Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

KalPa palasi sarjakärkeen Tampereella

 

KalPa palasi sarjakärkeen Tampereella


Juha Toivonen ja Jukka Hentunen savolaisten sankarit

Jos savolaisen radiolegendan, Juntusen Mikon selostus keskiviikon Tappara-KalPa ottelusta tulisi cd:nä myyntiin, siitä tulisi hitti. Siinä kun kaukalossa Juha Toivonen ja Jukka Hentunen olivat kuumia, selostuskopissa Juntunen oli tulikuuma. Juntusen verbaalitykitys ylsi takavuosien huippukorkeuksiin kun tuomareilla ei tuntunut olevan ihan paras päivänsä ja KalPa nousi suurten vaikeuksien jälkeen taistelemaan voitosta. Ajassa 59.59 syntyneen voittomaalin jälkeen herkkäkorvaisimmat saattoivat ehkä kuulla huudon ilman radiotakin Savon sydämeen asti.

KalPan tiestä voittajaksi Tampereella muodostui niin kivinen, että voitto on KalPa-kannattajille jopa yksi kaikkien aikojen maukkaimpia SM-liigan runkosarjassa. Olkaa hyvä, te hienot kannattajat ansaitsitte tämän! Tervetuloa seuraamaan omaa, loppuun asti taistelevaa joukkuettanne jälleen lauantaina 19.11. Niiralan Monttuun!

Vaikeudet alkoivat heti ottelun alussa, KalPa joutui tappiolle jo alle kahden minuutin jälkeen. Hentunen toi joukkueensa tasoihin myöhemmin avauserässä. Toisen erän lopulla Jasse Ikoselle tuomittiin pelirangaistus ja vain hetkeä myöhemmin kapteeni Sami Kapasen katsottiin hikeentyneen siinä määrin, että tuloksena oli toinen suihkukomennus alle minuuttiin. Juuri yhtään karmeammin ei kolmas erä olisi voinut alkaa kuin viiden minuutin alivoimalla, josta peräti neljä minuuttia kahden minuutin alivoimaa. Vauriot olivat pahat, tamperelaisten kirves heilahti kahdesti ja yht´äkkiä savolaiset olivat saman verran tappiolla, kaksi maalia.

Mutta savolainen, tuo yksi maailman kovapäisimmistä otuksista, ei osannut antaa periksi. Jaakko Rissanen, mies Kuopiosta herätti minuutti alivoiman päättymisestä joukkueensa taistelemaan pisteistä, KalPa tuli yhden maalin päähän jatkoajasta. Osuma oli Rissaselle kauden ensimmäinen. Reilut kolme minuuttia ennen kolmannen erän loppua Iiro Pakarinen, mies Suonenjoelta nosti vieraat jo tasoihin ja jatkoaika alkoi jo häämöttää. Yht'äkkiä jatkoaikaa ei tarvittukaan kun Hentunen, mies Joroisista sivalsi KalPan voittajaksi ajassa 59.59. Kahdesta viimeisestä maalista syöttöpisteet kirjattiin Joonas Riekkiselle, miehelle Varpaisjärveltä, joka kiitti komeasti kasvattajaseuraansa tuoreesta jatkosopimuksesta.

Kahden maalin isä Hentunen, taiteilijanimeltään Joroisten härkä on laukonut KalPalle 22 ottelussa nyt seitsemän maalia. Viime kaudella Jokeripaidassa syntyi 55 ottelussa kuusi maalia, joten paluu Savoon on saanut ihmeitä aikaan, vaikka kausi on edelleen vasta nuori. Veteraanin kokemus näkyi myös voittomaalissa, Hentunen tietää ottelun kestävän 60 minuuttia, ei sekuntiakaan vähempää.

