Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Jatkuuko KooKoo:n hurja voittoputki

 
Jatkuuko KooKoo:n hurja voittoputki

Kolmentoista ottelun mittaisessa voittoputkessa elävä KooKoo palaa perjantaina kotikaukaloon, johon vastustajaksi luistelee D Team. Lauantaiksi joukkue matkaa Joensuuhun ja maanantaina vastaan kotikaukalossa asettuu sarjakärki Jukurit. Edessä on kolme tiukkaa ja tärkeää ottelua hektisessä ajassa, vain neljässä päivässä.

KooKoo:n voittoputki kasvoi keskiviikon LeKi-voitolla jo kolmeentoista otteluun. Putki on Mestiksen tämän kauden pisin ja suvereenein - kaikki voitot ovat tulleet varsinaisella peliajalla ja tuoneet pottiin kolme pistettä. Perjantain vastustaja D Team pelasi alkukaudella kahdentoista ottelun mittaisen voittoputken, mutta kaikki voitot eivät tulleet varsinaisella peliajalla. "Sanotaan, että tämä on Play Offs-haaste joukkueelle tämä kolmen pelin putki. Kolme peliä neljään päivään ja todella laadukkaat vastustajat. D Team on erittäin laadukas joukkue, Jukureiden kanssa sarjan eliittiä", KooKoo:n valmentaja Petri Mattila kommentoi.

LeKi kaatui keskiviikkona lopulta niukasti, maalein 4-2. Vaikka lempääläläiset menivät jo 0-2-johtoon, osoitti KooKoo henkisen selkärangan kestävyyttä kääntämällä ottelun lopulta päätöserässä vierasvoitoksi. Ottelun sankariksi nousi kaksi alivoimamaalia tehnyt, 'LeKi:n kaataja' Niklas Sirén. Mattila oli joukkueen ilmeeseen erittäin tyytyväinen, luottamusta takaa-ajoasemasta nousemiseen löytyi läpi ottelun. "Se oli kyllä hyvä vieraspeli. Kuusikymmentä minuuttia meidän peli pysyi tasaisena, vaikka LeKi pääsikin alussa johtoon. Joukkueesta oli aistittavisssa rauhallinen tunnelma ja hehkui sellainen fiilis, että täältä tullaan vielä. Maalipaikat lipuivat meille järjestelmällisesti, eikä pitkiä myllyjä omissa tullut. Jämäkkää puolustamista mutta sitten toisaalta myös hyökkäyspeli oli hyvää, sikäli ne tilanteet, joista jouduttiin puolustamaan olivat meidän kannalta hyviä", Mattila kertasi keskiviikon ottelua.

Kahdessa edellisessä LeKi-KooKoo-ottelussa Sirén on tehnyt yhteensä peräti viisi maalia. "En kyllä yhtään tiedä mistä se johtuu, rehellisesti sanottuna en kyllä edes yhtään tykkää koko hallista", Sirén virnistää.

Sarjataulukossa KooKoo:n voittoputki on tehnyt tehtävänsä. Marraskuun maaottelutauosta alkanut nousukiito on nostanut joukkueen jo toiselle sijalle. Sarjakärki-Jukurien jo turvallisen suurelta vaikuttanut piste-ero on kutistunut vaivaiseen kahteen pisteeseen. Oranssimustien maalierokin on jo varsin hyvä, joukkue on päästänyt vähiten maaleja ja tehnyt toiseksi eniten.

Vahvuuksia ja heikkouksia

KooKoo on ollut tällä kaudella Mestiksen eliittiä myös erikoistilanteissa, yli- ja alivoimalla. Hyvin läpi kauden toiminut ylivoima on sarjan selvästi tehokkainta, ylivoimatehokkuuden ollessa 21,65%. Toiseksi parasta ylivoimaa pelaavan Kiekko-Laserin vastaava prosentti on 18,1%. Alkukaudella takkuillut alivoimakin on nyt sarjan parhaimmistoa myös tilastoja tarkastellessa. Miesvajaalla KooKoo on ollut prosenteilla mitattuna paras, joukkue on kestänyt 88,24% pelaamistaan alivoimatilanteista. Toiseksi parhaiten on selviytynyt Kiekko-Laser, jonka prosentti on 87,85%. D Teamin erikoistilannepelaaminen on ylempää keskitasoa – ylivoimalla joukkue on ollut Mestiksen kolmanneksi ja alivoimalla kuudenneksi paras.

KooKoo:n vahvuuksiin lukeutuvat erikoistilannepelaamisen lisäksi tiivis puolustuspelaaminen ja leveä, tehokas hyökkäyskalusto. Puolustuspelaaminen toimii loistavasti, siitä osoituksena vain 77 päästettyä maalia. Edellisen kerran yli kaksi maalia KooKoo on päästänyt viimeksi joulukuun ensimmäisenä päivänä. Maaleja syntyy laajalta rintamalta, esimerkiksi HeKi-ottelussa viime viikonloppuna jokaisesta kentällisestä löytyi maalintekijä.

