Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Jaguaarien pelinrakentaja ja ulkomaalaiset selvillä

 
Jaguaarien pelinrakentaja ja ulkomaalaiset selvillä

Supisuomalainen pelinrakentaja

Jaguaarien hyökkäys lähtee kesän 2010 Vaahteraliigaan seuran oman kasvatin Santeri Supin johdolla. Supi pelasi viime kaudella pelinrakentajana Jaguaarien junioreissa, laitahyökkääjänä Vaahteraliigassa, sekä useilla eri pelipaikoilla yhdysvaltalaisen Georgia Football Leaguen Dominion Knights-joukkueessa.

Suomalainen quarterback ei ole kovin yleinen näky Vaahteraliigassa, eikä pitkäaikaisen maajoukkuepelinrakentaja Petrus Penkin jälkeen, ole joukkueensa selkeänä ykköspelinrakentajana pelannut oikeastaan kuin Janne Lehtinen, joka edusti viime kaudella Helsinki Wolverinesia. Supin tavoin myös Lehtisellä oli highschool-kokemusta amerikan kentiltä.

Seuran puheenjohtaja Reo Landen linjaa seuran pyrkivän vahvan pohjan rakentamiseen tulevaisuutta ajatellen: ”Jaguaarien tavoitteena on taata seuraavaksi neljäksi vuodeksi työrauha uudelle päävalmentajalle Benjamin Jensenille ja pelinrakentaja Santeri Supille. Sinä aikana seuran toiminnan pääpaino tulee olemaan omien aktiivisten jäsenten kehittämisessä, eikä joka vuotisessa mestaruuden tavoittelussa. Tällä pohjalla se vaatisi vuosittain suuria taloudellisia panostuksia, eikä se ole pitkässä juoksussa kestävä ratkaisu. Menestys tulee kyllä vääjäämättömästi, jos onnistumme tavoitteissamme.”

USA:sta kotoisin oleva Jensen on Landenin kanssa samoilla linjoilla: ”Tavoitteemme on olla kilpailukykyinen joukkue kauden jokaisessa ottelussa. Toivottavasti se riittää play off-paikan lunastamiseen. Emme aseta yltiö-optimistisia tavoitteita, mutta uskon, että pystymme taistelemaan tasapäisesti liigan muiden joukkueiden kanssa.”

Kolme amerikkalaisvahvistusta

Ulkomaalaisvahvistusten osalta Jaguaarit noudattaa viime vuonna hyväksi havaittua linjaa.  Pelaajat ovat kaikki samasta koulusta, Division III-tason Willamette Universitystä, ja tuntevat toisensa ennalta, mikä helpottaa varmasti sopeutumista uuteen kulttuuriin ja joukkueeseen.

Lukkes Gilgan on pelannut yliopistossa pääasiassa puolustuksen takakentällä ja omaa kokemusta highschool-ajoilta myös laitahyökkääjän ja pelinrakentajan tontilta. Lisäksi hän on kokenut potkujen palauttaja ja tuo näin syvyyttä Jaguaarien miehistöön monelle osa-alueelle. Gilganilta löytyy myös valmennuskokemusta Division II-tason Quincy Universityn pelipaikkavalmentajaksi asti.

James Perezin taustat ovat hyvin samanlaiset kuin Gilganilla. Hän on pelanut yliopistossa puolustuksen takakentällä ja omaa aiemmalta uraltaan kokemusta laitahyökkääjän ja potkunpalauttajan paikoilta. Perez on pitkä ja ulottuva pelaaja, joka aiheuttaa varmasti harmaita hiuksia vastustajien parhaimmillekin pelaajille.

Kolmikon täydentää pääosin tukimiehenä yliopistossa pelannut Andrew Ross, joka oli voitti viime kaudella koulunsa taklaustilaston 87:llä taklauksella. Hänen fyysiset ominaisuutensa ovat sitä luokkaa, että hyökkäyksen puolella päävalmentaja Benjamin Jensen voi käyttää häntä monella muullakin pelipaikalla, aina linjamiehestä keskushyökkääjään. Gilganin tavoin Rossilta löytyy vahvaa valmennusosaamista eri ikäisten pelaajien parista.

Yhteenvetona voisi tiivistää, että Jaguaarit onnistui hankkimaan kolme erinomaista pelaajaa, jotka vahvistavat joukkuetta niin hyökkäyksessä, puolustuksessa kuin erikoispeleissäkin, ja pystyvät auttamaan joukketta myös pelipaikkakohtaisesten harjoitusten läpiviennissä.

Jaguaarien tiedotteesta / UrheiluJyväskylä


Takaisin edelliselle sivulle
Jaguaarit takoivat, mutta teräs ei taipunut tarpeeksi

Jaguaarit takoivat, mutta teräs ei taipunut tarpeeksi

Jaguaarien juoksuhyökkäys on oli ollut ennen ottelua sarjan tehokkokkain. Kuopio Steelers onnistui kuitenkin pysäyttämään Jyväskylän juoksun erinomaisesti, varsinkin ottelun alussa.

Lue lisää
Mäkinen ja Gabbidon Jaguaareihin

Mäkinen ja Gabbidon Jaguaareihin

Ensi kesänä historian kahdennenkymmenennen kautensa pelaava Jyväskylän Jaguaarit vahvistuu tukimies Sami Mäkisellä ja brittilaituri Jarrad Gabbidonilla.

Lue lisää
Richard Hurst Jaguaareihin

Richard Hurst Jaguaareihin

Richard Hurst on 20-vuotisjuhlakauteensa valmistautuvan Jyväskylän Jaguaarien tuorein vahvistus.

Lue lisää
Jaguaarit ja Royals iskevät yhteen Laukaassa

Jaguaarit ja Royals iskevät yhteen Laukaassa

Jyväskylän seudun Jaguaarit pelaa tulevan lauantaian kotiottelunsa poikkeuksellisesti Laukaassa. Vastaansa Jaguaarit saa vaasalaisen Royalsin, joka on sarjan hallitseva mestari.

Lue lisää
Jaguaarit kohtasi sunnuntaina Northern Lightsin

Jaguaarit kohtasi sunnuntaina Northern Lightsin

Jaguaarit aloittivat ottelun hyökkäyksellä. Ensimmäisellä draivilla Jaguaarit kokeilivat Oulun takakenttää pitkin heitoin.

Lue lisää
Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Suomen amerikkalaisen jalkapallon liiton liittokokous valitsi yksimielisesti puheenjohtaja Roope Norosen jatkamaan tehtävässään seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Lue lisää