Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Jokipojat vei finaaliuusinnan jatkoajalla

 
Jokipojat vei finaaliuusinnan jatkoajalla

Ensimmäisen erän alku meni D Teamin toiveiden mukaan. Jokipoikia ei päästetty hyökkäämään ja peli oli D-läisten hallussa. Viiden minuutin kohdalla Jokipojat pääsi ensimmäistä kertaa paremmin yrittämään. Ja siitähän tulikin kotijoukkueelle kaksiminuuttinen. Heikki Pusan vierailu jäähypenkillä meinasi muuttaa pelin juonen Jokipoikien eduksi, mutta nimenomaan vain meinasi. Jokipojat sai homman pyörimäänvain menettääkseen kiekon niin, että Ilkka Heikkilä karkasi laidasta puolittain läpi. Heikkilän tarkka rannekuti upposi ylämummoon ja siniasuinen kotijoukkue siirtyi alivoimalla johtoon.

Alivoimamaalin jälkeen Jokipojat sai hetken aikaa vielä kokeilla ylivoimansa toimivuutta. Näyttikin, että peli hieman tasoittui, mutta Pusan kömmittyä boksista ulos soi pilli pian uudestaan. Tällä kertaa kyseessä oli Jokipoikien vaihtovirhe. Vihellys tuli ajassa 7:40. Tästä peliaikaa ehti kulua n. 5 sekuntia, kun kiekko väännettiin aloituksesta viivalle, sieltä tarkka kuti ja jälleen ylämummoon. 2-0.

2-0 maalin jälkeen D:n pojat kokeilivat muutamaan otteeseen laukoa lisää tulisia kuteja viivalta, mutta tällä kertaan Jokipoikien Antti Härmä oli hereillä. Laukomiskokeilut pakottivat Jokipojat kuitenkin sääntöjen vastaisiin otteisiin. Ajassa 8:31 oli Roberts Jekimovsin vuoro huilata kaksi minuuttia. Uusi ylivoima ei tuottanut tulosta. Jokipojat pelasi järkevästi ja D Teamin tilaisuus kuivui kokoon.

Jäähyjen jälkeen Jokipojatkin pääsi pitkästä aikaa hyökkäämään. Näytti jo siltä, että D Team sai tilanteen hoidettua, kun yhtä äkkiä Heikki Puustinen oli kiekon kanssa vapaana luistelemassa maalille. Siihen mukaan pientä uittoa ja niin kiekko vietiin alakulmaan ohi D Teamin Riku Härmän. 2-1.

Myöhemmin, n. 14 minuutin kohdalla oltiin taas D-päädyssä. Kiekko oli puolustuksella ja pelinavaus käynnissä. Avaussyöttö tarjoiltiin suoraan Jokipoikien hyökkääjän lapaan, jolloin tämä jätti kiekon viivalle, josta D Teamin Tuomas Helminen kävi sen poimimassa. Helminen jatkoi kiekon nopeasti Heikki Huoviselle. Huovinen karkasi läpi ja laittoi, minnekäs muualle kuin ylämummoon. 3-1.

Toinen erä menikin sitten Jokipojille. Heti minuutin pelin jälkeen tilanne oli jo D-päädyssä niin, että Mikko Heiskanen joutui rikkomaan. Kaksi minuuttia, syynä kampitus ja Jokipojille ylivoima. D Team kuitenkin pelasi hyvin ja Jokipoikien ylivoima jäi vielä vaisuksi.

Jokunen minuutti myöhemmin D Team oli käynnistelemässä hyökkäystä. Hyökkäys ei päässyt käynnistelyä pidemmellä, kun keskelle jäi miehen mentävä aukko. Jokipoikien Heikki Puustinen oivalsi tilaisuutensa, ja puski läpi avoimen väylän. Sen verran D-puolustus ehti mukaan, ettei Puustinen päässyt ihan parhaalta paikalta laukomaan. Riku Härmä torjui vedon, mutta torjui eteensä. Jekimovs rynni kiekkoon ja tälläsi sen tyhjään verkkoon. 3-2.

