D Team säilyi Jukureille voittamattomana

Keskiviikkoiltana nähtiin Jyväskylässä Mestiksen kärkikamppailu sarjakärki Jukureiden ja kakkosena olevan D Team ottaessa yhteen. Tunnelma oli myös sen mukainen. Paikalle oli saapunut myös Jukureiden omat kannustusjoukut ja yleisöstä kuuluikin mukavasti möykkää pitkin ottelun.

Fiilistä riitti myös itse otteluun ja jo ottelun ensimmäinen alkoi hyvällä sykkeellä. Jukurit oli selvästi valmistautunut illan kamppailuun, ja pyrki lyömään kotijooukkueelle heti kättelyssä luun kurkkuun. Alussa painopiste olikin selvästi D Teamin maalinsuulla Jukureiden rynniessä ennakkoluulottomasti Deen aluelle. Kotijoukkueella oli sen sijaan hankaluuksia hyökkäykseen lähdöissä.

Jo ajassa 1:30 D Teamin Yohann Auvitu joutuikin rikkomaan jäähyn arvoisesti. Jukurit kiitti tilaisuudesta ja Sami Lähteenmäki kävi siirtämässä pelivälineen maalinkulmalta reppuun.

Jukureiden vahva ote säilyi hyvin pitkin ensimmäistä erää, mutta D Team pääsi peliin paremmin mukaan muutaman vierasjoukkueen jäähyn jälkeen. D Teamille tarjoutui tilaisuus pelata lähes kaksi minuuttia viidellä kolmea vastaan, kun Juuso Kaijomaa ja Henrik Forsberg ottivat jäähyt lähes peräjälkeen.

Se ylivoima jäi kuitenkin torsoksi, mutta hieman myöhemmin tuli tasoitus ihan tasakentällisin. Kapteeni Pirkka Lahtinen syötti kulmauksesta viivalle, josta Ossi Ikonen pääsi tälläämään pelin tasoihin.

Sykettä riitti myös toiseen erään. Tunnelma oli edelleen sellainen kuin kärkiottelussa kuuluukin. Vaarallisia tilanteita luotiin molemmissa päädyissä, mutta mitään valmista ei tällä kertaa syntynyt. Edes tarjotut ylivoimatilaisuudet eivät muuttaneet tilannetta, ja niinpä kolmanteen erään siirryttiin lukemien ollessa yhä tasan 1-1.

Kolmannessa erässä alettiin sitten taas tehdä maaleja. Ensimmäistä lampun syttymistä saatiin tosin odottaa yli erän puolen välin. Jukurit oli ollut selvästi niskan päällä pitkin erää, mistä kertovat myös kotijoukkueen muutamat jäähyt.

Lauri Taipalus olikin parhaillaan istumassa kakkosta poikittaisesta, kun alkoi tapahtua. Suurin tapahtuma sijoittui kuitenkin Jukureiden päätyyn, kun Yohann Auvitu pääsi alivoiman aikana läpiajoon. Siitä pienet veivit ja kiekko rystyllä ohi maalivahti Kai Tillasen. Peli oli 2-1.

Kotijoukkueen juhlaa ei kuitenkaan kauaa kestänyt. Samalla hetkellä, kun Lauri Taipalus astui ulos jäähyaitiosta, Jukureiden Mikko Hakkarainen ampui pelin 2-2:een.

Erän loppu oli sitten mitä erinomaisinta kiekkoviihdettä. Vielä kun erän lopulla D Teamin Olli Määttä otti kakkosen estämisestä, oli jännitys taattu aina summerin pärähdykseen saakka. Tunnelma jatkui myös jatkoajalle, kun Määtän rangaistusta jäi 58 sekuntia jäljelle. Kotijoukkue kuitenkin kesti ja jatkoaikaa jatkettiin neljällä neljää vastaan. Pulssia sai mittailla koko viisi minuuttia kestävän jatkoajan, sillä maali jäi syntymättä.

Ratkaisu täytyi hakea voittomaalikilpailun kautta. Epäonnensoturina sai toimia tällä kertaa Jukureiden tasoitusmaalin tehnyt Mikko Hakkarainen, joka oli ainoa laukauksessaan epäonnistunut pelaaja. D Teamin pelaajista onnistui jokainen yrittäjä, joista viimeisimpänä Turo Asplund sai kunnian ratkaista ottelun.

Kärkikamppailu päättyi kotijoukkueen nimiin, ja näin ollen D Team pysyy ainoana joukkueena, jota Jukurit ei ole pystynyt tällä kaudella voittamaan.

Mestiksen (Anssi Korhonen) tiedotteesta / UrheiluJyväskylä

D Team Jyväskylä Oy - logo

D Team - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

JYPin ja KeuPan välillä pelaajaliikennettä

JYPin ja KeuPa HT:n yhteistyö tuottaa maalivahtiliikennettä molempiin suuntiin. Juuri loukkaantumisestaan toipunut Topias Leinonen on vuokralla Keuruulla perjantaihin saakka.

JYP ja maalitykki sopimukseen

JYP on solminut jatkosopimuksen tämän kauden maalitykkinsä Robert Rooban kanssa. Jatkosopimus kattaa tulevan pelikauden 2021-2022.

JYPin ja Miska Siikosen tiet eroavat

JYP Jyväskylä Oy ja Miska Siikonen ovat yhteisymmärryksessä purkaneet osapuolten välisen pelaajasopimuksen.

JYPin ja Alex Lintuniemen tiet eroavat

JYP Jyväskylä Oy ja Alex Lintuniemi ovat yhteisymmärryksessä purkaneet osapuolten välisen pelaajasopimuksen, joka oli voimassa kaudelle 2021-2022 asti.

Dallas Starsin huippulupaus Dellandrea Hurrikaanipaitaan

NHL-seura Dallas Stars on lainannut huippulupaavan hyökkääjänsä Ty Dellandrean JYPin riveihin toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella.

Maajoukkuemiesten korvaajina kokeneita kehäkettuja ja nuorta voimaa

JYP Jyväskylä Oy on lainannut Mestis yhteistyöseura KeuPa HT:lta hyökkääjät Joonas Larinmaan, Janne Kumpulaisen, sekä Jani Siekkisen tulevan keskiviikon Porin vierasottelua varten.