D Team vei ratkaisun viimeiseen otteluun

Välieräparin D Team ja KooKoo väliset ottelut ovat olleet äärimmäisen tasaisia. Jokainen ottelu oli ratkennut ennen tiistai-illan kamppailua lopulta vain yhden maalin erolla. Lisäksi huomioitavaa oli, että tämän eron oli onnistunut tähän saakka tekemään aina kotijoukkue. Kaavaan ei tullut edelleenkään muutosta, kun D Team vei neljännen välieräottelun kotonaan lukemin 4-3. Jokipoikien finaalivastustajaa haetaan siis pisimmän mahdollisimman kaavan kautta, kun ottelusarja venyy viidenteen ja ratkaisevaan peliin, joka pelataan torstaina 18.3. Kouvolassa. Nähtäväksi jää, pitääkö kotitaika tuolloin edelleen vai nouseeko niin sanottu henkinen kantti ratkaisevaan rooliin.

Ensimmäisillä minuuteilla näytti siltä, että vierasjoukkue tulee sanelemaan ottelun tahdin. Peli pyöri lähinnä D Teamin päädyssä ja kotijoukkue joutui turvautumaan pitkään kiekkoon useampaan otteeseen. Vaikka aina ei ollutkaan tarkoitus purkaa, niin lopulta avaukset menivät pitkiksi. Neljän minuutin kohdalla avaussyöttö lopulta onnistui, ja Harri Pesonen pääsi puskemaan laidasta kohti KooKoon päätyä. Toni Kiren joutui turvautumaan tilanteessa koukkaamiseen, mikä tarjosi D Teamille mahdollisuuden ylivoimaan.

Ylivoima olikin ensimmäisen erän käännekohta, ja loppuerä mentiin pääosin kotijoukkueen komennossa. D Team pääsi kymmenen minuutin kohdalla kokeilemaan ylivoimaa toistamiseen, mutta tulosta ei vielä tässä vaiheessa syntynyt. Kuitenkin reilu minuutti ylivoiman päättymisestä Jonne Virtanen päästettiin hyvällä avauksella laidasta läpi, Virtanen harhautti maalivahti Jani Niemisen jäihin, ja laittoi kotiyleisön riemuksi lukemat 1-0:aan.

Erän lopuksi molemmille joukkueille puhallettiin vielä yhdet jäähyt. D Teamin Samuli Piiroisen rangaistusta jäi kärsittäväksi hieman vielä toiseen erään, ja KooKoo rakensi erän alkuun hienon kuvion, jonka päätteeksi lähdettiin tarkastelemaan tilannetta videolta. Ilmeisesti napakka siniviivalaukaus ei lopulta yltänyt tolppaa lähemmäs maalia, sillä tuomari levitti puhelun jälkeen kätensä ja määräsi aloituksen b-pisteelle.

Vieraat eivät tästä masentuneet, vaan jatkoivat hyviä otteitaan. 25 minuutin kohdalla Jaska Vilen puski väkisin maalille ja Matti Aho tälläsi kiekon maalinedushässäkästä ohi Niko Kaulion. Toinen erä olikin tasaista vääntöä, ja molemmilla joukkueilla oli omat hetkensä. KooKoo rakensi ehkä aavistuksen enemmän tilanteita, mutta viimeiseen erään lähdettiin kuitenkin kotijoukkueen 2-1 johdossa. Johtomaali syntyi ajassa 31:33. KooKoon avausyritys päätyi D Teamin haltuun, Jaakko Pelkonen antoi lapaansa saamansa kiekon Heikki Huoviselle, joka ampui suoraan kohti Niemistä. Nieminen tarjosi rebound-kiekon, jonka Pelkonen kävi tälläämässä sisään.

Kolmas ja viimeinen erä olikin ottelun runsasmaalisin. Erässä tehtiin yhteensä neljä häkkiä, mutta maaliero ei muuttunut molempien joukkueiden lisätessä maalimääräänsä kahdella. Tehtailun aloitti kotijoukkue jo kolmen ja puolen minuutin jälkeen. KooKoon Mikko Tarkiaiselle tarjoili avauksensa suoraan Tuomo Laukkasen lapaan. Laukkanen kiitti tarjoilusta, ohitti tilanteessa yksin jääneen Jani Niemisen, ja laittoi lukemat 3-1:een.

Vajaan 47 minuutin kohdalla joukkueille vihellettiin aivan peräkkäiset jäähyt. Pelattiin neljällä neljää vastaan, mistä KooKoo näytti hyötyvän enemmän. Matti Aho nousi kulmasta b-pisteen kaarelle, antoi kiekon maalinedustalla olleelle Ville-Vesa Vainiolalle, eikä playoffien pistenikkari erehtynyt vaan kavensi lukemat 3-2:een.

Vierailijoiden ilo kuihtui kuitenkin muutamaan minuuttiin, kun D Team pääsi pelaamaan ylivoimaa. Jouni Virpiö luki tilannetta oivallisesti, jätti kiekon takaa tulevalle Laukkaselle, jolla ei ollut mitään kiirettä tällätä illan toista osumaansa. Tämä ylivoimaosuma jäi myös ottelun voittomaaliksi.

KooKoo tarjoili yleisölle vielä jännitystä tulemalla viisi minuuttia ennen loppua maalin päähän. Lisäksi D Teamin Petteri Muotka lähti viimeisillä minuuteilla istumaan kaksiminuuttista. Vierailijat saivat yleisön huokailemaan, kun tasoitusta haettiin loppuhetkillä kuudella neljää vastaan. Niko Kaulion muutamat tärkeät pelastukset estivät ottelua etenemästä jatkoajalle, ja näin D Team sai venytettyä taistelun viimeiseen ja ratkaisevaan otteluun.

Mestiksen (Anssi Korhonen) tiedotteesta / UrheiluJyväskylä

D Team Jyväskylä Oy - logo

D Team - 2009-2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

JYPin ja KeuPan välillä pelaajaliikennettä

JYPin ja KeuPa HT:n yhteistyö tuottaa maalivahtiliikennettä molempiin suuntiin. Juuri loukkaantumisestaan toipunut Topias Leinonen on vuokralla Keuruulla perjantaihin saakka.

JYP ja maalitykki sopimukseen

JYP on solminut jatkosopimuksen tämän kauden maalitykkinsä Robert Rooban kanssa. Jatkosopimus kattaa tulevan pelikauden 2021-2022.

JYPin ja Miska Siikosen tiet eroavat

JYP Jyväskylä Oy ja Miska Siikonen ovat yhteisymmärryksessä purkaneet osapuolten välisen pelaajasopimuksen.

JYPin ja Alex Lintuniemen tiet eroavat

JYP Jyväskylä Oy ja Alex Lintuniemi ovat yhteisymmärryksessä purkaneet osapuolten välisen pelaajasopimuksen, joka oli voimassa kaudelle 2021-2022 asti.

Dallas Starsin huippulupaus Dellandrea Hurrikaanipaitaan

NHL-seura Dallas Stars on lainannut huippulupaavan hyökkääjänsä Ty Dellandrean JYPin riveihin toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella.

Maajoukkuemiesten korvaajina kokeneita kehäkettuja ja nuorta voimaa

JYP Jyväskylä Oy on lainannut Mestis yhteistyöseura KeuPa HT:lta hyökkääjät Joonas Larinmaan, Janne Kumpulaisen, sekä Jani Siekkisen tulevan keskiviikon Porin vierasottelua varten.