Heikkouksia KooKoo:n pelistä ei tällä hetkellä juuri löydy. Tulosta on tullut, ilmapiiri joukkueen ympärillä on hyvä ja pelaajista huokuu terve itseluottamus. Ehkäpä suurimmat riskit liittyvätkin itseluottamukseen, vaikka voittoja on kasassa jo pitkä liuta, täytyy jatkossakin töitä tehdä jotta pisteitä tulee. Hyvänolon tunne ei saa tulla puseroon eikä ylimielisyyteen tasaisessa sarjassa ole varaa.

Kuten KooKoo:llakin, myös D Teamilla maalivahtipeli on hyvissä kantimissa. Niko Kaulion ja Jarno Laitisen muodostama maalivahtitandem täydentää toisiaan hyvin ja molempien tilastot ovat varsin hyvällä mallilla. D Teamin peräpään vahvuuksia on maalivahtipelin lisäksi puolustajien kiekollisuus – Lauri Taipalus, Yohann Auvitu ja myös Olli Määttä ovat kaikki vähintään kelvollisia puolustajia myös kiekon kanssa. Avaukset ovat hyviä ja lähtevät napakasti, joten KooKoo:n karvaukselta vaaditaan paljon, D:n puolustukselle ei saa antaa yhtään aikaa avauksiin tai muutoin luvassa on alati vaarallisia vastahyökkäyksiä.

D Teamin vieraspelaaminen on joukkueen akilleen kantapää. Joulu- ja tammikuussa joukkueen pelaamista kuudesta vierasottelusta jyväskyläläiset voittivat vain yhden vierasottelun. Yhteistyöstä JYP:in kanssa on ollut D Teamille sekä hyötyä että haittaa. Jatkuvat pelaajamuutokset estävät kokoonpanon ja ketjukoostumuksen vakiintumisen, mutta toisaalta JYP-avut ovat olleet kerta toisensa jälkeen selkeitä vahvistuksia.

Mestiksen (Matti Lindholm) tiedotteesta / UrheiluJyväskylä


Takaisin edelliselle sivulle


D Team Jyväskylä Oy - logo

D Team - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


YohannAuvitu

Yohann Auvitu

27.7.1989 Fury sur Seine, FRA
Tiedot

Niko Kaulio

24.4.1987 Jyväskylä
Tiedot

Jarno Laitinen

27.3.1988 Pirkkala
Tiedot

Olli Määttä

22.8.1994 Jyväskylä
Tiedot

Lauri Taipalus

14.1.1988 Alavus
Tiedot


Tappara järjesti hienon kirin, JYP silti jatkoon

Tappara järjesti hienon kirin, JYP silti jatkoon

JYP jatkaa ainoana suomalaisjoukkueena jääkiekon CHL:n puolivälieriin. Asia varmistui tiistaina, kun JYP ja Tappara kohtasivat toisessa osaottelussa.

Lue lisää
Juuso Puustinen JYPiin

Juuso Puustinen JYPiin

Hyökkääjä Juuso Puustinen JYPiin, Miika Lahti palaa Jyväskylään, Niilo Konttinen jatkaa JYPin valmennusryhmässä.

Lue lisää
Olkinuora ja Kuukka jatkavat, Ossi Ikonen JYPiin

Olkinuora ja Kuukka jatkavat, Ossi Ikonen JYPiin

Maalivahti Jussi Olkinuora, 26, jatkaa JYPissä yhden kauden sopimuksella.

Lue lisää
JYP ja KeuPa HT aloittavat yhteistyön

JYP ja KeuPa HT aloittavat yhteistyön

JYP ja KeuPa HT ovat solmineet kauden 2017-2018 kattavan yhteistyösopimuksen koskien pelaajaliikennettä sekä markkinoinnillista yhteistyötä. JYP-Akatemian toiminta loppuu.

Lue lisää
Marko Virtanen jatkaa JYPin päävalmentajana

Marko Virtanen jatkaa JYPin päävalmentajana

JYP on solminut päävalmentaja Marko Virtasen, 48, kanssa yksivuotisen jatkosopimuksen. Valmennustiimin Virtasen kanssa muodostavat kaudelle 2017-2018 Antti Turunen, 30, ja Jarkko Hyytiä, 33.

Lue lisää
Maalivahti Jussi Olkinuora jatkaa JYPissä

Maalivahti Jussi Olkinuora jatkaa JYPissä

JYP jatkoi maalivahtinsa sopimusta kuluvan kauden loppuun.

Lue lisää