D Team sai kylmää kyytiä kotiluolassaan

Kauden ensimmäinen mestisottelu Jyväskylän jäähallilla ei alkanut kotiyleisön toivomusten mukaan. Jo ensimmäisellä minuutilla LeKi pääsi kahdella yhtä vastaan -hyökkäystilanteeseen. Juuso Rajala lirutti kiekon ohi Deen puolustuksen, ja hieman onnekkaasti myös ohi maalivahti Niko Kaulion, eikä lättyä tarvinnut edes tarjoilla toisesta laidasta viilettäneelle laiturille. Kiekko lirui yli viivan ja peli oli 0-1 ennen kuin se ehti kunnolla edes käynnistyä.

D Team ei tästä heti lannistunut, vaan järjesti alkuminuuteilla muutaman pyörityksen LeKin alueella. Tämä palkittiin ylivoimalla, kun LeKin Juha Suomaa lähti istumaan kaksiminuuttista. Kuvio pyöri näyttävän näköisesti, ja Timo-Pekka Heikkinen kolautti kiekon kertaalleen ylähirteen, mutta tätä lähemmäs ei päästy. Tämä olikin yksi illan teemoista: LeKi laittoi kiekot paikoista sisään siinä missä D Team ei.

Ensimmäisen erän puolivälissä vuorostaan LeKille tarjottiin tilaisuus ylivoimaan. Kun jäähyä oli jäljellä sekunti, Anssi Tieranta ampui kiekon siniviivalta reppuun. Tässä vaiheessa D Teamin pelihuumori hetkeksi katosi. Kunnollista sykettä ei löytynyt siinä missä LeKi puolestaan pelasi viisaasti. Anssi Tieranta teki hienon nousun Deen maalille, tarjosi kiekon maalinkulmalla vapaana olleelle Juuso Rajalalle ja peli olikin jo 0-3.

Toiseen erään D Team tuli aivan erilaisella asenteella ja liikettä oli jälleen mukana. LeKi pelasi kuitenkin taitavaa ja varmaa puolustuspeliä, blokkasi kotijoukkueen laukaukset ja piti oman maalinsa puhtaana. Hyökkäyspäässä LeKi jatkoi hyvän viimeistelyn linjaa. Ajassa 23:50 LeKi voitti aloituksen D Teamin päädyssä, taisteli kiekon maalille ja Juha Suomaa ampui kiekon sisään.

D Team ei kuitenkaan enää hiipunut samalla tavalla kuin 0-2 maalin jälkeen, mutta LeKi teki kaiken paremmin tänään. LeKin puolustus toimi oikein hyvin ja siivosi pahimmat tilanteet mutta viimeisenä lukkona maalivahti Mikko Pätsi pelasi lisäksi erinomaisen ottelun.

- Laukauksia olisin kaivannut pikkuisen enemmän meiltä, ruuti oli vähän märkää tänään, harmitteli D Teamin valmentaja Jukka Ahvenjärvi pelin jälkeen.

Kolmanteen erään lähdettiin jo 0-4 tilanteessa. D Team aloitti hyvällä sykkeellä, mutta tulosta ei edelleenkään tullut. Kun kotijoukkueen kavennusta ei alkanut kuulua, kävi LeKin Jose Nippala laittamassa lukemat alivoimalla 0-5:een erän puolivälissä. Viimeistään siinä vaiheessa kyse alkoi enää olla siitä, pitääkö Mikko Pätsi nollan vai ei. D Teamin ottelun parhaat tilanteet nähtiinkin viimeisillä minuuteilla. Pätsi kesti hienosti, mutta ajassa 56:52 tullut Jussi Pernaan rangaistus koitui veräjänvartijan kohtaloksi. Tällä kertaa D Teamin kuvion lisäksi toimi myös viimeistely, kun Yohann Auvitu rikkoi viivalaukauksellaan kotijoukkueen kuparisen.

Lukemat jäivät 1-5:een ja LeKi pääsi kotimatkalle täydet kolme pistettä mukanaan.

Mestiksen (Anssi Korhonen) tiedotteesta / UrheiluJyväskylä

D Team Jyväskylä Oy - logo

D Team - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

JYPin ja KeuPan välillä pelaajaliikennettä

JYPin ja KeuPa HT:n yhteistyö tuottaa maalivahtiliikennettä molempiin suuntiin. Juuri loukkaantumisestaan toipunut Topias Leinonen on vuokralla Keuruulla perjantaihin saakka.

JYP ja maalitykki sopimukseen

JYP on solminut jatkosopimuksen tämän kauden maalitykkinsä Robert Rooban kanssa. Jatkosopimus kattaa tulevan pelikauden 2021-2022.

JYPin ja Miska Siikosen tiet eroavat

JYP Jyväskylä Oy ja Miska Siikonen ovat yhteisymmärryksessä purkaneet osapuolten välisen pelaajasopimuksen.

JYPin ja Alex Lintuniemen tiet eroavat

JYP Jyväskylä Oy ja Alex Lintuniemi ovat yhteisymmärryksessä purkaneet osapuolten välisen pelaajasopimuksen, joka oli voimassa kaudelle 2021-2022 asti.

Dallas Starsin huippulupaus Dellandrea Hurrikaanipaitaan

NHL-seura Dallas Stars on lainannut huippulupaavan hyökkääjänsä Ty Dellandrean JYPin riveihin toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella.

Maajoukkuemiesten korvaajina kokeneita kehäkettuja ja nuorta voimaa

JYP Jyväskylä Oy on lainannut Mestis yhteistyöseura KeuPa HT:lta hyökkääjät Joonas Larinmaan, Janne Kumpulaisen, sekä Jani Siekkisen tulevan keskiviikon Porin vierasottelua varten.