Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Hannu Kiukkonen ja Atte Vatanen jatkavat Kirissä

 
Hannu Kiukkonen ja Atte Vatanen jatkavat Kirissä

Itä-Lännessä esiintyneiden pelaajien jatkosopimukset viestivät vahvasti, että Kiri on tosissaan liikkeellä. "Tämä luo uskottavuutta eteenpäin", sanoo manageri Jari Ahola.

Jyväskylän Kiri on tehnyt kaksi merkittävää jatkosopimusta. Seuran yksi johtopelaajista Hannu Kiukkonen on tehnyt suoraan kahden vuoden sopimuksen. Tällä kaudella läpimurtonsa miesten Superpesikseen tehneen Atte Vatasen sopimus on opiskelu- ja työsyistä muotoa 1+1.

"Päätavoite oli saada näille runkomiehille sopimukset jo tässä vaiheessa. Kiukkonen hankittiin meille liideriksi ja sen homman hän on hoitanut. Vatanen on hurjalla itseluottamuksella murtautunut Superpesistasolle. Nyt rauhoitetaan sopimusneuvottelut loppujen pelien ajaksi ja sitten jatketaan neuvotteluita", manageri Jari Ahola sanoo.

Molempien pelaajien perässä oli oletettavasti useita muitakin Superpesis-seuroja.

"Kiri haluaa neuvotella kaikkien muidenkin nykyisten pelaajiensa kanssa. Esimerkiksi (Mikko) Rantalahtikin on halukas jäämään Jyväskylään, koska on viihtynyt hyvin täällä. Nyt kuitenkin hoidetaan tämä kausi ensin. Sitten jatketaan neuvotteluita", Ahola sanoo.

"Myös hankintoja Kiri tulee ensi kaudeksi suorittamaan, se on varma", manageri Ahola lupaa.

Kiri tyytyväinen Kiukkosen kauteen

Hannu Kiukkonen tuli täksi kaudeksi Kiriin. Miehen monipuoliset sisäpelitaidot olivat jo valmiiksi tiedossa. Kiukkonen on ns. multipelaaja, joka pystyy etenemään, vaihtamaan ja kotiuttamaan. Pääosin Kiukkosta on käytetty Kirissä kärjen vaihtajana. Aiemmin urallaan pienemmässä ulkopeliroolissa pelannut Kiukkonen on Kirissä ansainnut mukavasti ulkopelivastuuta ja itseluottamus räpylähommiin on kasvanut. Aiemmin Kiukkonen on pelannut Kirissä kauden ykköspesistä vuonna 2006.

"Alkukauden loukkaantuminen häiritsi jonkun verran Hannua. Se oli hänelle itselleen raskain vaihe. Loppukaudesta mies on ollut erittäin hyvä. Ulkopelissäkin Kiukkonen on osoittanut pystyvänsä täyttämään ison roolin. Kiri on tyytyväinen Hannun kauteen. Mies on jo profiilipelaajamme, mutta pystyy vielä kehittymäänkin", sanoo Jari Ahola miesten Itä-Lännessäkin esiintyneestä pelaajasta.

Hannu Kiukkonen runkosarja 2010:
25 ottelua
131 kärkilyöntiä 65 %:n varmuudella
18 tuotua
1+13 lyötyä

"Vatanen on hyvä esimerkki mitä systemaattisella työnteolla saavutetaan"

Kirin oma kasvatti Atte Vatanen on tehnyt tällä kaudella vahvan debyytin miesten Superpesikseen. Pelipaikka Vataselle aukesi vasta Kiriä alkukaudella vaivanneiden loukkaantumisten kautta. Mukaan päästyään Vatanen käytti tilaisuutensa erinomaisesti hyväkseen ja on ollut siepparin tontilla itsevarmuus. Sisäpelissä mies on kiilannut itsensä jo pidemmäksi aikaa Kirin kärkeen. Atte Vatanen pääsi tänä kesänä ensimmäistä kertaa myös poikien Itä-Länteen.

"Meillä oli tiedossa Aten huikea potentiaali. Hän on viimeiset 3-4 vuotta tehnyt systemaattisesti töitä päästäkseen Superin huipulle. Divaritasolla Atte jo väläytteli, mutta peliaika jäi vähäiseksi. Häneltä vaati vähän kyynärpäätöitä ja onnea raivata tiensä etukentälle. Siitä paikasta hän ei ole irti päästänyt", sanoo Jari Ahola.

