Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Varmistelu maksoi KooKoolle voiton

 
Varmistelu maksoi KooKoolle voiton

KooKoo oli Jyväskylän perjantai-illassa pitkään kiinni ottelusarjan toisessa voitossa, mutta lopulta liiallinen peruuttelu koitui kouvolalaisten kohtaloksi. D Team sai päätöserässä otteen pelistä ja onnistui iskemään voittomaalin vielä varsinaisella peliajalla.

- Tasollisesti peli oli parempi mitä eilinen. Muutamia pieniä juttuja mihin peli ratkesi, KooKoo-valmentaja Ismo Lehkonen puolestaan sanaili.

- Joukkueen työmoraali oli todella korkealla tänään. Vastassa oli kuitenkin tämän sarjan ylivoimaisesti kovin joukkue paperilla, D-luotsi Jukka Ahvenjärvi kiitteli omiaan.

Oranssihihainen runkosarjan voittaja aloitti pelin todella vahvasti ja avauserässä D Team oli ajoittain pahastikin liemessä. Kouvolalaisten viimeistely oli kuitenkin hieman tylsää, esimerkiksi kapteeni Mikko Liukkonen hukkasi läpiajon, vaikka pääsi aivan vapaasti yrittämään D-vahti Niko Kaulion ohittamista.

Mutta onnistui KooKoo kuitenkin avausmaalin tekemään. Ottelun ensimmäinen, D Teamille vihelletty rangaistus kostautui jo kolmen minuutin pelin jälkeen, kun Ville-Vesa Vainiola lämäsi kiekon b-pisteen yläkaarelta komeasti yläkulmaan.

Avauserä oli hyvinkin hyökkäysvoittoista peliä molemmin puolin, sillä torjunnat menivät Kaulio 14 ja KooKoo-vahti Jani Nieminen 11 torjuntaa. Vierailijat olivat jo todennäköisesti odottamassa erätaukoa, kun viisi sekuntia ennen summeria D-hyökkääjä Jouni Virpiö luisteli hyökkäysaluelle. "Vedä vedä vedä!" kuului huuto katsomosta, mutta Virpiö malttoi vielä syöttää Vesa Kulmalalle, joka pamautti kiekon reppuun sellaisella vedolla, jota ei aina nähdä liigassakaan. Kouvolalaisvahti Nieminen oli aivan voimaton yläriman kautta maalin menneen vedon edessä, ja näin kotijoukkue onnistui tasoittamaan pelin vain kolme sekuntia ennen erätaukoa.

Toinen erä oli sitten huomattavasti tasaisempaa ja puolustusvoittoisempaa peliä. Tiivis viisikkopuolustus kummassakin päässä ohjasi hyökkäykset kulmiin. Erän ainoan osuman viimeisteli KooKoon Mikko Tarkiainen, joka sukunimensä mukaisesti laukoi maalin edestä kiekon todella tarkasti aivan Kaulion vartioiman maalin yläkulmaan. Maaliin komean esityön teki ketjukaveri Jaska Vilen, pelikello näytti tuolloin aikaa 24.55. Kuitenkin pikkuhiljaa kohti kakkoserän loppua alkoi Ismo Lehkosen miehistön ote muuttua passiivisemmaksi.

- Niinhän se pallopelissä menee, että se, joka on maalin jäljessä, pääsee aina vähän niskan päälle. En ole kovin montaa sellaista peliä nähnyt, että maalilla johtava joukkue pitää kiekkoa loppuun asti, Lehkonen pui ottelun tapahtumia.

Päätöserä olikin sitten yhtä D-tulitusta. KooKoo keskittyä lähinnä peruuttelemiseen ja voiton varmisteluun, kun taas kotijoukkue painoi hurjalla intensiteetillä peliä kohti Niemisen vartioimaa maalia. Nieminen otti lukuisia mainioita torjuntoja, mutta sankarin viitan oli päättänyt ottaa harteilleen D-hyökkääjä Markus Poukkola. Vaikka KooKoon Kimmo Erosen koukkaamisjäähy oli päättynyt useita minuutteja aikasemmin, D Team pyöritti peliä KooKoon päädyssä edelleen kuin ylivoimalla. Lopulta Poukkola onnistui siirtämään irtokiekon maalin kulmalta ohi Niemisen ja ansaittu tasoitus näki päivänvalon.

