittiin ajassa 10:51. Jonne Virtanen nousi vahvasti maalille ja kapteeni Pirkka Lahtinen kävi laittamassa torjunnasta jääneen irtokiekon sisään.

- Puolustustaistelua oli. Eka erän alussa oltiin hermostuneita tai sitten muuten vaan pulassa. Sen jälkeen pojat alko kommunikoimaan, totesi HeKi-valmentaja Janne Sinkkonen suojattiensa otteista ensimmäisessä erässä.

Muutama minuutti maalin jälkeen D Teamin Kaarlo Jormakka lähti istumaan erän ainoaa kaksiminuuttista, ja HeKi sai tilaisuuden tulla peliin mukaan. HeKin paikka YV-tilaston kärkipäässä ei selvästikään ole ollut sattumaa, sillä näyttävää oli joukkueen pyöritys myös nyt. D Team oli jo pääsemässä pälkähästä, kun jäähy kului loppuun, mutta keskittyminen herpaantui jälkitilanteen aikana; HeKi jatkoi pyöritystä, Joni Isomäki ampui siniviivalta ja Olli Sinkkonen ohjasi kiekon komeasti pömpeliin.

- Niin kuin näkyi, pieni herpaantuminen meillä nimenomaan siinä vaiheessa, kun tullaan täyteen. Eli kyettiin tavallaan pelaamaan ylivoimat pois sieltä, muistettiin olla huolellisia siihen saakka, kun loppuu se ylivoima. Siinä vaiheessa, kun vessaan pääsee, niin tuleekin housuun, kommentoi D Teamin valmentaja Jukka Ahvenjärvi joukkueensa toimintaa alivoiman jälkeen.

Loppuerä olikin jo tasaisempaa vääntöä ja tilanteita nähtiin molemmissa päädyissä. HeKin Andre Lysenstöenille kertyi kuitenkin erän aikana kolme torjuntaa enemmän kuin kollegalleen Niko Kauliolle.

Ensimmäisen erän jälkeen näytti, että edessä on siisti ja vähärikkeinen ottelu. Toinen erä loi pelille uuden tahdin, kun pilli alkoi soida. HeKi avasi rangaistustilinsä jo heti erän alkuun, mutta varsinainen jäähyily alkoi 27 minuutin kohdalla, kun vierailijoiden päädyssä saatiin pieni nujakka aikaiseksi. Nujakan seurauksena boxiin päätyivät tekosiaan miettimään niin D Teamin Jonne Virtanen ja Pirkka Lahtinen kuin HeKin Ari Kovanenkin.

Hallinta alkoi kääntyä yhä enemmän D Teamille, vaikka myös HeKillä oli omat hetkensä hyökkäysalueella, ja varsinkin ylivoiman aikana heinolalaiset saivat välillä hyvää pyöritystä aikaan.

- Toisessa erässä tietenkin nuo jäähyt on sellainen asia, että kuormittaa nuo ylivoimat ja kuormittaa samoja kavereita myös alivoimat. Ehkä sitä kautta, tai sitten D Team nosti omaa tasoaan, mutta kyllä me oltiin toka ja kolmas erä vähän perässä liikkeessä koko ajan, kommentoi Sinkkonen mietteitään ottelusta pelin jälkeen.

Seuraavat maalit nähtiin kuitenkin vasta viimeisessä erässä, vaikka molemmille maalivahdeille kertyi eniten torjuntoja nimenomaan toisen erän aikana. Kolmas erä ei kerinnytkään kauaa vanheta, kun HeKi siirtyi ottelussa ensi kertaa johtoon. Jälleen toistui sama asetelma: D-pelaaja oli juuri päässyt jäähyaitiosta, kun omissa soi. HeKin Janne Tavi ja Jani Keinänen pääsivät yhtä äkkiä hääräämään kahdestaan kohtuullisen vapaasti Kaulion maalinsuulla. Keinänen ampui ja Tavi tuikkasi riparin sisään.

