Huikea taistelu - voitto silti Helsinkiin

Jyväskylän monitoimitalolla tarjottiin jälleen upeaa salibandyviihdettä. Happeen nuori miesten edustusjoukkue taisteli playoffien puolivälieräsarjan toisessa osaottelussa SSV:tä vastaan urhoollisesti. Loppuun asti se ei kuitenkaan aivan riittänyt, vaan kokenut SSV korjasi voiton lukemin 4-6 (0-1,2-3,2-2). Lopussa kotiyleisön tunteita kuumentanut tuomarikaksikon toiminta edesauttoi omalta osaltaan vierasjoukkueen voittoa.

Happee hereillä ensimmäisessä erässä

Ensimmäiseen erään lähdettiin ensimmäisen ottelun tavoin jälleen erittäin tunnustelevin askelin. Molempien osapuolien puolustus oli tarkkaa eikä hyökkäyksissä otettu mitään riskejä. SSV:n taitavat nimimiehet loivat muutamia vaarallisia tekopaikkoja, mutta Happeen puolustus onnistui siivoamaan tilanteet tehokkaasti. Toisessa päässä taas Happee onnistui muutamaan otteeseen toimittamaan palloa Henri Toivoniemen maalinedustalle vaarallisesti, mutta maalin perukoille pallo ei kuitenkaan tietään löytänyt. Erän lopulla Happeen Jaska Kunelius otti mailaan lyömisestä kahden minuutin rangaistuksen. Jäähy näytti tulevan hieman kyseenalaisesti, mutta se ei haitannut SSV:tä. Ajassa 18.51 maajoukkuetähti Santtu Manner laukoi Happee-nelikon keskeltä pallon ohi Eero Kososen ja SSV:n johtoon. Nämä lukemat jäivätkin erätauolle mentäessä tulostaululle.

SSV:n ylivoima oli murhaavaa

Toisen erän aluksi Joonas Pylsy toi upealla maalillaan Happeen tasoihin. Esityön maaliin tekivät Petri Kauko taitavalla katkollaan sekä Lasse Riitesuo ja Panu Kotilainen näppärillä syötöillään. Pylsy sai kunnian sijoittaa pallon tolpan juuresta tyhjään maaliin.

SSV vastasi kuitenkin nopeasti. Reilu minuutti edellisestä ja Jukka Kinnunen siirsi SSV:n jälleen maalin karkumatkalle. Ja ajassa 26.46 Mikael Järvi teki SSV:lle ottelun toisen ylivoimamaalin Otto Tikan istuessa jäähyllä. SSV:n ylivoima loi useita maalintekopaikkoja ylivoiman aikana ja oli erittäin tehokasta. Reilun puolen tunnin pelaamisen jälkeen SSV siirtyi jo kolmen maalin johtoon Kari-Matti Ratsulan maalatessa.

Happee sai kuitenkin erän lopulla hyvän otteen ottelusta ja laittoi hallitsevat suomenmestarit ja euroopanmestarit ahtaalle. Happee tuli kahden maalin päähän Paul Kotilaisen siirtäessä pallon maaliin Timo Hakasen laukauksen reboundista. Ajassa 35.47 syntynyt maali oli ottelussa erittäin pirteästi esiintyneelle Paul Kotilaiselle vasta kauden viides, mutta se syntyi sitäkin tärkeämpään paikkaan. Erän lopussa Happee pääsi vielä yrittämään ylivoimaansa, mutta tällä kertaa ylivoima jäi tehottomaksi.

Happee jyräsi kolmannessa

Kolmanteen erään Happee tuli pukukopista selkeästi SSV:tä parempana. Kokeneet SSV-tähdet olivat oppipoikina Happeen vyöryttäessä takaa-ajoaan kohti SSV:n maalia. Ajassa 46.47 Happee tuli maalin päähän Jami Mannisen maalattua Paul Kotilaisen syötöstä. Kotilainen käänsi pallon erittäin taitavasti rystypuolelta maalin takatolpille juosseelle Manniselle, joka siirsi pallon vastustamattomasti maaliin.

