Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Jaguaarit nappasivat voiton Trojansista avauskierroksella

 
Jaguaarit nappasivat voiton Trojansista avauskierroksella

Jaguaarit sai otteluun hyvän alun Perttu Ahilan pitkällä screen-pelillä. Ahila ei päässyt aivan maaliin saakka, mutta tämän jälkeen Vaahteraliigassa ensimmäistä otteluaan pelinrakentajana pelanneen Santeri Supin heitto tavoitti laitahyökkääjä Lukkes Gilganin ja jyväskyläläiset siirtyivät johtoon. Ahila upotti lisäpistepotkun haarukkaan ja lukemat olivat tämän 7-0. Turun hyökkäys onnistui saamaan vuorollaan yhdet uudet yritykset, mutta joutui tämän jälkeen luopumaan pallosta lentopotkulla. Jaguaarilauman peli sen sijaan kulki ja Supi löysi heti ensimmäisellä heitollaan karkuun pinkoneen David Peresin. Tällä kertaa turkulaispuolustus onnistui blokkaamaan Ahilan potkun, joten taululle jäivät komeilemaan lukemat 13-0.

Turku ei kuitenkaan Jyväskylän salama-alusta hätkähtänyt. Ville Vene otti seuraavalla vuorolla pari hyvää koppia ja hyvin pelannut Miko Ylikoski toi juoksuillaan Trojansin lähelle Jaguaarien maalialuetta. Troijalaisten hyökkäys ei saanut mitään aikaiseksi kolmella ensimmäisellä yrityksellään, mutta neljännellä pelinrakentaja Joonas Andersson lähti rullaten etsimään vapaita laitahyökkääjiä, ja kun niitä ei löytänyt, piti hän pallon itsellään ja sai juostua pallon aina maaliin asti. Turkulaiset yrittivät hankkia pelaamalla kahta lisäpistettä, mutta eivät kuitenkaan onnistuneet siinä. Näin peli kaventui 13-6 numeroihin. Seuraavaksi oli Jaguaarien hyökkäyksen vuoro yskähdellä ja jyväskyläläiset joutuivat turvautumaan heti lentopotkuun. Aloitussyöttö oli kuitenkin huono, ja Aki Ollenbergin lentopotku onnistui näin pahoin antaen Turun hyökkäykselle hyvät kenttäasemat. Niitä se ei myöskään jättänyt käyttämättä vaan Miko Ylikoski juoksi jälleen vahvasti touchdownin ja kun pelattu lisäpisteyrityskin onnistui, siirtyi Turku yht’äkkiä jo 13-14 johtoon. Supin käsi oli kuitenkin viritetty jälleen oikealle sävelelle ja hän löysi jälleen heti ensimmäisellä heitollaan Peresin, joka karkasi maalintekoon. Lisäpistepotku epäonnistui jälleen, joten lukemiksi jäivät 19-14. Turun seuraava hyökkäys päättyi Peresin nappaamaan syötönkatkoon ja kun Jaguaaritkaan eivät enää onnistuneet pisteitä tekemään, mentiin puoliajalle.

Toinen puoliaika alkoi Trojansin hyökkäysvuorolla, mutta joukkue joutui turvautumaan heti lentopotkuun. Jaguaarien Gilgan nappasi potkun hyppysiinsä ja palautti sen saman tien pohjiin saakka hyvien blokkien ja oman nopeutensa turvin. Tällä kertaa Jaguaaritkin yrittivät lisäpisteitä pelaamalla, siinä kuitenkaan onnistumatta. Näin lukemat olivat kotijoukkueelle 25-14. Trojansin Vene tuntui olevan ainut mies, joka Turun hyökkäyksessä koppeja napsii, ja seuraavalla vuorolla hän onnistui ottamaan niitä varsin mukavasti. Niiden ja Johnnel Wyatten juoksujen turvin Trojans ylitti kentän puolivälin, ja pelasi sitten näyttävän kikkapelin, jossa Wyatte heitti pallon keskushyökkääjän paikalta Veneelle, joka nappasi sen ja kavensi lukemiksi 25-20. Lisäpisteyritys epäonnistui. Petopaitojen hyökkäys ei onnistunut saamaan jaardeja täyteen kolmella ensimmäisellä yrityksellä, mutta lentopotkumuodostelmasta pelattu kikkapeli toimi ja Akumatti Leskisen heitolla jaardit saatiin täyteen. Seuraavalla yrityksellä pallo kuitenkin rähmättiin ja Trojansin hyökkäys pääsi jälleen kentälle. Tämän jälkeen Jaguaarien puolustus kuitenkin terästyi. Andrew Ross taklasi ensin Ylikosken kuutisen jaardia aloituslinjan takana, jonka jälkeen Turulle tuli viisi jaardia lisää takapakkia, kun puolustus reagoi hyvin Trojansin screeniin. Veneen koppi toi Turun lähelle uusia yrityksiä, jonka jälkeinen pelattu neljäs yritys epäonnistui ja Jaguaarit pääsivät jälleen kentälle.

