Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Toni Mäkiahon debyytti lohipaidoissa

 
Toni Mäkiahon debyytti lohipaidoissa

Vaikka Kiekko-Vantaalla on ennen keskiviikon kierrosta matkaa sarjan kärkipaikkaa pitävään Kiekko-Laseriin vain neljä pistettä ja illan vastustajalla D Teamilla viisi pistettä, lähtevät joukkueet illan otteluun vasta sijoilta kahdeksan ja yhdeksän. Mestiksen alkukausi on ollut todella tasainen, yhdeksän ensimmäistä joukkuetta todellakin on vain viiden pisteen sisällä ja peräti neljä eri joukkuetta on ehtinyt johtamaan sarjaa tähän mennessä, kun kierroksia on takana kahdeksasta yhteentoista joukkueesta riippuen. Vantaalla ehdottomasti suurin mielenkiinto kohdistuu keskiviikkona kotijoukkueen pelaajaan numero 75. Lähes 700 SM-Liigan ottelua urallaan pelannut Toni Mäkiaho debytoi lohipaitojen joukkueessa illan ottelussa.

Joukkueet lähtevät illan otteluun varsin erilaisista lähtökohdista. Kiekko-Vantaalla on allaan raskas, lähes 1500 kilometrin Pohjois-Suomen kiertue, kun taas D Team pelasi viime viikon molemmat ottelunsa kotikaukalossaan Hippoksella. Yhteistä joukkueille on se, että kahdesta viime viikolla pelaamastaan ottelusta niin Kiekko-Vantaa, kuin myös D Team voittivat yhden ja hävisivät toisen. Kiekko-Vantaa oli vaikeuksissa perjantaina Raksilan isossa kaukalossa Kiekko-Laserin kanssa, kotkapaidat voittivat tuon ottelun maalein 5-3. Heti seuraavana päivänä lauantaina lohipaidat olivat Kajaanissa 59 minuuttia vaikeuksissa Hokin kanssa (3-1), mutta viimeisen minuutin hurmosmainen nousu kahden maalin takaa tasoihin ja 3-4 voittomaali jatkoajalla toivat Kiekko-Vantaalle kauden ensimmäisen vierasvoiton.

D Team pelasi viime viikolla keskiviikkona ja lauantaina. Viikon ensimmäisessä ottelussa se kaatoi maalivahti Niko Kaulion 29 torjunnan ja nollapelin myötä Hokin maalein 4-0. Viime lauantaina jyväskyläläiset johtivat HeKi:ä vielä kahden erän jälkeen 2-1, mutta HeKi nousi kolmannessa erässä ohi ja lopulta 2-4 voittoon. Kiekko-Vantaa on ollut murskaava alkukauden kotiotteluissaan. Neljä ottelua Vantaalla ja neljä kotivoittoa (maalit 16-5). Jukurit, HeKi, Sport ja TuTo ovat vuorollaan saaneet kokea Tikkurila Areenan voiman. D Team avasi kautensa kahdella upealla vierasvoitolla (TuTo 3-4, HeKi 3-8), mutta sen jälkeiset reissupelit ovat tuoneet kaksi tappiota. Kiekko-Laser jyräsi D Teamin syyskuun lopulla Oulussa maalein 6-1 ja Sport oli parempi Vaasassa 4-1.

Kiekko-Vantaan parhaan pistemiehen valkoista kypärää kantaa Antti Pehkonen (6+3=9), joka oli Pohjois-Suomen kiertueella liekeissä iskemällä kahdessa ottelussa viisi tehopistettä (2+3). Hyvässä vireessä oli myös Toni Jeskanen, joka on noussut lohipaitojen sisäisessä pistepörssissä kakkoseksi viidellä tehopisteellään (4+1=5). Kolmessa viimeisimmässä ottelussa Jeskanen on palkittu kaksi kertaa koko ottelun parhaana pelaajana kultaisella Kiekkovakiomitalilla. Kiekko-Vantaa esittelee kotiyleisölleen keskiviikkona myös toisen uuden pelaajan, kun 200 SM-Liigaottelun Jermu Porthen hyppää kaukaloon. Porthen tosin pelasi jo viikonlopun ottelut Pohjois-Suomessa (0+2), joten keskiviikon kamppailu on miehelle kauden kolmas. D Teamin tehoista alkukauden otteluissa ovat vastanneet Turo Asplund (0+8=8), Lauri Taipalus (2+5=7), sekä Tuomo Laukkanen (2+4=6). Kolmen parhaan pistemiehen jälkeen tilastoista löytyy peräti yhdeksän neljän tehopisteen pelaajaa!

