Riemukas voitto Josbasta

Happeen ja Josban välisestä kamppailusta osattiin odottaa hieman edellistä kohtaamista tiukempaa ja tarkempaa vääntöä, sillä Josba pelasi Playoff- paikkaa ajatellen ns. veitsi kurkulla. Veitsi heilahti ja loppulukemien 6-5 (1-2,1-0,4-3) myötä Josba voi unohtaa pudotuspelit tämän kauden osalta. Happee puolestaan tarrasi voitollaan vielä mahdollisuuteen saavuttaa kotietu Playoff -peleihin! Se jos joku oli vielä kauden alussa täyttä utopiaa...

- Pienen tauon jälkeen hyvä esitys joukkueelta. Todella tärkeä voitto ja nyt taistellaan tosissaan kotiedusta. Erityisesti lämmitti Simo Pyrhösen paluu liigavauhtiin yli vuoden tauon jälkeen. Simolta ehjä esitys ja hyvää pelaamista lopun huilivuorosta huolimatta. Kolmosketjumme oli tänään joukkueen parhaimmistoa ja Jaakko Hokkanen toi piristysruiskeen kolmanteen erään hyvällä taisteluilmeellä. Ykkösvitja pelasi pallollisesti yhden kauden ehjimmistä peleistä jossa kolmen juniorin ja kahden kokeneemman pelimiehen mixaus toimii tällä hetkellä hienosti. Hieno suoritus, tästä on hyvä jatkaa kohti sunnuntain ystävänpäivää jolloin kohtaamme kotona TPS:n, kommentoi valmentaja Pasi Kotilainen.

Ensimmäisessä erässä halonhakkuutalkoot

Ottelun tuomaripari Silvo-Mikkola oli päättänyt jättää viheltämättä suurimman osan mailaanlyönneistä pois ja jälki oli sen mukaista. Tasapuolisesti molempia joukkueita kohdellut linja teki pelin ensimmäisestä erästä todellista divaripalloilua, eikä Monitoimitalon Taraflexillä nähty kovin kummoisia palloralleja. Happee onnistui maalinteossa ensimmäisenä kun Otto Tikka (1+0 /+3) vapautti kiertoranteensa vasemmalta maalin takanurkkaan. Syötön maaliin tarjoili varusmies Petri Hakonen (1+1 /+3). Tämän jälkeen peli aaltoili holtittomasti ja kotijoukkue menetti otteensa. Josba siirtyi kahdella maalillaan johtoon Markus Ketosen (1+1) luutiessa takatolpilta ja viime otteluiden Josba-komeetta Joona Gröhnin osuessa.

Toiseen erään henkinen ryhtiliike

Tuomarit jätettiin rauhaan tekemään omaa hommaansa ja työhaalarit kaivettiin varustekopin uumenista joka ukolle. Tuloksena tasapainoisempi erä ja useita laatupaikkoja joista Joonas Kaasalainen (1+0 / I IS tähti) onnistui kääntöranteellaan tolpan kautta passaajana Kaale Nieminen (0+2). Paikkoja maalintekoon siunaantui myös loisto-ottelun "kiikareista" huolimatta pelanneelle Jami Manniselle sekä Lasse Riitesuolle (1+2 / +2) joka missasi mm. Panu Kotilaisen tarjoileman läpiajon.

Vahva kolmas erä toi jälleen voiton

Viimeiseen erään molemmat joukkueet aktivoivat hieman pallollista peliään sekä karvaustaan ja erässä nähtiinkin peräti seitsemän maalia. Alkuun Happee hölmöili omalla alueella hyökkäykseen lähdössä ja Josban Tommi Puustinen (2+0 / II IS tähteä) rankaisi ilmasta maalin edestä. Tasoitus nähtiin hyvin palloa liikuttaneelta "ykkösvitjalta" (Riitesuo-Kauko-Kotilainen-Tikka-Hakonen) Tikan, Riitesuon ja Hakosen 3-1 hyökkäyksen päätteeksi. Tikka pelasi takatolpalle Riitesuolle joka passasi vielä mukaan hyökkäykseen nouseelle Hakoselle joka siirsi taidolla pallon maaliin.

Hokkanen penkiltä ratkaisijan rooliin

Ottelun ratkaisu nähtiin 10 minuuttia ennen ottelun loppua kun viltistä kentälle vaihdettu Jaakko Hokkanen haastoi upeasti keskustaan ja Josballe tuomittiin tilanteesta kakkonen. Viimeiset seitsemän ylivoimaa hyödyntänyt "YV" oli rautaa tänäänkin. Maali tosin värkättiin vasta jäähyn viimeisellä sekunnilla upean kuvion päätteksi Paul Kotilaisen ja Riitesuon järjestellessä Petri Kaukolle avopaikan takatolpille. Seuraavassa vaihdossa Happee pelasi fiksusti pallollisen vaihdon ja sai vaihdettua kentälle tuoreen viisikon Josban väsyneempää vastaan. Pitkän pyörityksen päätteksi Panu Kotilainen haastoi nurkalta maalille ja pallo pomppi loppujen lopuksi III IS tähteä saalistaneen Riitesuon lapaan jolla oli helppo työ viimeistellä lukemiksi 5-3.

Loppuun järjestettiin trilleri

Josba nousi vielä peliin mukaan hyödynnettyään ylivoiman Jani Kososen tulisen lämärin myötä. Jäähyn kärsinyt Janne Oinonen kuitenkin päätti paikata kakkunsa ja jo seuraavassa vaihdossa Oinosen tarkka piiska puhui vasemmasta siivestä lähes identtisesti Tikan ensimmäisen maalin tapaan. Maali jäi ottelun voittomaaliksi, sillä Happee kesti upeasti lopun lähentelyt Puustisen kavennusta lukuunottamatta. Eetu Aalto, Joonas Kaasalainen, Jami Manninen, Joonas Pylsy ja villasta lopun taisteluun takaisin hälytetty Jaska Kunelius raastoivat viimeisillä minuuteilla playoff -tyyliin pitäen Eero Kososen hyvin vartioiman rysän puhtaana.

Happeen tiedotteesta / UrheiluJyväskylä

Happee ry - logo

Happee - 2009-2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

Roni Laasonen pukee Hirvipaidan ylleen myös ensi vuonna

Ensimmäistä kauttaan Jyväskylässä pelaava Roni Laasonen on solminut vuoden jatkosopimuksen Happeen kanssa.

Iiro Kinnunen ja Juha Rautiainen Amppareihin

Kaksikko liittyy O2-Jyväskylän riveihin lainasopimuksella Sveitsistä.

Steamersille kaksi tärkeää jatkosopimusta

Eino Heinonen ja Miika Malkamäki jatkavat Steamersin riveissä ensi kaudella.

Joni Lempinen jatkaa Amppariuraansa

Joukkueen monivuotinen kapteeni surisee Ampparipaidassa myös ensi kaudella.

Julius Sieppi palaa Amppareihin

O2-Jyväskylän Miesten Edustusjoukkue saa tulevalle kaudelle riveihinsä mieluisan paluumuuttajan, kun siviilikiireiden johdosta välivuoden pitänyt puolustaja Julius Sieppi palaa Ampparipaitaan.

Happee julkaisi joukkueensa

Happeen miesten liigajoukkueen pelaajarunko säilyy pitkälti päättyneestä kaudesta samanlaisena. Uusina pelaajina joukkueeseen liittyvät Sveitsistä kotiinpalaava Jonne Junkkarinen, EräViikingeistä siirtyvä hyökkääjä Roni Laasonen sekä sveitsiläishyökkääjä Silvan Bolliger.