"Herran itseluottamus on hurja. Muistan, kun Atte keväällä sanoi, että antakaa peliaikaa, hän tietää, että hänestä on tähän. Tämän tyyppisiä luonteita me joukkueeseen kaivataan. Itsenäisiä, tietyllä tapaa itsekkäitä ja voimakastahtoisia. Vatanen on hyvä esimerkki junnuille ja aikuisillekin, mitä työnteolla saavutetaan", Ahola toteaa.

Myös toimittaja Pasi Hautala kiteytti Atte Vatasen ennakkoluulottomat otteet osuvasti (Keskisuomalainen 2.8.2010).

"Nuoren Atte Vatasen pelistä ei voi olla pitämättä. Vatasen päätä ei palella ja mies ei virheitä pelkää. Yhtymäkohta JYPissä jääkiekkoilevaan kaimaan Sami Vataseen on ilmeinen."

Sukua nämä Jyväskylän Vataset eivät toisilleen kuitenkaan ole. Attehan on jyväskyläläisestä urheilusta tutun Jouni Vatasen poika.

Jari Ahola kuitenkin muistuttaa, että valmis pelaaja Atte Vatanen ei vielä ole. Varaa on edelleen kehittyä.

"Kiri tulee antamaan 100 %:n tuen kehittymiselle. Nyt peliaikaa tulee. Jos työnteko jatkuu tähän tahtiin, kuuluu Vatanen parin vuoden päästä Superin kermaan", Aholaa povaa.

Atte Vatanen runkosarja 2010:
19 ottelua
72 kärkilyöntiä 50 %:n varmuudella
20 tuotua
3+0 lyötyä

Kirin tiedotteesta / UrheiluJyväskylä


Takaisin edelliselle sivulle


Jyväskylän Kiri ry - logo

Kiri - 2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010

Ottelut kaudella 2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivutSuperpesiksen runkosarjaa venytetään pidemmälle syksyyn

Superpesiksen runkosarjaa venytetään pidemmälle syksyyn

Superpesiksen sarjajärjestelmät uudistuvat. Kaksinkertaisen runkosarjan lisäotteluista, kuten paikalliskierroksista ja valintaotteluista, luovutaan. Tilalle tulevat ylempi ja alempi jatkosarja.

Lue lisää
Imatran Pallo-Veikkojen unelma toteutui: Itä-Länsi ja Superpesistä Ukonniemessä 2017

Imatran Pallo-Veikkojen unelma toteutui: Itä-Länsi ja Superpesistä Ukonniemessä 2017

Perinteikäs Imatran Pallo-Veikot tekee usealla saralla paluuta parrasvaloihin.

Lue lisää
Kirittäret lähtee paalulta naisten Superpesiksen pudotuspeleihin

Kirittäret lähtee paalulta naisten Superpesiksen pudotuspeleihin

Lapuan Virkiä on voittanut viisi edellistä naisten Suomen mestaruutta pesäpallossa. Neljästi loppuotteluvastustajana on ollut Kirittäret Jyväskylästä.

Lue lisää
Mikko Kanala ja Emma Nieminen Superpesiksen elokuun pelaajiksi

Mikko Kanala ja Emma Nieminen Superpesiksen elokuun pelaajiksi

Superpesiksen mitaliottelut alkavat viikonloppuna. Mitä pidemmälle kausi on edennyt, sitä enemmän on tarvittu tiukkojen tilanteiden kylmäpäisiä ratkaisijoita.

Lue lisää
Kylmyys ei kangistanut Superpesiksen katsojia

Kylmyys ei kangistanut Superpesiksen katsojia

Superpesiksessä siirrytään puolivälierävaiheeseen tiistaina. Säiden haltijan luomat alkukauden haasteet kääntyivät lopulta hyväksi torjuntavoitoksi, kun yleisö löysi runkosarjan ratkaisuotteluissa mukavasti paikan päälle katsomoihin.

Lue lisää
Superpesiksen ja Ykköspesiksen kuukauden pelaajat valittu

Superpesiksen ja Ykköspesiksen kuukauden pelaajat valittu

Miesten Superpesiksen lyöjä- ja tehotilastojen kärkipäässä on nähty alkukaudesta yllätysnimiä tuttujen kasvon rinnalla. Yksi heistä on toukokuun pelaajaksi valittu Alajärven Ankkureiden Sami Mikkolanaho.

Lue lisää