Sitten tuli seuraava vaihto, jonka HeKi-luotsi Sinkkonen näki koko ottelun kulminaatiopisteenä. HeKi pelasi vaisusti ensin hyökkäystilanteen ja sortui huonoihin ratkaisuihin myös puolustuspäässä. Toisin sanoen: alle minuutti HeKin johtomaalista ja D Team tuli tasoihin. Jaakko Pelkonen nousi vahvasti läpi ohi pakkien ja tuikkasi vielä omasta vedosta syntyneen reboundin sisään. Se oli komea suoritus ja sai kehuja myös valmentaja Ahvenjärveltä ottelun jälkeen.

- Oli loistava Jaakko Pelkosen suoritus tänään. Pelasi hyvin ylivoimassa, alivoimalla ja teki vielä maalin siihen.

Tasoitusmaalin jälkeen alkoikin kotijoukkueen myllytys. D Team oli jälleen se, joka rynni eniten vastustajan päätyyn. Pitkään HeKi kuitenkin pysyi mukana ja taisteli sitkeästi.

- Jos me oltais voitettu, veikkaan, että Jukka [Ahvenjärvi] ois sanonut, että väärä joukkue voitti. Mä oisin sanonut, että taisteleva joukkue voitti, kertaili Sinkkonen tuntemuksiaan.

Hyvä taistelu ei kuitenkaan riittänyt, vaan jyväskyläläisten vahva rynnistys tuotti lopulta myös maalin. Vajaan 15 minuutin kohdalla D Team myllytti ylivoimalla, Kulmala ampui viivalta ja pistehai Piiroinen ohjasi kiekon ohi olympiavahti Lysenstöenin.

Maalin jälkeen vaikutti siltä, että kotijoukkue hieman vetäytyi, ja HeKi pääsi hakemaan tasoitusmaalia. Lopuksi vierailijat etsivät tulosta kuudella kenttäpelaajalla, mutta yritykset kilpistyivät niin D Teamin hyvään pelaamiseen kuin viimeistään Niko Kaulion hanskaan.

Samuli Piiroisen maali jäi illan viimeiseksi ja siten voittomaaliksi. Näin täysipistepotti jäi kotiluolaan ja D Team jatkaa taistelua niin kotiedusta kuin koko sarjan kärkipaikastakin.

Mestiksen (Anssi Korhonen) tiedotteesta / UrheiluJyväskylä


Takaisin edelliselle sivulle


D Team Jyväskylä Oy - logo

D Team - 2009-2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivutHenri Tamminen JYPiin, nuorille jatkosopimuksia

Henri Tamminen JYPiin, nuorille jatkosopimuksia

Laitahyökkääjä Henri Tamminen (25) siirtyy HIFK:sta JYPiin. Sopimus on mallia 1 + 1. Sopimuksen jälkimmäinen kausi sisältää seuran option.

Lue lisää
Mestis-mestari ja playoffsien arvokkain pelaaja Markus Jokinen JYPiin

Mestis-mestari ja playoffsien arvokkain pelaaja Markus Jokinen JYPiin

Tuore Mestiksen mestari, laitahyökkääjä Markus Jokinen, 29, liittyy JYPiin yhden kauden sopimuksella.

Lue lisää
Laitahyökkääjä Miha Verlic liittyy JYPiin

Laitahyökkääjä Miha Verlic liittyy JYPiin

Laitahyökkääjä Miha Verlic, 26, liittyy JYPiin loppukauden mittaisella sopimuksella.

Lue lisää
Puolustaja Jake Newton siirtyy loppukaudeksi JYPiin

Puolustaja Jake Newton siirtyy loppukaudeksi JYPiin

Viime viikolla CHL:n voittanut JYP vahvistaa joukkuettaan myös lähestyviä Liigan Playoffseja ajatellen.

Lue lisää
JYP ja Michel Miklik purkivat sopimuksensa

JYP ja Michel Miklik purkivat sopimuksensa

JYP ja hyökkääjä Michel Miklik, 35, ovat purkaneet sopimuksensa yhteisymmärryksessä.

Lue lisää
JYP avaa Champions Hockey Leaguen semifinaalit tiistaina kotona

JYP avaa Champions Hockey Leaguen semifinaalit tiistaina kotona

Champions Hockey Leaguen semifinaalit alkavat tiistaina. Suomalaisseuroista on mukana JYP, joka saa vastaansa tshekkiläisen Ocelari Trinecin.

Lue lisää