Ennakkoon arvioituna keskiviikon kamppailusta on tulossa tasainen ja varsin vähämaalinen. Maalivahdeista Kiekko-Vantaan Mika Norja  ei ollut aivan omalla tasollaan Oulussa perjantaina, mutta muuten Norjan kausi on sujunut loistavasti ja mies löytyykin Mestiksen maalivahtitilaston top kolmosesta. D Teamin maalilla Niko Kaulio ei ole ollut alkukaudesta aivan samalla tasolla mitä kahdella aiemmalla kaudella, mutta silloin kun Kauliolla on hyvä vire päällä, mies on erittäin vaikea ohitettava. Tämän ovat kuluvalla kaudella huomanneet mm. KooKoo ja Hokki, joista kouvolalaiset tykittivät kohti Kauliota 54 kertaa häviten tuon ottelun. Kaudella 2008-2009 Kaulio pelasi kaksi ottelua Vantaalla lohipaitoja vastaan ja päästi niissä taakseen ainoastaan yhden maalin.

Kiekko-Vantaalta sivussa on keskiviikkona varmuudella hyökkääjä Tomi Pallassalo, joka kärsii ylävartalovammasta. Puolustaja Ville Peltosuo jätti ottelun kesken Kajaanissa lauantaina avauserässä ja pelaaminen keskiviikkona on epävarmaa. D Teamin kokoonpanosta useat pelaajat ovat kärsineet vammoista, mm. Tuomo Laukkanen, sekä Kaarlo Jormakka ja heidän pelaamisensa ratkeaa vasta aivan viime hetkillä.

Kiekko-Vantaan yhteistyöseuroista HIFK:lla ja Jokereilla ei ollut ottelua tiistaina, ei myöskään D Teamin yhteistyöseuralla JYP:illä, joten molemmissa joukkueissa saatetaan nähdä keskiviikkona lainapelaajia kokoonpanossa, sillä säännöt sallivat pelaajan siirtymisen takaisin Mestiksestä liigaseuraan ilman karenssiaikaa. HIFK pelaa seuraavan kerran torstaina, Jokerit perjantaina ja JYP vasta lauantaina, joten D Team saattaa saapua Vantaalle todella kovalla miehistöllä. Molemmat joukkueet, sekä Kiekko-Vantaa, että D Team, ovat alkukauden aikana julkistaneet liigalainojen nimet aina vasta ottelupäivän aamuna. Ennen keskiviikon ottelua Kiekko-Vantaan kokoonpanossa on nähty 34 eri pelaajaa, D Teamilla 35 eri pelaajaa.

D Teamille kuluva kausi on kolmas Mestiksessä. Kaudella 2008-2009 Kiekko-Vantaan ja D Teamin kaikki neljä kohtaamista runkosarjassa päättyivät vierasvoittoon ja kolme niistä maalin erolla. Viime kaudella tahti muuttui. Jokainen neljästä ottelusta päättyi kotivoittoon ja niistä kauden kaksi ensimmäistä selkein (7-3, 6-2) lukemin. Keväällä 2010 oli tasaista, kun molemmat voittivat kotiottelunsa maalein 3-2.

Mestiksen (Jari Hotti) tiedotteesta / UrheiluJyväskylä


Takaisin edelliselle sivulle


D Team Jyväskylä Oy - logo

D Team - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



JYPin ja KeuPan välillä pelaajaliikennettä

JYPin ja KeuPan välillä pelaajaliikennettä

JYPin ja KeuPa HT:n yhteistyö tuottaa maalivahtiliikennettä molempiin suuntiin. Juuri loukkaantumisestaan toipunut Topias Leinonen on vuokralla Keuruulla perjantaihin saakka.

Lue lisää
JYP ja maalitykki sopimukseen

JYP ja maalitykki sopimukseen

JYP on solminut jatkosopimuksen tämän kauden maalitykkinsä Robert Rooban kanssa. Jatkosopimus kattaa tulevan pelikauden 2021-2022.

Lue lisää
JYPin ja Miska Siikosen tiet eroavat

JYPin ja Miska Siikosen tiet eroavat

JYP Jyväskylä Oy ja Miska Siikonen ovat yhteisymmärryksessä purkaneet osapuolten välisen pelaajasopimuksen.

Lue lisää
JYPin ja Alex Lintuniemen tiet eroavat

JYPin ja Alex Lintuniemen tiet eroavat

JYP Jyväskylä Oy ja Alex Lintuniemi ovat yhteisymmärryksessä purkaneet osapuolten välisen pelaajasopimuksen, joka oli voimassa kaudelle 2021-2022 asti.

Lue lisää
Dallas Starsin huippulupaus Dellandrea Hurrikaanipaitaan

Dallas Starsin huippulupaus Dellandrea Hurrikaanipaitaan

NHL-seura Dallas Stars on lainannut huippulupaavan hyökkääjänsä Ty Dellandrean JYPin riveihin toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella.

Lue lisää
Maajoukkuemiesten korvaajina kokeneita kehäkettuja ja nuorta voimaa

Maajoukkuemiesten korvaajina kokeneita kehäkettuja ja nuorta voimaa

JYP Jyväskylä Oy on lainannut Mestis yhteistyöseura KeuPa HT:lta hyökkääjät Joonas Larinmaan, Janne Kumpulaisen, sekä Jani Siekkisen tulevan keskiviikon Porin vierasottelua varten.

Lue lisää