Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Pohjoisen tuplaviikonloppu käsillä

 
Pohjoisen tuplaviikonloppu käsillä

Ei talvea ilman ainakin yhtä pohjoisen tuplaviikonloppua. Viimevuotisen sapluunan mukaan KaDy kohtaa marraskuisena lauantaina Tervarit Oulun urheilutalolla, minkä jälkeen sunnuntaina on FT Kemi-Tornion vuoro isännöidä Dynamoa, tällä kertaa Suomen puolella, Kemin Tervahallissa. Haaparannan syntiset houkutukset jäävät siis ensimmäistä kertaa omakustanteisen ”erillisekskursion” päähän – ja sitä paitsi matkanjohtajan suosiollisen siunauksen varaan. Samainen matkanjohtaja on muuten pelaajiston ”klikkiytymistä” ehkäistäkseen ja joukkuehenkeä nostattaakseen arponut huonekunnat Oulun hotellihuoneisiin; arvonnan oikukas tulos aiheutti useitakin äänekkäitä ”repeilyjä” pukukopissa ennen treenejä julkistettuna.

KaDy lähtee molempiin otteluihin täydellä kokoonpanolla. Polvivaivasta kärsivä avainpelaaja Jukka Kytölä jää kotiin toipumaan, mutta muuten Matka-Rentin minibussiin istahtaa kelpo kokoonpano. Kakkosmaalivahdiksi reissuun lähtee Antti Peltomäki; kakkosjoukkueen vakiokasvoista edustusvuorossa ovat tällä kertaa Juha Korhonen sekä itse Tero Kelhälä. Maalipyssy Jussi Kaihlajärven kunto Valkeakoskella sattuneen harmillisen törmäyksen jäljiltä on pienoinen kysymysmerkki.

Tervakaupungin rutinoitunut ”tiimi”

Tervarit näyttäisi olevan tänäkin vuonna liigan ylempään keskikastiin lukeutuva joukkue, joka taistelee viime kauden tapaan vakavasti vähintään himmeämmistä mitaleista. Parin profiilipelaajan (Saxman, Nevanperä) menetys ei heikennä kokenutta nippua merkittävästi, ja Jani Paanasen siirryttyä Sievi Futsalin puikkoihin uudet pelaaja-valmentajat löytyivät kivuttomasti joukkueen sisältä.

Viime kauden kohtaamiset menivät yhteensä tasan 2–2, joskaan KaDya tuskin lohduttaa harjoitusottelussa kakkosmiehistöllä kairattu 9–5-voitto verrattuna siihen tuskaan, jonka Tervarit isänpäivän cup-ottelussa Huhtaharjulla vuosi sitten aiheutti: jo varmalta näyttänyt kolmen maalin KaDy-johto valui katkerasti Tervarien tehokkaaseen ylivoimapeliin ja jatkoaikavoittoon.

Liigakohtaamiset menivät ansaitusti tasan molempien ollessa kotisaleissaan selvästi parempia: ”Huhtiksella” KaDy voitti lukemin 7–4, Oulussa Tervarit 6–2. KaDy:n kaatajina ovat kunnostautuneet erityisesti juonikas herrasmiespelaaja Jarno Auvinen sekä kärkäs Ari Makowski. Tervarien uusien kotisivujen mukaan tehoahmatti Adrian Rizvani sovittelee jälleen kerran pelikieltoa, mutta hyökkäysvoimaa oululaisilta löytyy silti laajalta rintamalta. Sen sijaan puolustuspelin pitävyys ei Oulun suunnalla koskaan ole ollut liigan parhaiden joukkueiden tasoa.

– Tervarit on ainoa joukkue, joka on onnistunut voittamaan hallitsevan Suomen mestarin tällä kaudella, jakaa tunnustusta KaDy-päävalmentaja Tero ”Q” Kelhälä. – Pelaajat ovat teknisiä, hyväpotkuisia, ja liikekin ihan ok -tasolla. Tiedostan Tervarien vahvuudet sekä sen, mihin osa-alueeseen meidän kannattaa iskeä. 

– Henkisesti oli erittäin tärkeää, että kuiva kautemme päättyi viime viikonloppuna Valkeakoskella, Kelhälä pohtii. – Ennustan tasaista ottelua, jossa paremmuus todennäköisesti ratkeaa pienen pienellä marginaalilla, sillä emme mekään täysin rapakuntoisia ole.

Lisääkö KaDy sarjajumbon ahdinkoa?

Sunnuntaina KaDy matkaa ”Q” Kelhälän kotikonnuille Kemiin, jonka Tervahalli on tullut Dynamolle tutuksi Futsal-Ykkösen ajoilta KemPa:n kotiareenana. FT Kemi-Tornio on aloittanut liigakauden heikosti ja majailee pisteittä sarjataulukon pohjalla, ts. putoajan paikalla. Jos tulee Dynamolla olemaan kenties raskaat jalat lauantai-illan trilleristä, ei FTK selvinne lauantaista sen helpommalla: heidän kaksoisviikonloppunsa ensimmäinen vieras on GFT Espoosta, jonka hyökkäyskalusto laittaa varmasti vipinää kemiläis-torniolaisiin tossuihin.

