Kymmenen maalia ja 129 jäähyminuuttia

Mestiksen kakkonen ja kolmonen kohtasivat lauantai-iltana, kun KooKoo ja D Team iskivät yhteen Kouvolassa. Tunteet kiehuivat yli pariinkin otteeseen ja ottelussa nähtiin kolme ulosajoa ja rangaistuksia annettiin yhteensä 129 minuuttia. Kovaa pelattiin ja se vaati myös veronsa, pelaajia talutettiin pukukopin puolelle paikkaukseen useampiakin.

KooKoo:n ylivoima huikeassa iskussa

KooKoo ratkaisi ottelun edukseen tehokkaalla ylivoimalla – seitsemästä maalista peräti viisi syntyi miesylivoiman turvin. Ratkaisu nähtiin toisessa erässä, jossa KooKoo teki kolme maalia ja meni yhtä monen maalin johtoasemaan. D Teamin päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi yltyi kehumaan vastustajajoukkuetta. Erityiskehuja sai KooKoo:n ylivoima, jolla joukkue tänään ottelun ratkaisi. "Viisi vastaan viisi pelaamisessa maalit 2-1 vastustajalle. Näin taidokas joukkue, joka on menossa SM-liigaan, tuollaisella ylivoimamäärällä varmasti pystyy kääntämään ja ratkaisemaan pelin. KooKoo on ylivoimaisesti tämän sarjan kovin joukkue, kiekollinen taito ja kiekon hallussa pitäminen ovat hienoa katseltavaa. Onnittelut heille, selkeät lukemat".

KooKoo-käskijä Ismo Lehkonen oli syystäkin erittäin tyytyväinen illan antiin. Väriä sekä tapahtumia riitti ja yleisölle tarjottiin laadukasta kiekkoviihdettä. "Todella makea peli oli! Vielä kun saatiin kolme pistettä ja siihen hatuksi Jukurit konttasi Heinolassa niin ei tästä lauantai-illan täpinät paremmaksi voi enää muuttua. "Oikein värikäs peli, ihmiset saivat varmasti pääsylipuille vastinetta, oli niin paljon tapahtumia laidasta laitaan. Tuo on se yksi syy, miksi minä vielä lähes viisikymppisenä nautin tästä pelistä aivan äärettömästi. Laidasta laitaan tapahtumia, tunnetasot heilahtelee molemmilla joukkueilla, fyysistä juttua ja taitoa löytyy", intoutui 'Ika' luettelemaan.

Tehokas ylivoima voiton varmistaja

Ottelu sai heti kärkeen dramaattisen alun, kun D Teamin Miika Lahti ajoi Jesse Lustbergin puolentoista minuutin kohdalla rajusti ja KooKoo-puolustaja jouduttiin viemään paareilla pois kaukalosta. Tilanne näytti pahalta, mutta Lehkosen mukaan Lustberg selvisi tilanteesta tikatulla silmäkulmalla. Molempien joukkueiden tunteet kuumenivat rajusti Lustberg-tilanteen jälkeen ja koko ottelun ajan jaettiin iskuja puolin ja toisin. Viiden ja puolen minuutin pelin jälkeen jäähyllä istuivat D Teamin Pekka Jormakka ja KooKoo:n Marko Tuomainen, Mikko Liukkonen sekä Tuomas Gärdström.

Jormakan vapauduttua jäähyltä koetti D Teamin paikka, kahden miehen ylivoimalla. Ilkka Heikkilän esityöstä Jormakka pääsi paikkaamaan rangaistukseen johtaneen erheensä ja kunnostautui maalintekijänä D Teamin avausosumassa. Tappioasemalle jääminen herätti KooKoo:n, eikä joukkue enää ottanut avauserässä jäähyn jäähyä – D Team sen sijaan otti, viisi kaksiminuuttista. Hyökkääjäveteraani Marko Tuomainen oli maalin edessä onnekkain kun Toni Niemen päätylaidasta kimmonnut kiekko päätyi Tuomaisen lähettyville ja tämä onnistui sutaisemaan kiekon ohi hölmistyneen Niko Kaulion.

Samuli Kankaanperän avauserässä saama rangaistus ja siten myös KooKoo:n ylivoima jatkuivat toisen erän alussa. Vain 22 sekunnin jälkeen Mikko Liukkonen vei kotijoukkueen ensimmäistä kertaa johtoon, päästyään Pasi Järvisen löysän heiton jälkeen ensimmäisenä kiinni irtokiekkoon. KooKoo:lle tuli lisää loukkaantumishuolia ajassa 26.31, kun Pasi Järvinen ja Toni Niemi jouduttiin taluttamaan pukukopin suojaan heidän törmättyä toisiinsa. Samassa ajassa D Teamin Toni Rautakorpi komennettiin kaksiminuuttiselle ja KooKoo käytti aikalisänsä, jotta Niemi ja Järvinen eivät menettäisi ottelusta paljoa.

