Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Lähtökohtana aktiivinen prässipeli

 
Lähtökohtana aktiivinen prässipeli

JJK pelaa sunnuntaina Harjulla kauden kolmanneksi viimeisen kotiottelunsa. Vieraana on kauden aikana monet positiivisella ja tuloksekkaalla pelillään yllättänyt FF Jaro.

Edelliskierroksella Turussa JJK hävisi Inter-ottelun ensimmäisen puoliajan passiivisuuteensa. Valmentaja Jori Särkkä korostaakin, että nyt puolustuspelin on oltava aktiivista läpi kentän.

- Jostakin syystä osa meidän pelaajista asennoituu jotenkin väärin siihen, jos puolustetaan syvemmällä eikä lähdetä prässäämään korkealta. Ollaan passiivisia, vaikka se ei missään nimessä ole tarkoitus. Jotenkin meille näyttää sopivan paljon paremmin se, että pelataan aktiivista koko joukkueen prässipeliä.

- Turussa muutettiin tauolla prässipeliä aggressiivisemmaksi ja homma alkoi toimimaan ihan toisella tavalla. Kyllä huomisen tavaramerkki on aktiivinen puolustuspeli, jossa prässätään palloa ja pyritään pitämään etäisyydet pieninä. Pallonriistojen kautta päästään toivottavasti hyökkäämään enemmän kuin Turussa ensimmäisellä jaksolla.

Vastustaja Jaro menetti johtotähtensä Alexei Eremenko jr:n hiljattain Skotlantiin, mutta Särkkä ei näe maajoukkuemiehen poistumisen heikentävän joukkuetta ratkaisevasti.

- Tottakai sieltä on taitava pelaaja pois, mutta heidän 5-6 ylintä pelaajaa ovat edelleen varsin taitavia pelaamaan ylöspäin. Varmasti Jaro pyrkii pelaamaan ihan samalla tavalla kuin Eremenkon ollessa siellä. Meidän pitää pystyä ehkäisemään heidän taitavaa syöttöpeliään prässillä ja sillä, että pidetään itse palloa.

- Mitään yllätyksiä Jaron taholta ei tule, en millään usko että he tulisivat sieltä Eremenkon (Jaron päävalmentaja Alexei Eremenko) opeilla peruuttelemaan, Särkkä sanoo.

Veikkausliigan tyvipää on tasoittunut kauden edetessä entisestään, ja FC Lahden lauantaisen voiton myötä paine monen joukkueen niskassa kasvoi vielä lisää. JJK kuuluu niihin joukkueisiin, jotka tarvitsevat lisäpisteitä varmistaakseen sarjapaikan ensi kaudeksi. Särkkä ei näe joukkueen ahdistuneen tilanteesta.

- Ei siellä sellaista näy, joukkueessa on hyvä tekemisen meininki. Tottakai me tarvitaan pisteitä ja tietysti uskokin meinaa olla koetuksella, mutta se on erittäin vahva. Me uskotaan edelleen omaan tapaan pelata ja noustaan kuiville sen kautta. Omalla tavalla mennään, vastustaja huomioiden.

Joukkueen terveystilanne on ennallaan, sivussa loukkaantumisten vuoksi ovat Touko Tumanto, Antto Tapaninen ja Matti Lähitie. Inter-ottelussa kokoonpanon ulkopuolelle jäänyt Christian Sund palaa ottelumiehistöön. Kim Alonen ja Samu Nieminen vahvistavat farmijoukkue FC Blackbirdia lauantaisessa vierasottelussa Seinäjoella.

JJK-Jaro Harjulla sunnuntaina kello 15.

JJK:n tiedotteesta / UrheiluJyväskylä


Takaisin edelliselle sivulle


JJK Jyväskylä ry - logo

JJK - 2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010

Ottelut kaudella 2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivutSanteri Hostikka kuukauden pelaajaksi

Santeri Hostikka kuukauden pelaajaksi

FC Lahden Santeri Hostikka on valittu Veikkausliigan heinäkuun pelaajaksi. Kuukauden valmentajaksi on valittu FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

Lue lisää
Pasojalle kahden vuoden jatkosopimus

Pasojalle kahden vuoden jatkosopimus

Kaudella 2013 JJK:n päävalmentajaksi noussut Juha Pasoja jatkaa kettuseurassa myös tulevat kaksi kautta.

Lue lisää
Liigacupin 2015 lohkojako sinetöity

Liigacupin 2015 lohkojako sinetöity

Jalkapalloliiga ry:n hallitus päätti torstaisessa vuosikokouksessaan Liigacupin 2015 lohkojaosta.

Lue lisää
Veikkausliiga palaa Ylelle

Veikkausliiga palaa Ylelle

Veikkausliiga palaa Ylen kanaville sunnuntaina 28. syyskuuta. Edellisen kerran Yle on esittänyt Veikkausliigaa kaudella 2009.

Lue lisää
Tommi Kari palaa JJK-paitaan

Tommi Kari palaa JJK-paitaan

2000-luvun keskisuomalaisen jalkapallohistorian tulisieluisin taistelija, JJK:n oma kasvatti ja Jyväskylän oma poika Tommi Kari palaa Kettupaitaan.

Lue lisää
Särkkä jättää JJK:n kauden jälkeen

Särkkä jättää JJK:n kauden jälkeen

JJK:n pitkäaikainen maalivahtivalmentaja Jori Särkkä suuntaa kuluvan kauden jälkeen kohti uusia haasteita.

Lue lisää