Tasoitusmaalia saatiin tämän jälkeen odotella vajaat kymmenen minuuttia, kunnes karkkipistooli Lasse Riitesuo päästi kotiyleisön piinasta. Riitesuo leikkasi kulmasta keskustaan ja sivalsi pallon ohi Henri Toivoniemen. Happeen upea takaa-ajo tuotti tulosta. Aikaa oli jäljellä reilut viisi minuuttia ja ottelu saisi arvoisensa lopun.

Ottelun ratkaisijat löytyivät yllättävältä suunnalta

Happee jatkoi entistä enemmän hurmiossa tasoitusmaalin jälkeen. Jami Manninen sekä Otto Tikka olivat jo lähellä siirtää Happeen johtoon, mutta tilanne kuitenkin pysyi ennallaan. Ajassa 55.50 tilanne kuitenkin muuttui SSV:n saadessa vapaalyönnin Happeen puolustusalueen kulmasta. Pallo pelattiin suoraan tilannetta peittäneen Otto Tikan käteen. Ottelussa hätäisesti viheltänyt tuomari Matti Virtaniemi puki sankarin viittaa ylleen ja tuomitsi Tikalle kahden minuutin jäähyn kädellä pelaamisesta. Happeen Lasse Riitesuo puhui kyseenalaisesta tilanteesta itselleen vielä hölmösti toisen jäähyn ja soppa oli valmis. Happee lähti kuitenkin taistelemaan kahden miehen alivoimalla SSV:n tunnetusti vaarallista ylivoimaa vastaan.

Yhdeksän sekunnin kuluttua edellisestä erotuomarikaksikon toinen osapuoli Jari Hämäläinen auttoi SSV:tä vielä hieman lisää. Hän tuomitsi Happeen Joonas Pylsylle vielä yhden jäähyn tilanteesta, jossa Pylsy taisteli pallon esimerkillisesti Santtu Mannerilta itselleen. Pylsylle tuomittiin huitomisesta jäähy, vaikka Manner rikkoi tilanteessa enemmän estäessään Pylsyä pääsemästä karkuun pallon kanssa.

SSV sai siis pelata kahden miehen ylivoimalla ja se tuottikin kahdesti maalin. Harri Forsten sekä Mikael Lax siirsivät SSV:n kahden maalin karkumatkalle jälleen. Happee taisteli vielä kaksi minuuttia yhden miehen vajaalla urheasti päästämättä maalia. Kahden viimeisen minuutin aikana Happee yritti kavennusta vielä ilman maalivahtia mutta sivurautoja lähemmäs maalia se ei päässyt.

Tuomarityöskentelystä käydään varmasti keskustelua

Ottelun tuomarikaksikon toiminta kuumensi niin kotijoukkueen kuin kotiyleisönkin tunteet erityisesti viimeisen erän aikana. Läpi ottelun jatkunut epäselvyys tilanteiden tuomitsemisessa kärjistyi ottelun ratkaisuhetkillä. Toki Happee edesauttoi omalla purnaamisellaan jonkin verran tilannetta, mutta pahiten paketti oli sekaisin raitapaitojen leirissä.

- Onhan se todella surullista, kun tänne tullaan tosissaan tekemään töitä ja sitten tuollaisella tavalla kaikki kovan työn tulokset pilataan, kommentoi Happeen valmentaja Pasi Kotilainen ottelun päätyttyä. Oletusarvonahan tietysti otteluun lähdettäessä oli, että meidän nuoret pojat taipuvat lopun ratkaisuhetkillä suurten mestareiden käsittelyssä, mutta valitettavasti se olikin tuomarikaksikko joka paskoi housuunsa. Täysin käsittämätöntä toimintaa, Kotilainen jatkaa. Nyt siellä kaikki kyynikot sitten heräsivät, että siellä ne itkevät että hävisivät tuomareihin. Kertaakaan tällä kaudella ei olla tuomareihin hävitty ja huonoistakin vihellyksistä huolimatta ollaan käännetty katseet pelillisiin asioihin ja kuinka niitä voidaan parantaa. Tämän päivän peli oli kuitenkin niin täydellinen riman alitus, että pitkällä urallani en ole näin huonoa viheltämistä nähnyt. Ja jo toisessa kotipelissä peräkkäin samoilta miehiltä. Tänään tuomarit ratkaisivat pelin, varmasti siitä toisiaan onnittelevat kun ajelevat kotiinpäin ja syövät munkkipossua hyvin ansaitsemillaan kilometrikorvauksilla. Mielestäni tällaisella tuomaritoiminnalla kustaan pahasti myös erotuomarivastaava Juha Sirkan silmään. Sirkka tekee hyvää työtä homman kehittämiseksi, mutta omat miehet vievät mattoa jalkojen alta. Tätä ei vain voi tällä tasolla hyväksyä, Kotilainen päättää.