Edes tasoitusmaali ei kouvolalaisia herättänyt, pikemminkin päinvastoin, sillä jyväskyläläisen saivat maalista vielä lisää virtaa ennestään hurjana pyörineeseen peliinsä. KooKoo alkoi jo odottaa jatkoerää, mutta Dee painoi vimmatusti loppuun asti. Lopulta palkinto raatamisesta saatiin, kun pitkän maalinedushässäkän päätteeksi kiekkon ehti Markus Poukkola, joka suti kiekon jäitä pitkin KooKoo-rysään vain 24 sekuntia ennen päätöserän loppua.

Voittomaalia edelsi kuitenkin hieman kyseenalainen tilanne, kun KooKoo-pakki Tarkiaisen maila huitaistiin poikki hetkeä ennen osumaa. Tätä ei kouvolalaismiehstiö hyväksynyt, etenkin kapteeni Liukkonen protestoi osumaa niin voittomaalin kuin päätössummerin jälkeenkin. Moni päävalmentaja olisi varmasti lehdistötilaisuudessa puhkunut raivoa, mutta kokenut Lehkonen ei tilannetta kommentoinut millään tavalla.

- Oikea joukkue voitti tänään, täytyy aina kunnoittaa tulosta, "Ika" totesi.

Ottelusarja jatkuu sunnuntaina Kouvolassa tasatilanteesta 1-1. Aina värikkäästi asioita kommentoiva Lehkonen tiivisti seuraavaan otteluun valmistautumisen yhteen lauseeseen.

- Etiäpäin, sano mummo lumessa.

Mestiksen (Julius Termas) tiedotteesta / UrheiluJyväskylä


Takaisin edelliselle sivulle


D Team Jyväskylä Oy - logo

D Team - 2009-2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



JYPin ja KeuPan välillä pelaajaliikennettä

JYPin ja KeuPan välillä pelaajaliikennettä

JYPin ja KeuPa HT:n yhteistyö tuottaa maalivahtiliikennettä molempiin suuntiin. Juuri loukkaantumisestaan toipunut Topias Leinonen on vuokralla Keuruulla perjantaihin saakka.

Lue lisää
JYP ja maalitykki sopimukseen

JYP ja maalitykki sopimukseen

JYP on solminut jatkosopimuksen tämän kauden maalitykkinsä Robert Rooban kanssa. Jatkosopimus kattaa tulevan pelikauden 2021-2022.

Lue lisää
JYPin ja Miska Siikosen tiet eroavat

JYPin ja Miska Siikosen tiet eroavat

JYP Jyväskylä Oy ja Miska Siikonen ovat yhteisymmärryksessä purkaneet osapuolten välisen pelaajasopimuksen.

Lue lisää
JYPin ja Alex Lintuniemen tiet eroavat

JYPin ja Alex Lintuniemen tiet eroavat

JYP Jyväskylä Oy ja Alex Lintuniemi ovat yhteisymmärryksessä purkaneet osapuolten välisen pelaajasopimuksen, joka oli voimassa kaudelle 2021-2022 asti.

Lue lisää
Dallas Starsin huippulupaus Dellandrea Hurrikaanipaitaan

Dallas Starsin huippulupaus Dellandrea Hurrikaanipaitaan

NHL-seura Dallas Stars on lainannut huippulupaavan hyökkääjänsä Ty Dellandrean JYPin riveihin toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella.

Lue lisää
Maajoukkuemiesten korvaajina kokeneita kehäkettuja ja nuorta voimaa

Maajoukkuemiesten korvaajina kokeneita kehäkettuja ja nuorta voimaa

JYP Jyväskylä Oy on lainannut Mestis yhteistyöseura KeuPa HT:lta hyökkääjät Joonas Larinmaan, Janne Kumpulaisen, sekä Jani Siekkisen tulevan keskiviikon Porin vierasottelua varten.

Lue lisää