Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Jukurit murskaavan ylivoimainen

 
Jukurit murskaavan ylivoimainen

Jääkiekossa sanotaan usein, että kun pelataan pudotuspelejä, se mitä tapahtui runkosarjassa, ei tässä vaiheessa kautta ole enää mitään merkitystä. Jukurit näytti maanantaina välierien avausottelussa D Teamia vastaan, että tämä väite pitää täysin paikkansa. Runkosarjassa neljässä ottelussa neljä tappiota D Teamille kokenut Jukurit järjesti avausottelussa sellaisen ilotulituksen, että harvoin on Mestiksen välierissä koskaan nähty. Elämänsä kevättä pelaava, neljä tehopistettä iskenyt Markku Flinck, johdatti runkosarjan ykkösjoukkueen murskaavaan 8-2 kotivoittoon. Jukurit onnistui maanantaina maalinteossa tasakentällisin, alivoimalla ja ylivoimalla.

Jukurien avauserä hipoi täydellisyyttä

Jos jääkiekossa yksi erä voi koskaan olla täydellinen, Jukurien välieräavauksen avauserä ainakin hipoo täydellisyyttä. 15 laukausta, viisi maalia ja game over D Team. Ilotulituksen käynnisti huikeaa Play Offs-kevättä pelaava Markku Flinck, joka iski ottelun avausmaalin kun vain 54 sekuntia oli pelattu. Henry Hietaharju vei Jukurit 2-0 johtoon ajassa 3:32 ja Flinckin illan toinen täysosuma ajassa 4:32 riitti D Teamin valmennusjohdolle: aikalisä.

Aikalisä herätti D Teamin pelaajat hetkellisesti, sillä parikymmentä sekuntia myöhemmin joukkue pääsi yrittämään avausmaalin tekemistä ylivoimalla. Jukurien alivoima selvitti illan ensimmäisen erikoistilanteen kuitenkin varsin vaivattomasti ja kun joukkueen tultua täysilukuiseksi Olli Korkeavuori vei isännät jo 4-0 johtoon, vieraiden selkäranka sanoi naks, peli oli pelattu. Jukurit selvitti erän puolivälin tienoilla toisen alivoimansa ja jälleen kerran lähes heti jäähyn päättymisen jälkeen punalamppu syttyi toisessa päädyssä. Tällä kertaa maalinteossa onnistui Tomas Jasko ja syöttöpiste kolme tehopistettä avauserässä iskeneelle Flinckille.

Toisen erän kolmannella minuutilla (22:57) Pirkka Lahtinen kavensi tilanteen 5-1:een. Sami Lähteenmäen 6-1 maali ottelun puolivälissä (30:52) alivoimalla vei isännät kuitenkin jälleen viiden maalin johtoon. Lähteenmäen maaliin esityön teki Flinck, joten maestro taituroi neljä tehopistettään jo ottelun ensimmäisen puoliskon aikana. Päätöserässä nähtiin vielä kolme maalia. Ensin Tuomo Jormakka kasvatti Jukurien johdon 7-1:een ajassa 43:07 ja illan ensimmäisen ja ainoan ylivoimamaalin sai kunnian viimeisellä Jasko ajassa 48:26. Valtteri Hotakaisen 8-2 kavennus ajassa 52:01 jäi lopulta ottelun viimeiseksi maaliksi.

Jukurien onnistumisprosentti välierien avausottelussa oli huikea. Joukkue laukoi ottelussa vain 34 kertaa, mutta teki silti kahdeksan maalia. Onnistumisprosentiksi tällä tilastolla muodostuu 23,5 % eli lähes joka neljäs laukaus painui D Teamin maaliin! Jukuri-vahti Kai Tillasen hieno kevät jatkuu. Mies on nyt pelannut tänä keväänä ja koko urallaan kolme Mestiksen Play Offs-ottelua. Kaikista otteluista tuloksena on ollut voitto, selän taakse on mennyt yhteensä vain kolme kiekkoa ja torjuntaprosentti on komea 95,45 %.

Välierien toinen näytös nähdään keskiviikkona ja silloin ollaan Jyväskylän Hippoksella. Puolivälierissä D Team koki kolmannessa ottelussa samanlaisen murskatappion (1-8 Savonlinnassa) kuin nyt välierien avausottelussa Mikkelissä. Edellisen murskatappion joukkue onnistui nollaamaan ja voitti seuraavan ottelun. Pystyykö Jukka Ahvenjärven suojatit keskiviikkona toistamaan saman?

Mestiksen (Jari Hotti) tiedotteesta / UrheiluJyväskylä


Takaisin edelliselle sivulle


D Team Jyväskylä Oy - logo

D Team - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


Jukka Ahvenjärvi

Tiedot

Valtteri Hotakainen

24.4.1990 Kokkola
Tiedot

Pirkka Lahtinen

22.7.1984 Jyväskylä
Tiedot


JYPin ja KeuPan välillä pelaajaliikennettä

JYPin ja KeuPan välillä pelaajaliikennettä

JYPin ja KeuPa HT:n yhteistyö tuottaa maalivahtiliikennettä molempiin suuntiin. Juuri loukkaantumisestaan toipunut Topias Leinonen on vuokralla Keuruulla perjantaihin saakka.

Lue lisää
JYP ja maalitykki sopimukseen

JYP ja maalitykki sopimukseen

JYP on solminut jatkosopimuksen tämän kauden maalitykkinsä Robert Rooban kanssa. Jatkosopimus kattaa tulevan pelikauden 2021-2022.

Lue lisää
JYPin ja Miska Siikosen tiet eroavat

JYPin ja Miska Siikosen tiet eroavat

JYP Jyväskylä Oy ja Miska Siikonen ovat yhteisymmärryksessä purkaneet osapuolten välisen pelaajasopimuksen.

Lue lisää
JYPin ja Alex Lintuniemen tiet eroavat

JYPin ja Alex Lintuniemen tiet eroavat

JYP Jyväskylä Oy ja Alex Lintuniemi ovat yhteisymmärryksessä purkaneet osapuolten välisen pelaajasopimuksen, joka oli voimassa kaudelle 2021-2022 asti.

Lue lisää
Dallas Starsin huippulupaus Dellandrea Hurrikaanipaitaan

Dallas Starsin huippulupaus Dellandrea Hurrikaanipaitaan

NHL-seura Dallas Stars on lainannut huippulupaavan hyökkääjänsä Ty Dellandrean JYPin riveihin toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella.

Lue lisää
Maajoukkuemiesten korvaajina kokeneita kehäkettuja ja nuorta voimaa

Maajoukkuemiesten korvaajina kokeneita kehäkettuja ja nuorta voimaa

JYP Jyväskylä Oy on lainannut Mestis yhteistyöseura KeuPa HT:lta hyökkääjät Joonas Larinmaan, Janne Kumpulaisen, sekä Jani Siekkisen tulevan keskiviikon Porin vierasottelua varten.

Lue lisää