Jarno Laitinen nollasi Jukurit kärkiottelussa

Mestiksen lauantain kierroksen huippuottelu pelattiin Jyväskylän Hippoksella, missä kohtasivat sarjakakkonen D Team, sekä sarjakärki Mikkelin Jukurit. Kärkiottelussa ei maaleilla juhlittu, siitä pitivät huolen tarkasti läpi 60 minuuttia puolustaneet illan gladiaattorit, sekä erinomaiset ottelut pelanneet molemmat maalivahdit. Jarno Laitinen torjui D Teamin maalissa nollapelin ja mies nousi Mestiksen torjuntatilaston kärkeen ohi Kiekko-Vantaan Mika Norjan. Laitiselle kertyi lauantaina yhteensä 38 torjuntaa, kun virkaveli toisessa päässä, Jukurien Teemu Seppänen, selviytyi 27 torjunnalla. Jukurit vei ottelun laukaisutilaston nimiinsä 60-44.

Kahden edellisen kauden aikana Jukurit on vienyt D Teamia keskinäisissä kohtaamissa voitoin 7-1, mutta kuluvalla kaudella tahti on ollut toinen. D Team kaatoi sarvipäät jo lokakuussa Mikkelissä ja joukkue toisti temppunsa myös kotikaukalossaan. Avauserässä ei maaleja nähty, sen sijaan viisi kahden minuutin rangaistusta, joista kotijoukkueelle tuomittiin kolme.

Jukurien Henrik Forsbergin estämisjäähy tuli avauserässä ajassa 19:55 ja näin ollen D Teamille jäi ylivoima-aikaa toisen erän alkuun lähes täydet kaksi minuuttia. Forsbergin jäähy myös tuotti ottelun avausmaalin ja lopulta myös ottelun voittomaaliksi jääneen osuman. Jasse Ikonen ampui kiekon maaliin ohi Seppäsen aivan maalinedestä, syöttöpisteet Markus Poukkulalle, sekä Jaakko Pelkoselle. Maali oli Ikoselle kauden neljäs ja mikä erikoista, kaikki Ikosen kauden neljä maalia ovat olleet myös otteluiden voittomaaleja!

Jukurit pääsi yrittämään tasoitusmaalia ylivoimalla hieman ennen toisen erän puoliväliä, mutta kotijoukkueen alivoima maalivahti Laitisen johdolla selvitti tilanteen. Jukurien jäähysuma, kolme kahden minuutin rangaistusta toisen erän loppupuolella tarjosi puolestaan D Teamille mahdollisuuksia karata kahden maalin johtoon, mutta kärkiottelun maalit Hippoksella olivat todella tiukassa.

Kolmas erä oli Jukurien näytöstä, Laitinen joutui urakoimaan viimeisen 20 minuutin aikana 14 kertaa (Seppänen viisi), mutta maalia ei vierasjoukkue mm. kahdesta ylivoimasta huolimatta onnistunut tekemään. Jukurien kiriä sotkivat toisen erän tapaan jäähyt, vaikka vierasjoukkue erää hallitsikin, silti sille tuomittiin myös kolmannessa erässä kolme rangaistusta. D Team kesti loppuun asti, joukkueen kauden toinen nollapeli tiesi 1-0 voittoa kärkikamppailusta ja nousua neljän pisteen päähän sarjakärki Jukureista. D Teamille kolme ottelua neljän päivän sisällä tuottivat yhtä monta voittoa maalein 14-3.

D Team yrittää jatkaa huikeaa voittoputkeaan maanantaina, kun se kohtaa MTV3 Maxin tv-kameroiden edessä Vaasan Sportin kotikaukalossaan Jyväskylässä. Mikäli D Team ottelun voittaa, joukkueen kymmenen ottelun voittoputki olisi pisin mitä on kuluvan kauden aikana Mestiksessä nähty. Lauantain yhdeksäs peräkkäinen voitto sivuaa Jukurien alkukaudesta nähtyä yhdeksän voiton putkea. Maanantain ottelun jälkeen D Teamilla on edessään peräti yhdeksän päivän tauko otteluista. Jukurit pelaa seuraavan kerran keskiviikkona (10.11), kun se kohtaa Etelä-Savon hegemoniakamppailussa SaPKo:n Savonlinnan Talvisalossa. Jukurien ottelutauko tuon kamppailun jälkeen on puolestaan seitsemän päivää.

Mestiksen (Jari Hotti) tiedotteesta / UrheiluJyväskylä

D Team Jyväskylä Oy - logo

D Team - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

JYPin ja KeuPan välillä pelaajaliikennettä

JYPin ja KeuPa HT:n yhteistyö tuottaa maalivahtiliikennettä molempiin suuntiin. Juuri loukkaantumisestaan toipunut Topias Leinonen on vuokralla Keuruulla perjantaihin saakka.

JYP ja maalitykki sopimukseen

JYP on solminut jatkosopimuksen tämän kauden maalitykkinsä Robert Rooban kanssa. Jatkosopimus kattaa tulevan pelikauden 2021-2022.

JYPin ja Miska Siikosen tiet eroavat

JYP Jyväskylä Oy ja Miska Siikonen ovat yhteisymmärryksessä purkaneet osapuolten välisen pelaajasopimuksen.

JYPin ja Alex Lintuniemen tiet eroavat

JYP Jyväskylä Oy ja Alex Lintuniemi ovat yhteisymmärryksessä purkaneet osapuolten välisen pelaajasopimuksen, joka oli voimassa kaudelle 2021-2022 asti.

Dallas Starsin huippulupaus Dellandrea Hurrikaanipaitaan

NHL-seura Dallas Stars on lainannut huippulupaavan hyökkääjänsä Ty Dellandrean JYPin riveihin toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella.

Maajoukkuemiesten korvaajina kokeneita kehäkettuja ja nuorta voimaa

JYP Jyväskylä Oy on lainannut Mestis yhteistyöseura KeuPa HT:lta hyökkääjät Joonas Larinmaan, Janne Kumpulaisen, sekä Jani Siekkisen tulevan keskiviikon Porin vierasottelua varten.