Miehet pitivät playoff-haavetta yllä

Happeen miesten liigajoukkue jatkoi viikonlopun otteluissaan ennalta-arvaamattomia otteitaan. Happee hävisi lauantaina Vantaalla sarjajumbo AC Hakille lukemin 7-4, mutta sunnuntaina hirvirinnat raastoivat Tapanilan Erää vastaan arvokkaan 8-9 vierasvoiton. Nokian krp:n menettäessä samalla pisteen hämeenlinnalaisen FT Trackersin vieraana Happee säilytti mahdollisuutensa viimeiseen playoff-paikkaan. Happee majailee sarjataulukossa yhdeksäntenä neljä pistettä Nokian krp:tä perässä, kun molemmilla joukkueilla on neljä kierrosta pelaamatta.

Hakia vastaan totutun hankalaa

Happee hävisi toistamiseen tällä kaudella AC Hakille. Muut joukkueet ovat pitäneet vantaalaisia heittopusseina, mutta tällä kaudella joukkue on ollut Happeelle todellinen maanvaiva. Happeen Joonas Pylsy teki ottelun avausmaalin, mutta ensimmäinen erä päättyi kotijoukkue Hakin johtolukemiin 3-1. Haki pelasi tiukasti puolustaen ja iskien tarvittavat maalit terävillä vastahyökkäyksillä. Happeen Jonne Junkkarinen onnistui ottelussa tekemään ensimmäisen liigamaalinsa, mutta siitä huolimatta Happee ei pystynyt koskaan ajamaan kiinni Hakin etumatkaa.

- Kivaltahan se tuntui maalata, mutta ei se lämmitä tällaisen ottelun jälkeen, kommentoi Jonne Junkkarinen nöyrästi uransa ensimmäistä liigamaaliaan.

Taisteluvoitto Erän vieraana

Ottelusta Tapanilan Erää vastaan tuli todellinen maalintekokilpailu. Kahden erän jälkeen ottelu oli tilanteessa 4-4 ja viimeisessä erässä maalitehtailu vain kiihtyi. Kolmannessakin erässä joukkueet tekivät vuorotahtia maaleja. Happee meni aina johtoon ja Erä kavensi parin minuutin sisällä ja lopussa odotti todellinen trilleri. 7-7-tilanteessa Happee siirtyi jälleen kerran johtoon Joonas Pylsyn maalatessa ja vain pari minuuttia myöhemmin vieraat siirttyivät kahden maalin karkumatkalle. Lasse Riitesuo katkaisi keskialueella ja Juuso Hekkinen ja Petri Kauko iskivät ylivoimahyökkäyksestä Happeen 9-7-johtoon Heikkisen maalatessa ja Kaukon toimiessa syöttäjänä. Erä kavensi toiseksi viimeisellä minuutilla vielä kertaalleen, mutta tasoihin se ei enää noussut. Happee otti siis elintärkeät vieraspisteet aiheuttaen Erälle sen viidennen perättäisen tappion. Happeen Jonne Junkkarinen jatkoi hyviä peliesityksiään myös tässä ottelussa keräten puolustajalle erinomaiset tehot 0+3.

- Tänään pystyttiin keskittymään pelaamiseen hieman kaveria paremmin ja se riitti. Hieman harmittaa useat maalinjälkeiset vaihdot, joissa vastustaja usein kuittasi johtomaalimme ja pääsi peliin sitä kautta aina mukaan. Huolimatta kahdeksasta päästetystä maalista pelasimme kuitenkin kokonaisuudessaan hyvän pelin, kommentoi Happeen valmentaja Pasi Kotilainen taiston tuiman tauottua.

Tärkeät kaksi pistettä

Happeen saavuttamat kaksi sarjapistettä oli niin playoff-haaveiden kuin karsintauhan kannalta elintärkeät. Etumatkaa takana vaaniviin karsintasijoilla majaileviin Trackersiin ja TPS:sään saatiin kasvatettua ja ero pudotuspeliviivaan pysyi vielä siedettävänä. Jatkossa Happeen tulee jatkaa voittojen tiellä eikä Haki-ottelun kaltaisin epäonnistumisiin ole enää varaa.

- Pystyimme palautumaan lauantain kitkerästä tappiosta ja nousemaan henkisesti voittoon vaadittavalle tasolle. Pystyimme korjaamaan lyhyessä ajassa lauantaiseen tappioon johtaneet virheet, pääosin maalinteko oli merkittävästi parempaa. Oljenkorsi playoff-paikkaan säilyi ja nyt on tärkeää saada siirrettyä tämä sunnuntainen vire ja peli-ilme lauantaina pelattavaan tuiki tärkeään ”paikalliskamppailuun” SPV:tä vastaan. Erityisen tyytyväinen olen Jonne Junkkarisen kokonaisesitykseen. Tänä viikonloppuna Jonne osoitti omaavansa aineksia kovaksi pelimieheksi, tuumasi Happeen päävalmentaja Seppo Pulkkinen.

Happeen tiedotteesta / UrheiluJyväskylä

Happee ry - logo

Happee - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Roni Laasonen pukee Hirvipaidan ylleen myös ensi vuonna

Ensimmäistä kauttaan Jyväskylässä pelaava Roni Laasonen on solminut vuoden jatkosopimuksen Happeen kanssa.

Iiro Kinnunen ja Juha Rautiainen Amppareihin

Kaksikko liittyy O2-Jyväskylän riveihin lainasopimuksella Sveitsistä.

Steamersille kaksi tärkeää jatkosopimusta

Eino Heinonen ja Miika Malkamäki jatkavat Steamersin riveissä ensi kaudella.

Joni Lempinen jatkaa Amppariuraansa

Joukkueen monivuotinen kapteeni surisee Ampparipaidassa myös ensi kaudella.

Julius Sieppi palaa Amppareihin

O2-Jyväskylän Miesten Edustusjoukkue saa tulevalle kaudelle riveihinsä mieluisan paluumuuttajan, kun siviilikiireiden johdosta välivuoden pitänyt puolustaja Julius Sieppi palaa Ampparipaitaan.

Happee julkaisi joukkueensa

Happeen miesten liigajoukkueen pelaajarunko säilyy pitkälti päättyneestä kaudesta samanlaisena. Uusina pelaajina joukkueeseen liittyvät Sveitsistä kotiinpalaava Jonne Junkkarinen, EräViikingeistä siirtyvä hyökkääjä Roni Laasonen sekä sveitsiläishyökkääjä Silvan Bolliger.