Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Honka vei trillerin rankkareilla

 
Honka vei trillerin rankkareilla

Finnair Stadiumilla käytiin tiukka Liigacupin finaali FC Hongan ja JJK:n välillä. Varsinainen peliaika päättyi maalittomaan tasapeliin, vaikka molemmilla oli paikkansa osumiin. Rangaistuspotkukilpailussa Honka veti pidemmän korren ja korjasi ensimmäisen Liigacupin voittonsa.

JJK lähti ennakkoluulottomasti ja hallitsi alun kenttätapahtumia. Jo parin ensimmäisen minuutin aikana jyväskyläläiset pääsivät luomaan pari vaarallista puolikasta paikkaa. Maukkain tilanne tuli neljännellä minuutilla Mikko Hyyryselle, joka pääsi rangaistusalueen rajalta ampumaan, mutta kuti meni yli maalin.

Ensimmäisen puoliajan edetessä Honka otti enemmän peliä haltuunsa. Vartin kohdalla Demba Savage lähetti matalan keskityksen JJK:n maalille, mutta Jami Puustinen ei aivan ylettänyt palloon. Hetkeä myöhemmin Savage murtautui keskeltä ja pääsi laukomaan rangaistusalueen tuntumasta, mutta laukaus meni ohi maalin.

Ottelu jatkui Hongan hienoisessa hallinnassa, mutta vaarallisimmat tilanteet nähtiin vasta aivan loppuhetkillä. Pelikellon näyttäessä jo täyttä aikaa Puustinen harhautti Juha Pasojan ja pääsi vetopaikkaan, mutta laukaus päätyi yli maalin. Hetkeä myöhemmin Savage vapautti Puustisen karkumatkalle ja voitti kaksinkamppailussa Jarkko Okkosen, mutta sijoitus kilpistyi espoolaisten epäonneksi tolppaan ja näin tauolle lähdettiin maalittomasta tilanteesta.

Ensimmäisen puoliajan lopussa JJK koki ikävän takaiskun, kun kapteeni Mikko Hyyrynen joutui jättämään kentän takareittään pidellen.

JJK tuli jälleen vahvasti puoliajan alkuun ja Tommi Kari pääsi testaamaan Liigacupin parhaaksi pelaajaksi valitun Tuomas Peltosen näppien pitävyyttä ja Peltonen vangitsikin laukauksen. Heti perään Honka lähti terävästi vastahyökkäykseen. Puustinen antoi puolustuksesta nousseelle Sampo Koskiselle syötön joka jatkoi pallon takatolpalle. Aleksandr Kokko ohjasi pallon verkkoon, mutta avustavan erotuomarin lippu oli pystyssä paitsion merkiksi.

Toisen jakso oli vauhdikasta peliä ja JJK:lle siunaantui seuraava maalipaikka. JJK pelasi vapaapotkun nopeasti ja Anssi Viren oli noussut puolustajan paikalta hyökkäyksen tueksi ja hänen laukauksensa kilpistyi ylärimaan. Muutama minuutti myöhemmin JJK:n Touko Tumanto murtautui oikealta laidalta, mutta Peltonen nappasi pallon etukulmasta kiinni.

67. minuutilla JJK-luotsi Kari Martonen joutui tekemään jo toisen vaihdon loukkaantumisen vuoksi, kun Jukka Sinisalo korvasi loukkaantuneen Jarkko Okkosen.

Vauhdikkaan alun jälkeen tempo hieman tasaantui. 69. minuutilla Savage kokeili JJK-vahti Mihaly Szerovayn vireyttä ja unkarilaisvahti torjui Savagen kudin yli maalin. 77. minuutilla vaihdosta kentälle tullut John Weckström murtautui vetopaikkaan, mutta matala laukaus meni ohi maalin. Kymmenen minuuttia ennen loppua JJK menetti jo kolmannen pelaajansa loukkaantumisen myötä, kun Christian Sund nilkutti kentän sivuun.