FTK on KaDy:lle ainoa vastustaja, joka on ollut jokaisella kaudella samassa liiton sarjassa tai lohkossa; niinpä tuleva kohtaaminen onkin jo joukkueiden yhdeksäs noin kolmen vuoden sisällä. Mittelöt ovat Dynamon hyväksi tällä hetkellä 5–3, joista huomionarvoisesti neljä edellistä kohtaamista murskaavasti 4–0. Liigakohtaamiset FTK:ta vastaan KaDy on vienyt vakuuttavin lukemin: viime kaudella Jyväskylässä 9–2 ja Haparandalla 1–5 sekä tällä kaudella jo kertaalleen Jyväskylän Monnarilla 7–1. Näitäkin ikimuistoisempi taisto käytiin helmikuussa 2009, kun KaDy:n suora liiganousu ratkesi hienolla 6–4-kotivoitolla. (Viikkoa myöhemmin toki myös FTK kairasi tiensä Liigaan Sievin kustannuksella rangaistuspotkuille venyneen karsinnan kautta.)

FTK:n kauden alun kiistaton tehosieppo on ollut nuori Juho-Teppo Berg peräti 7 maalillaan. Muutenkin FTK:ssa näyttäisi olevan käynnissä sukupolvenvaihdos, jonka hedelmiä korjattaneen lähihorisontissa. Siinä missä parina edelliskautena joukkue oli hyvin riippuvainen kaiken kokeneista sotaratsuistaan (mm. Ke. Huusko, A. Bulgakov, J. Hakasalo), pitivät joukkuetta pystyssä muutama viikko sitten Jyväskylässä juuri nuoret lupaukset.

– FTK on kuin Kinder-muna, jonka rosteri saattaa yllättää pelipäivänä, maalailee ”Q” Kelhälä metaforaa suurella pensselillä. – Sieltä saattaa löytyä yllättäviä vahvistuksia tai yllättäviä poisjääntejä. Toivottavasti saamme Kinderistä suut makeaksi, eikä sisältä paljastu tappion karvasta ylläriä.

Kemi in memoriam

Tervahalli on siinä mielessä Kelhälälle ikimuistoinen paikka, että hän pelasi siellä ensimmäisen futsalpelinsä Everpool-nimisen joukkueen riveissä 1990-luvun puolivälissä.

– Siinä pelissä taisin tosin olla ihan ”Q-tamolla” venäläisen ruletin pyörittäessä peliä lajinomaisesti.

Paljon on vettä virrannut Kemijoessa sitten noiden päivien – ja Suomi-futsalin valtikka siirtynyt Pohjolan venäläisiltä etelämmäs.

Neljän vuoden ajan on KaDy palannut nelostietä pohjoisesta kotiin vähintään yksi tappio niskassa. Miten myyttisestä Pohjolasta selvitään tällä kertaa, selviää viikonloppuna. Tavoitteena Dynamolla on oltava vain ja ainoastaan kuusi pistettä.

Dynamon tiedotteesta / UrheiluJyväskylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kampuksen Dynamo ry - logo

KaDy - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivutMad Max KaDyn vieraaksi lauantaina

Mad Max KaDyn vieraaksi lauantaina

Liigaan palannut Mad Max (Valkeakoski) saapuu lauantaina Jyväskylän Monnarille Kampuksen Dynamon vieraaksi.

Lue lisää
KaDy haki rutiinivoiton Tampereelta

KaDy haki rutiinivoiton Tampereelta

KaDy avasi futsalvuoden 2018 puhtaalla 0-5-vierasvoitolla tamperelaisesta PP-70:stä.

Lue lisää
KaDy perjantaina Tesomalle

KaDy perjantaina Tesomalle

Kampuksen Dynamo pelaa perjantaina 5.1. futsal-liigavuoden ensimmäisen ottelun tamperelaisen PP-70:n vieraana.

Lue lisää
PJK haastamaan Kampuksen Dynamoa

PJK haastamaan Kampuksen Dynamoa

Futsal-Liigaa johtava Kampuksen Dynamo isännöi lauantaina PJK:ta. Pirkkalalaiset pelaavat toista liigakauttaan, ja ensimmäisellä kaudellaan he mainioita otteita pudottamalla cupissa niin KaDyn kuin Sievinkin.

Lue lisää
KaDy tarvitsee vielä kotivoiton

KaDy tarvitsee vielä kotivoiton

Futsal-Liigan runkosarjan viimeiseen peliin vieraaksi Monnarille astelee PJK Pirkkalasta.

Lue lisää
KaDy rökitti PP-70:n

KaDy rökitti PP-70:n

Jyväskylän Monnarilla nähtiin melkoinen sunnuntai-iltapäivän maali-iloittelu, kun Kampuksen Dynamo kukisti länsitamperelainen PP-70:n lukemin 8-3.

Lue lisää