Kotijoukkue iski kolmannen maalin kahdeksan sekuntia ennen Rautakorven rangaistuksen päättymistä. Olli Julkuselle aukesi tilaa ja hän pääsi nousemaan siniviivalta muutaman potkun verran eikä Kaulio mahtanut tarkalle ja pahan maskin takaa tulleelle laukaukselle yhtään mitään. D Teamillekin tarjottiin vielä mahdollisuutta nousta uudelleen mukaan peliin mutta tulosta ei toisen erän yhdestätoista ylivoimaminuutista huolimatta tullut.

Miikka Jouhkimaisen 5+20 ja Eemeli Koskelaisen kaksiminuuttisten rangaistusten aikana jyväskyläläisillä oli kaksi minuuttia 5-3-ylivoimaa, mutta tällä osa-alueella joukkue oli heikko. "Toisessa erässä meilläkin oli ylivoimaa mutta kiekot pomppivat jollain ihmeen tavalla. Tietenkään ei voida puhua onnesta sillä onnella on pirun vähän tekemistä näiden asioiden kanssa - kyse on aina laadusta. Onnistuminen olisi antanut meille lisää energiaa siihen peliin", Ahvenjärvi totesi.

Toisen erän lopulla KooKoo:n johto alkoi vaikuttaa jo lopulliselta, kun Mikko Liukkonen vei illan toisella osumallaan kotijoukkueen kolmen maalin karkumatkalle. Kaulio ei saanut suljettua kiekkoa yrityksestä huolimatta ja Liukkonen käytti tilaisuutensa tylysti hyväkseen riistämällä kiekon kuin kuuluisan tikkarin konsanaan ja siirtämällä pelivälineen verkkoon.

Peli selvä

Lopullinen niitti ottelulle tuli päätöserän alussa. Ensin Niemi vei isännät siniviivalta lyöntilaukauksella ylivoimalla jo 5-1-johtoon ja vain 14 sekuntia Niemen osuman jälkeen oli Olli Julkusen vuoro tehdä illan toinen täysosumansa. Julkusen 6-1-maali menee Kaulion piikkiin, löysä tarkkuudestaan huolimatta Julkusen heitto oli löysähkö ja torjuttavissa. D Team pääsi kaunistelemaan lukemia, kun Kory Baker ja Marko Tuomainen istuivat molemmat rangaistusaitiossa. Yohann Auvitu sai kunnian viimeistellä vierailijoiden illan toisen maalin, joka syntyi ensimmäisen tavoin kahden miehen ylivoimalla.

Vierailijoiden pyristely päättyi kuitenkin pian, kun Ossi Ikonen sai suihkukomennuksen korkean mailan seurauksena. KooKoon 7-2-osumassa Auvitun rooli vaihtui sankarista antisankariin – mies huitoi itsensä jäähylle Ikosen viisiminuuttisen aikana ja KooKoo:lle tarjoutui kahden minuutin tilaisuus pelata viidellä kolmea vastaan – ja tätä tilaisuutta ei jätetty käyttämättä. Mikko Liukkonen kruunasi iltansa viimeistelemällä kolmannen maalinsa näppärän, D Teamin nelikon avanneen syöttökuvion päätteeksi. "Tarkkaan on analysoitu tätä KooKoo:n pelaamista, ja eihän tuollaisella jäähymäärällä voi voittaa", Ahvenjärvi pohti.

Vaikka peli oli jo ratkennut, ei kaukalossa vielä lopetettu pelaamista. Ensin D Team ja avausmaalinkin iskenyt Pekka Jormakka kunnostautuivat maalinteossa, tuoden vierasjoukkueen neljän maalin päähän lukemiin 7-3. Jormakan maalin jälkeen otteluun saatiin jälleen hieman ikävämpi tapaus, kun Riku Silvennoinen taklasi Mikael Pauniota, joka törmäsi laitaan ja loukkasi vasemman polvensa. Ensimmäisten tietojen mukaan vakavammalta vammalta kuitenkin vältyttiin, vaikka hyökkääjä tarvitsikin apuvoimia päästäkseen pukukopin suojiin.

KooKoo:n kausi jatkuu maanantaina (31.1) Savonlinnassa MTV3 Maxin tv-ottelussa SaPKo:a vastaan, D Teamin jo sunnuntaina (30.1) kotiottelulla Kiekko-Vantaata vastaan.