Kolme minuuttia ennen loppua Hongalla oli vielä paikka ratkaista ottelu, kun ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu Juuso Simpanen keskitti pallon maalille ja Puustinen pääsi lähietäisyydeltä ohjaamaan, mutta Szerovay vangitsi pallon. Aivan viime hetkillä Savage pääsi vielä tulisesti tulittamaan vapaapotkun jälkitilanteesta, mutta espoolaisten epäonneksi laukaus osui Puustista päähän. Näin ottelussa edettiin rangaistuslaukauskilpailuun.

Rangaistuspotkukilpailussa Hongan John Weckström epäonnistui heti ensimmäisen vetäjänä ja JJK:n johtaessa mentiin viimeiseen laukojaan saakka. Peltonen kuitenkin torjui Lähitien laukauksen ja mentiin jatkolaukauksille. Siinä Peltonen venyi Anssi Virenin torjunnan ohi maalin ja hän Honka nappasi ensimmäisen Liigacupin voittonsa.

JJK:n tiedotteesta / UrheiluJyväskylä


Takaisin edelliselle sivulle


JJK Jyväskylä ry - logo

JJK - 2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010

Ottelut kaudella 2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Riihimäki ja Luoma jatkavat JJK:ssa - Heikkiselle sopimus

Riihimäki ja Luoma jatkavat JJK:ssa - Heikkiselle sopimus

JJK:n alakerran vahvistaminen jatkuu: Kettuvahti Aati Riihimäki ja laitapuolustaja Juho Luoma jatkavat JJK:ssa kaudella 2021. B-nuorten viime kauden maalivahti Joni Heikkinen liittyy niinikään sopimuspelaajien joukkoon.

Lue lisää
Vesa Stenroos palaa JyPK:n päävalmentajaksi

Vesa Stenroos palaa JyPK:n päävalmentajaksi

Jyväskylän Pallokerhon uudeksi seuran päävalmentajaksi on valittu Vesa Stenroos ja hän aloittaa tehtävässään 18.1.2021 alkaen.

Lue lisää
Näin pelataan kausi 2020 Miesten Ykkösessä ja Kakkosessa sekä Naisten Ykkösessä

Näin pelataan kausi 2020 Miesten Ykkösessä ja Kakkosessa sekä Naisten Ykkösessä

Valtakunnallisista jalkapallosarjoista Veikkausliigan ja Kansallisen Liigan kauden 2020 aloitus ja pelitapa ovat olleet selvillä jo jonkin aikaa ja nyt myös Miesten Ykkösen ja Kakkosen sekä Naisten Ykkösen osalta asioissa on päästy ratkaisuun.

Lue lisää
Veikkausliiga 2020 lähestyy päivä päivältä - pelataan muodossa tai toisessa

Veikkausliiga 2020 lähestyy päivä päivältä - pelataan muodossa tai toisessa

Veikkausliigan hallitus kokoontuu nyt viikoittain ja seuraa tiiviisti tilannetta. Veikkausliiga 2020 käynnistyy pian sen jälkeen, kun yleisötapahtumia on jälleen mahdollista järjestää.

Lue lisää
Veikkausliigan seurat sorvasivat jatkosopimuksen puheenjohtajalleen

Veikkausliigan seurat sorvasivat jatkosopimuksen puheenjohtajalleen

Matti Apunen jatkaa Veikkausliigan puheenjohtajana. Päätös asiasta tehtiin keskiviikkona 28. marraskuuta pidetyssä Jalkapalloliiga ry:n vuosikokouksessa.

Lue lisää
Santeri Hostikka kuukauden pelaajaksi

Santeri Hostikka kuukauden pelaajaksi

FC Lahden Santeri Hostikka on valittu Veikkausliigan heinäkuun pelaajaksi. Kuukauden valmentajaksi on valittu FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

Lue lisää