Supi löysi heitoillaan Ollenbergin, William Lahden ja viimeisenä vielä Peresin, joka teki ottelun kolmannen touchdowninsa ja vei Jyväskylän 31-20 johtoon. Turku pääsi yrittämään kiriään vielä kahdesti. Ensimmäinen pyrähdys loppui Mika Luoman säkkiin ja sen jälkeisellä yrityksellä tapahtuneeseen Rossin pallonriistoon. Jaguaarien hyökkäys joutui kuitenkin luopumaan pallosta saamatta kertaakaan uusia yrityksiä. Seuraavalla turkulaisten hyökkäysvuorolla Markus Blombergin takakentällä tapahtunut taklaus sysäsi Trojansin jo todella kauas uusista yrityksistä, mutta se pääsi vielä Jaguaarien ottaman rangaistuksen vuoksi jatkamaan vuoroaan. Turku jyskytti eteenpäin ja pääsi jo jaardin päähän Jaguaarien maalista, mutta silloin iski seinä vastaan. Neljäskään yritys ei tuottanut tulosta ja Jaguaarien hyökkäys pääsi kentälle kuluttamaan kellon loppuun, ja ottelu päättyi näin kotijoukkueen 31-20 voittoon.

Santeri Supin Vaahteraliiga-debyytti pelinrakentajana oli siis kerrassaan huikea. Neljä heitettyä touchdownia, ilman ainuttakaan syötönkatkoa on komea saavutus kenelle tahansa – ja sitä se on myös 18-vuotiaalle suomalaiselle. Myös koko amerikkalaiskolmikko näytti ensimmäisen pelin perusteella todellisilta vahvistuksilta. Turkulaisten parhaana palkittiin täysin oikeutetusti laitahyökkääjä Vene ja Jaguaareilta Joonas Raatikainen, joka pelasi hyvin molemmilla puolin palloa.

Jaguaarien seuraava kotiottelu pelataan Palokassa 30.5. klo 16.00, jolloin vieraaksi saapuu Vaahteraliigan todelliseen eliittiin kuuluva Suomen mestari Porvoo Butchers, joka voitti ensimmäisellä kierroksella Lappeenrannan lukemin 31-21.

Jaguaarien tiedotteesta / UrheiluJyväskylä


Takaisin edelliselle sivulle


Jyväskylän Seudun Jaguaarit ry - logo

Jaguaarit - 2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010

Ottelut kaudella 2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivutJaguaarit takoivat, mutta teräs ei taipunut tarpeeksi

Jaguaarit takoivat, mutta teräs ei taipunut tarpeeksi

Jaguaarien juoksuhyökkäys on oli ollut ennen ottelua sarjan tehokkokkain. Kuopio Steelers onnistui kuitenkin pysäyttämään Jyväskylän juoksun erinomaisesti, varsinkin ottelun alussa.

Lue lisää
Mäkinen ja Gabbidon Jaguaareihin

Mäkinen ja Gabbidon Jaguaareihin

Ensi kesänä historian kahdennenkymmenennen kautensa pelaava Jyväskylän Jaguaarit vahvistuu tukimies Sami Mäkisellä ja brittilaituri Jarrad Gabbidonilla.

Lue lisää
Richard Hurst Jaguaareihin

Richard Hurst Jaguaareihin

Richard Hurst on 20-vuotisjuhlakauteensa valmistautuvan Jyväskylän Jaguaarien tuorein vahvistus.

Lue lisää
Jaguaarit ja Royals iskevät yhteen Laukaassa

Jaguaarit ja Royals iskevät yhteen Laukaassa

Jyväskylän seudun Jaguaarit pelaa tulevan lauantaian kotiottelunsa poikkeuksellisesti Laukaassa. Vastaansa Jaguaarit saa vaasalaisen Royalsin, joka on sarjan hallitseva mestari.

Lue lisää
Jaguaarit kohtasi sunnuntaina Northern Lightsin

Jaguaarit kohtasi sunnuntaina Northern Lightsin

Jaguaarit aloittivat ottelun hyökkäyksellä. Ensimmäisellä draivilla Jaguaarit kokeilivat Oulun takakenttää pitkin heitoin.

Lue lisää
Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Suomen amerikkalaisen jalkapallon liiton liittokokous valitsi yksimielisesti puheenjohtaja Roope Norosen jatkamaan tehtävässään seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Lue lisää