Tämän jälkeen pelattiin kymmenen minuuttia vauhdikasta ja erittäin viihdyttävää kiekkoa. Tilanteita oli molemmin puolin ja mahtuihan sinne sekaan yksi D Teamin ylivoimakin. Pientä painintynkääkin nähtiin tunteiden meinatessa hetkittäin kuumentua. Tällä kymmenen minuutin aikajaksolla ei maaleja syntynyt, mutta tilanne muuttui D Teamin ottaessa kaksi perättäistä jäähyä. Ensin Markus Poukkula otti hyökkäysalueella jäähyn väkivaltaisuudesta ja 52 sekuntia myöhemmin Miika Roine sai kakkosen korkeasta mailasta.

Kotijoukkue onnistui kuolettamaan Jokipoikien rynnistyksen viidellä kolmea vastaan, mutta Poukkulan astuttua ulos boksista ei Roineenkaan siellä tarvinnut kauaa istua. Sami Puruskainen tarjoili poikittaissyötön Heikki Puustiselle, ja Puustinen pääsi jälleen pahantekoon. Komea laukaus suoraan syötöstä vei pelin tasoihin. 3-3.

Kolmannessa erässä ei maaleja nähty. Peli kulki molempiin suuntiin, mutta Jokipojat sai ehkäpä ne vaarallisimmat paikat. D:n puolustukseen jäi pariinkin otteeseen aukkoja, ja oli osittain myös tuurista kiinni, ettei Jokipojat vienyt peliä kolmannessa erässä.

Koska maalia ei kuitenkaan syntynyt, mentiin jatkoajalle. Siinä D Team oli selvästi terävämpi ja loi kaikista parhaimmat paikat. Yksi kuti oli jo niin lähellä, että hätäisimmät ehtivät jo tuulettaakin. Tolppa kuitenkin pelasti Härmän ja maali jäi syntymättä.

Vaikka D Team loi enemmän paikkoja, niin totuus kuitenkin on, että jatkoajalla riittää se yksi paikka, josta kiekko laitetaan myös maaliin. Ajassa 64:37 oli laidassa yksi vastaan yksi tilanne, vieläpä sellainen, jossa näytti, ettei D Teamilla pitäisi olla hätää, mutta niin vain Jokipoikien Samu Pitkänen ampui kiekon ohi Riku härmän, ja peli oli sitä myöten selvä.

Kaksi pistettä matkusti Joensuuhun ja yksi jäi Jyväskylään. Illan kovin pistenikkari oli Jokipoikien Heikki Puustinen kolmella (2+1=3) tehopisteellään.

Mestiksen (Anssi Korhonen) tiedotteesta / UrheiluJyväskylä


Takaisin edelliselle sivulle


D Team Jyväskylä Oy - logo

D Team - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivutHenri Tamminen JYPiin, nuorille jatkosopimuksia

Henri Tamminen JYPiin, nuorille jatkosopimuksia

Laitahyökkääjä Henri Tamminen (25) siirtyy HIFK:sta JYPiin. Sopimus on mallia 1 + 1. Sopimuksen jälkimmäinen kausi sisältää seuran option.

Lue lisää
Mestis-mestari ja playoffsien arvokkain pelaaja Markus Jokinen JYPiin

Mestis-mestari ja playoffsien arvokkain pelaaja Markus Jokinen JYPiin

Tuore Mestiksen mestari, laitahyökkääjä Markus Jokinen, 29, liittyy JYPiin yhden kauden sopimuksella.

Lue lisää
Laitahyökkääjä Miha Verlic liittyy JYPiin

Laitahyökkääjä Miha Verlic liittyy JYPiin

Laitahyökkääjä Miha Verlic, 26, liittyy JYPiin loppukauden mittaisella sopimuksella.

Lue lisää
Puolustaja Jake Newton siirtyy loppukaudeksi JYPiin

Puolustaja Jake Newton siirtyy loppukaudeksi JYPiin

Viime viikolla CHL:n voittanut JYP vahvistaa joukkuettaan myös lähestyviä Liigan Playoffseja ajatellen.

Lue lisää
JYP ja Michel Miklik purkivat sopimuksensa

JYP ja Michel Miklik purkivat sopimuksensa

JYP ja hyökkääjä Michel Miklik, 35, ovat purkaneet sopimuksensa yhteisymmärryksessä.

Lue lisää
JYP avaa Champions Hockey Leaguen semifinaalit tiistaina kotona

JYP avaa Champions Hockey Leaguen semifinaalit tiistaina kotona

Champions Hockey Leaguen semifinaalit alkavat tiistaina. Suomalaisseuroista on mukana JYP, joka saa vastaansa tshekkiläisen Ocelari Trinecin.

Lue lisää