Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Jaguaarit saa Suomen mestarin vieraakseen

 
Jaguaarit saa Suomen mestarin vieraakseen

Jyväskylän  Jaguaarit saa sunnuntaina Palokkaan vieraaksi hallitsevan Suomen mestarin Porvoo Butchersin. Porvoo lähtee otteluun ennakkosuosikkina, mutta jyväskyläläisillä on kaikki mahdollisuudet yllätykseen.

Jaguaarit avasi kautensa viime lauantaina nappaamalla komean voiton Turku Trojansista lukemin 31-20. Pelinrakentaja Supi heitti komeat neljä touchdownia, ja osoitti ettei miesten pelit häntä hirvitä. Turkulaiset onnistuivat kuitenkin juoksemaan turhan paljon Jaguaarien puolustusta vastaan ja keräämään näin 178 jaardia. Porvoon Markus Haverista, Tommi Padatsua ja Josh Briscoa vastaan on siis terästäydyttävä.

Ensimmäisen ottelussa Trojansin Ville Vene oli oikeastaan joukkueensa ainut maali heittopeleissä, mutta kykeni silti yksin keräämään kaikkiaan kaksitoista kiinniottoa. Nyt Jaguaarien takakenttä joutuu todelliseen testiin, kun Butchersin kokoonpanosta löytyvät mm. Henri Myöhänen, Ville Kurvinen ja Jukka Satola. Kun koko hyökkäysorkesteria johtaa lisäksi vielä kykynsä moneen kertaan loistaviksi todistanut Robert Johnsson, voidaan todeta, että Jaguaareilla on luvassa hikinen iltapäivä.

Porvoon ensimmäinen ottelu Rajaritareita vastaan ei ollut kuitenkaan mitään kaunista katseltavaa. Joukkue karkasi kyllä kolmannella neljänneksellä jo turvallisen tuntuiseen johtoon, mutta oli sössiä sen pahemman kerran virheillään. Lappeenrantalaiset pääsivät parhaimmillaan jo kolmen pisteen päähän, ennen kuin Myöhänen onnistui tekemään ottelun ratkaisseen 31-21 touchdownin. Porvoon puolustus oli kyllä totutun vahvan oloinen, ja Jaguaarien nuoret linjamiehet joutuvat varmasti aivan erilaiseen testiin kuin Turkua vastaan. Samoin käy pelinrakentaja Supille, jonka on pystyttävä löytämään vapaat laitahyökkääjät entistä nopeammin ja pysymään rauhallisena kovemmasta paineesta huolimatta.

Jaguaarien riveistä kannattaa seurata onnistuvatko laitahyökkääjät löytämään itselleen vapaata tilaa yhtä hyvin kuin Turkua vastaan. Puolustuksen puolelta katseet kannatta kohdistaa amerikkalaisvahvistus Andrew Rossiin sekä Joonas Raatikaiseen, joka keräsi ensimmäisessä ottelussa komeat 12,5 taklausta. Samoin Porvoon laajan laitahyökkääjäkaartin otteet ovat varmasti komeaa katsottavaa. Butchersin puolustuksen parhaimmistoon kuuluivat ensimmäisessä ottelussa Sebastian Karbin ja konkari Marko Luoma. Odotettavissa on myös, että Santtu Äyräväinen nostaa tasoaan pykälän tai kaksi ja kykenee tekemään paljon taklauksia.

Ottelu tulee siis luultavasti ratkeamaan siihen, miten hyvin keskisuomalaisten puolustus kykenee pelaamaan nimekästä Butchers-hyökkäystä vastaan, ja kuinka linjamiehet ja Supi kestävät Porvoon kovaa painetta vastaan. Jaguaarien amerikkalaiset laitahyökkääjät Lukkes Gilgan ja David Peres osoittivat kyllä pystyvänsä isoihin peleihin ja heille on siis palloa pystyttävä toimittamaan. Jos tässä onnistutaan, ennakkosuosikin lyöminen on mahdollista.

Ottelu Palokan urheilukeskuksessa alkaa sunnuntaina 30.5. klo 16.00.

Jaguaarien tiedotteesta / UrheiluJyväskylä


Takaisin edelliselle sivulle


Jyväskylän Seudun Jaguaarit ry - logo

Jaguaarit - 2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010

Ottelut kaudella 2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivutJaguaarit takoivat, mutta teräs ei taipunut tarpeeksi

Jaguaarit takoivat, mutta teräs ei taipunut tarpeeksi

Jaguaarien juoksuhyökkäys on oli ollut ennen ottelua sarjan tehokkokkain. Kuopio Steelers onnistui kuitenkin pysäyttämään Jyväskylän juoksun erinomaisesti, varsinkin ottelun alussa.

Lue lisää
Mäkinen ja Gabbidon Jaguaareihin

Mäkinen ja Gabbidon Jaguaareihin

Ensi kesänä historian kahdennenkymmenennen kautensa pelaava Jyväskylän Jaguaarit vahvistuu tukimies Sami Mäkisellä ja brittilaituri Jarrad Gabbidonilla.

Lue lisää
Richard Hurst Jaguaareihin

Richard Hurst Jaguaareihin

Richard Hurst on 20-vuotisjuhlakauteensa valmistautuvan Jyväskylän Jaguaarien tuorein vahvistus.

Lue lisää
Jaguaarit ja Royals iskevät yhteen Laukaassa

Jaguaarit ja Royals iskevät yhteen Laukaassa

Jyväskylän seudun Jaguaarit pelaa tulevan lauantaian kotiottelunsa poikkeuksellisesti Laukaassa. Vastaansa Jaguaarit saa vaasalaisen Royalsin, joka on sarjan hallitseva mestari.

Lue lisää
Jaguaarit kohtasi sunnuntaina Northern Lightsin

Jaguaarit kohtasi sunnuntaina Northern Lightsin

Jaguaarit aloittivat ottelun hyökkäyksellä. Ensimmäisellä draivilla Jaguaarit kokeilivat Oulun takakenttää pitkin heitoin.

Lue lisää
Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Suomen amerikkalaisen jalkapallon liiton liittokokous valitsi yksimielisesti puheenjohtaja Roope Norosen jatkamaan tehtävässään seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Lue lisää