Tuomarikaksikko poistui pikaisesti ottelun jälkeen hallin puolelta pukusuojaan kotiyleisön buuatessa heidän peräänsä. Kätteleminen tässä vaiheessa SSV-valmentaja Mika Ahosen kanssa ei ainakaan hiljentänyt yleisön "suosionosoituksia".

Taistelu ei ole ohi

Päävalmentaja Seppo Pulkkinen nosti pelistä myös paljon positiivisia asioita.

- Tasakentällisin pärjäämme hyvin, paremmalla hermokontrollilla saisimme pelata viidellä enemmänkin. Jos opimme hermojemme hallinnan lauantaiksi, niin pelaamme varmuudella maanataina Jyväskylässä. Pallo on siis täysin meillä. Pelissä onnistuimme vahvasti joukkueena, lisäksi muutamat yksilöt erottuivat. Eero Kosonen oli maalillaan totutun hyvä ja Paul Kotilainen parantaa peliään koko ajan. Lisäksi Jaska Kunelius raatoi koko kropan edestä puolustuksessa, ja yhdessä Timo Hakasen hyvän työn kanssa tämä pakkipari toimii kuin betonimuuri.

Puolivälieräsarjan tilanne on nyt SSV:lle siis 2-0. Hallitseva mestari on niskan päällä, mutta nyt Happee tosissaan pääsee punnitsemaan taitonsa. Ennenkin on sillasta noustu ja nyt siihen on mitä erinomaisin tilaisuus. Haaste on kova - Happee ottaa sen ilomielin vastaan.

Pienellä viimeisellä silauksella SSV on kuitenkin täysin kaadettavissa - tänään se viimeistään nähtiin. Tänä  lauantaina 13.3. Happee lähtee kaatamaan SSV:tä sen kotihallissa. Happeen osaamisesta nähtiin jo sen luokan näytteitä, että parhaimmillaan SSV jää jalkoihin niin vauhdillisesti, asenteellisesti kuin taidollisestikin. Hirvilauma ei lannistu vaan aikoo vielä näyttää miten Keski-Suomen metsistä jylisee ja viikinkien laiva alkaa uppoamaan.

Happee kiittää upeasti kannustanutta 712-päistä kotiyleisöään!

Happeen tiedotteesta / UrheiluJyväskylä

Happee ry - logo

Happee - 2009-2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

Roni Laasonen pukee Hirvipaidan ylleen myös ensi vuonna

Ensimmäistä kauttaan Jyväskylässä pelaava Roni Laasonen on solminut vuoden jatkosopimuksen Happeen kanssa.

Iiro Kinnunen ja Juha Rautiainen Amppareihin

Kaksikko liittyy O2-Jyväskylän riveihin lainasopimuksella Sveitsistä.

Steamersille kaksi tärkeää jatkosopimusta

Eino Heinonen ja Miika Malkamäki jatkavat Steamersin riveissä ensi kaudella.

Joni Lempinen jatkaa Amppariuraansa

Joukkueen monivuotinen kapteeni surisee Ampparipaidassa myös ensi kaudella.

Julius Sieppi palaa Amppareihin

O2-Jyväskylän Miesten Edustusjoukkue saa tulevalle kaudelle riveihinsä mieluisan paluumuuttajan, kun siviilikiireiden johdosta välivuoden pitänyt puolustaja Julius Sieppi palaa Ampparipaitaan.

Happee julkaisi joukkueensa

Happeen miesten liigajoukkueen pelaajarunko säilyy pitkälti päättyneestä kaudesta samanlaisena. Uusina pelaajina joukkueeseen liittyvät Sveitsistä kotiinpalaava Jonne Junkkarinen, EräViikingeistä siirtyvä hyökkääjä Roni Laasonen sekä sveitsiläishyökkääjä Silvan Bolliger.