Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kirittäret etenee yhä askeleen kerrallaan

 
Kirittäret etenee yhä askeleen kerrallaan

Naisten Superpesiksen tahdin on viime vuosina määrittänyt viittä mestaruutta peräjälkeen juhlinut Kirittäret Jyväskylästä. Pelin tason ailahtelu runkosarjassa on kuitenkin herättänyt toivoa kanssakilpailijoissa, josko marssijärjestykseen tulisi muutos. Puolivälierät Raumaa vastaan olivat kuitenkin onnistunut pelillinen näyte Kirittäriltä.

- Raumaa vastaan meillä oli ihan rauhallinen esitys. Rauma pelasi hyvin, mutta meidän ulkopeli oli oikeastaan yhtä jaksoa lukuun ottamatta tosi hyvää. Vähän pitää tarkentaa vielä. Lapuan pitää kyllä pelata hyvin, jos meinaavat viedä meiltä finaalipaikan, pelinjohtaja Jussi "Nalle" Viljanen huomauttaa rauhallisena.

Voittamisen kulttuuria ja kokemusta Kirittärillä on yllin kyllin. Rauhallisuus onkin päällimmäisin tunne välierien alla.

- Positiivisin ja hyvin mielin lähdetään pelaamaan. Ulkopelistä se on kiinni, kumpi pystyy murtamaan toisen ryhmityksen, siinä se on. En usko, että tästä mitään Kirittäret vastaan Pollari (Lapuan lukkari Sirpa Pollari) -taistelua tulee, vaan kokonaisuus ratkaisee. Kunhan vain maltamme pelata rauhassa, Viljanen alleviivaa.

- Askel kerrallaan edetään. Finaaleihin tähdätään ja finaalit ovat nyt mielessä, Viljanen jatkaa.

Runkosarjan lopussa Kirittäret sai kovan vahvistuksen riveihinsä, kun vuoden pesäpalloilija 2008 Niina Rinkinen liittyi joukkueeseen. Tiina Tolosen loukkaannuttua Rinkinen nostettiin nopealla tahdilla yhdeksikköön asti. Mahdollisten lisävahvistusten osalta pelinjohtaja Viljanen on arvoituksellinen.

- Ei ainakaan välierävaiheessa.

Runkosarjassa Jyväskylä ja Lapua voittivat molemmat toisensa vieraskentillä.

Liikala painottaa uskallusta pelata

Lapuan Virkiä hakee jo 2000-luvun seitsemättä naisten SM-mitaliaan. Mestaruusvuosien 2001 ja 2004 jälkeen yksi kerta jäi väliin, mutta tällä kaudella mahdollisuudet kolmen vuoden syklin palauttamiseen ovat jälleen erittäin hyvät.

- Haastava tehtävä meillä on. Kirittäret on parantanut perinteisesti peliään syksyä kohti. Tänä vuonna on kuitenkin minun urani aikana ensimmäinen kerta, kun pystymme toden teolla heidät haastamaan, pelinjohtaja Jukka Liikala näkee.

Puolivälierissä Lapua pääsi helpolla, sillä Turku-Pesiksen eväät oli varsin nopeasti syöty.

- Neljä juoksua vain annoimme, joten ulkopeli toimi erinomaisesti, mutta sisällä olisin kaivannut joukkueelta vähän enemmän. Pykälä pitää lisätä vaihteita. Pitävää ulkopeliä ja tosi hyvää sisäpeliä tarvitaan. Täytyy uskaltaa tehdä ratkaisuja. Peliuskallus on avainasemassa, Liikala painottaa.

Kokemusta ja nuoruutta sopivalla tavalla yhdistävä Lapua on iskuvalmiina. Kannattajatkin käynnistelevät jo fanibussin moottoreita sunnuntain vierasottelua odotellen.

- Peli kerrallaan mennään ja katsotaan. Hyvin, kun pelaa, ovat mahdollisuudet vaikka loppuun asti, Liikala tietää.

Superpesiksen tiedotteesta / UrheiluJyväskylä


Takaisin edelliselle sivulle


Jyväskylän Pesis ry - logo

Kirittäret - 2010 Naisten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010

Ottelut kaudella 2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivutSuperpesiksen runkosarjaa venytetään pidemmälle syksyyn

Superpesiksen runkosarjaa venytetään pidemmälle syksyyn

Superpesiksen sarjajärjestelmät uudistuvat. Kaksinkertaisen runkosarjan lisäotteluista, kuten paikalliskierroksista ja valintaotteluista, luovutaan. Tilalle tulevat ylempi ja alempi jatkosarja.

Lue lisää
Imatran Pallo-Veikkojen unelma toteutui: Itä-Länsi ja Superpesistä Ukonniemessä 2017

Imatran Pallo-Veikkojen unelma toteutui: Itä-Länsi ja Superpesistä Ukonniemessä 2017

Perinteikäs Imatran Pallo-Veikot tekee usealla saralla paluuta parrasvaloihin.

Lue lisää
Kirittäret lähtee paalulta naisten Superpesiksen pudotuspeleihin

Kirittäret lähtee paalulta naisten Superpesiksen pudotuspeleihin

Lapuan Virkiä on voittanut viisi edellistä naisten Suomen mestaruutta pesäpallossa. Neljästi loppuotteluvastustajana on ollut Kirittäret Jyväskylästä.

Lue lisää
Mikko Kanala ja Emma Nieminen Superpesiksen elokuun pelaajiksi

Mikko Kanala ja Emma Nieminen Superpesiksen elokuun pelaajiksi

Superpesiksen mitaliottelut alkavat viikonloppuna. Mitä pidemmälle kausi on edennyt, sitä enemmän on tarvittu tiukkojen tilanteiden kylmäpäisiä ratkaisijoita.

Lue lisää
Kylmyys ei kangistanut Superpesiksen katsojia

Kylmyys ei kangistanut Superpesiksen katsojia

Superpesiksessä siirrytään puolivälierävaiheeseen tiistaina. Säiden haltijan luomat alkukauden haasteet kääntyivät lopulta hyväksi torjuntavoitoksi, kun yleisö löysi runkosarjan ratkaisuotteluissa mukavasti paikan päälle katsomoihin.

Lue lisää
Superpesiksen ja Ykköspesiksen kuukauden pelaajat valittu

Superpesiksen ja Ykköspesiksen kuukauden pelaajat valittu

Miesten Superpesiksen lyöjä- ja tehotilastojen kärkipäässä on nähty alkukaudesta yllätysnimiä tuttujen kasvon rinnalla. Yksi heistä on toukokuun pelaajaksi valittu Alajärven Ankkureiden Sami Mikkolanaho.

Lue lisää