Ennen kuin Hentunen sai mahdollisuuden hullaannuttaa joukkuekaverinsa ja KalPa-kannattajat, Toivonen maalillaan piti joukkuettaan hienosti pystyssä ja antoi mahdollisuuden nousta taistelemaan voitosta. Ennen voittomaalia "Jussi" venyi peräti 31 kiekon eteen. Korkea torjuntamäärä kertoo myös siitä, että vaikka voitto maistuu savolaisten suussa maukkaalta kuin kalakukko, täytyy Tapparalle antaa illasta täysi tunnustus. Isännät pelasivat vahvan ottelun, laittoivat vieraat todella ahtaalle ja olisivat juhlineet vastaavan esityksen jälkeen voittoa montaa joukkuetta vastaan.

KalPan joukkueessa taitaa olla sitä jotakin. Huono joukkue ei johda kahden pelatun kuukauden jälkeen niin kovaa sarjaa kuin jääkiekon SM-liiga. Voitolla KalPa palasi sarjakärkeen, pisteen Pelicansin edelle. Joukkueen taso mitataan kuitenkin jälleen heti seuraavassa ottelussa.

Seuraavat kotiottelut:
- La 19.11. klo 16.00 KalPa-Blues
- Pe 25.11. klo 18.30 KalPa-SaiPa
- Ti 29.11. klo 18.30 KalPa-JYP

KalPan tiedotteesta / UrheiluKuopio


Takaisin edelliselle sivulle


Kalevan Pallo - logo

KalPa - 2011-2012 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011-2012

Ottelut kaudella 2011-2012

Seuran tiedot - Seuran kotisivutKalPan takalinjoille kovan luokan vahvistus

KalPan takalinjoille kovan luokan vahvistus

KalPa on solminut loppukauden kattavan sopimuksen kanadalaispuolustaja Ryan Wilsonin kanssa.

Lue lisää
Janne Tavi siirtyy KalPaan

Janne Tavi siirtyy KalPaan

Janne Tavin muutto Jyväskylästä Kuopioon on Liigan sisällä yksi tämän kevään kovimmista siirroista. Laitahyökkääjä saapuu KalPaan tulevan kauden käsittävällä sopimuksella.

Lue lisää
Kai Kantola ja Alex Lavoie KalPaan

Kai Kantola ja Alex Lavoie KalPaan

KalPa on vahvistanut hyökkäystään kahdella pelaajalla, joita yhdistävät pitkä kokemus Pohjois-Amerikan kaukaloista, periksiantamaton asenne ja rightin puolen kätisyys.

Lue lisää
Niko Hovinen, Valtteri Parikka ja Frank Gymer ovat ensimmäiset uudet pelaajat ensi kaudelle

Niko Hovinen, Valtteri Parikka ja Frank Gymer ovat ensimmäiset uudet pelaajat ensi kaudelle

KalPa on kiinnittänyt maalivahti Niko Hovisen yhden kauden sekä puolustaja Valtteri Parikan ja hyökkääjä Frank Gymerin kahden vuoden sopimuksilla.

Lue lisää
KalPaan kaksi naisten kilpajoukkuetta kaudelle 2017–2018

KalPaan kaksi naisten kilpajoukkuetta kaudelle 2017–2018

KalPa panostaa tulevina vuosina vahvasti naiskiekon kehittämiseen Kuopiossa. Seura antaa mahdollisuudet ja olosuhteet tytöille kasvaa pelaajapolun yksilöllisessä ja vastuullisessa valmennuksessa kohti naisten maajoukkuetta.

Lue lisää
KalPalle neljä tärkeää jatkosopimusta

KalPalle neljä tärkeää jatkosopimusta

Erinomaisen syyskauden pelannut, Liigassa toisena oleva KalPa kiinnitti viime viikolla loistavaa kautta pelaavan keskushyökkääjä Matias Myttysen kahden vuoden jatkosopimuksella. Nyt KalPa on solminut runkopelaajiensa kanssa neljä tärkeää jatkosopimusta lisää.

Lue lisää