Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

KalPalle kolme uutta pelaajasopimusta

KalPalle kolme uutta pelaajasopimusta

Savossa Liigan ainoa kotimainen joukkue

KalPa on solminut kolme uutta pelaajasopimusta. Uudet sopimuspelaajat ovat hyökkääjät Topi Piipponen ja Mikko Nuutinen sekä puolustaja Tero Konttinen.

KalPan sopimuspelaajien määrä tulevalle Liiga-kaudelle on nyt 28 ja uusia pelaajia joukkueeseen ei etsitä. Try out -pelaajien ja mahdollisten Pohjois-Amerikkaan siirtyvien pelaajien tilanteita seurataan ja KalPa reagoi tarvittaessa.

"Potentiaalinen profiilipelaaja pitkällä tähtäimellä"

Topi Piipponen (17) on KalPan oma kasvatti, joka teki viime kaudella B-junioreissa 36 ottelussa kovat pisteet 26+27 sekä nuoremman B-ikäluokan pelaajana Nuorten Liigassa 15 ottelussa jo pisteet 3+6. Piipponen oli suuressa roolissa KalPan B-juniorien voittaessa keväällä SM-pronssia, ja hyökkääjä on oman ikäluokkansa maajoukkueen vakiokalustoa. Piipposen sopimus kattaa seuraavat kolme kautta.

- Halusimme kiinnittää Topin pitkälle tulevaisuuteen. Luotamme, että hän jatkaa samaa hyvää kehityskaarta ja lähdemme tekemään hänestä profiilipelaajaa pitkällä tähtäimellä. Topi on vahva luistelija ja fyysinen, työteliäs pelaaja joka pystyy tekemään myös tulosta. Topi nousee jo Liiga-rinkiin haistelemaan ilmapiiriä ja pääsee mahdollisesti kokeilemaan Liigassa jo tulevalla kaudella jos kehitys jatkuu suotuisasti, urheilujohtaja Kimmo Kapanen kertoo.

"Pääsee hyvään testiin"

Mikko Nuutinen (23) on KalPa-kasvatti, joka takoi juniorivuosinaan pisteitä kaikissa ikäluokissa piste per peli tahtiin. Liiga-otteluita KalPan paidassa tilillä on kolme, sen jälkeen hyökkääjä on pelannut SaPKossa Mestistä neljällä kaudella. Viime kaudella Nuutinen oli joukkueensa kultakypärä ja paras maalintekijä, tehden 56 ottelussa pisteet 19+16. Nuutisen sopimus on kestoltaan kaksi kautta, sopimus sisältää seuran optiot elokuun lopussa sekä ensimmäisen kauden jälkeen.

 - Mikko on organisaation oma kasvatti, joka on pelannut viime kausilla nousujohteisesti SaPKossa. Halusimme antaa hänelle mahdollisuuden näyttää kykynsä Liiga-tasolla.

"Ominaisuudet sopivat meidän pelitapaan"

Tero Konttinen (28) on Vuosaaren Viikinkien kasvatti, joka on pelannut Liigaa Jokereissa, Ässissä, TPS:ssä ja Bluesissa. Parhaalla kaudellaan hän on tehnyt Liigassa puolustajalle kovat pisteet 7+20 ja viime kauden saldo Mestiksen HCK:ssa oli 35 ottelusta niin ikään kovat pisteet 6+29. Konttisen sopimus on kestoltaan kaksi kautta, sopimus sisältää seuran optiot elokuun lopussa sekä ensimmäisen kauden jälkeen.

 - Teron vahvuudet ovat kiekollisessa pelaamisessa ja hän on kiekollisesti taitavana hyvä ylivoimapelaaja. Tero on tehnyt kovia pisteitä puolustajaksi ja ominaisuudet sopivat meidän pelitapaan.


28 pelaajasopimusta

Maalivahdit (3):
Eero Kilpeläinen (2017+2018), Henri Kiviaho (2015), Tuukka Smura (2015).

Puolustajat (8):
Jussi Timonen (2017), Mikko Jokela (2016), Miika Koivisto (2016), Juuso Riikola (2016), Antti Halonen (2015), Joonas Lyytinen (2015), Mikael Seppälä (2015), Tero Konttinen (try out + 2015+2016).

Hyökkääjät (17):
Sami Mutanen (2016), Mikael Ruohomaa (2016), Toni Hyvärinen (2016), Jukka Voutilainen (2016), Kasperi Kapanen (2016), Saku Kinnunen (2016), Arttu Ilomäki (laina 2015), Jaakko Rissanen (2016), Janne Kolehmainen (2015), Jyri Junnila (2015), Heikki Liedes (2015), Joona Harjama (2015), Miikka Pitkänen (2015), Janne Keränen (2015), Jonne Tammela (2015), Topi Piipponen (2017), Mikko Nuutinen (try out + 2015+2016).

KalPan tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Kalevan Pallo - logo

KalPa - 2013-2014 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2013-2014

Ottelut kaudella 2013-2014

Seuran tiedot - Seuran kotisivutPuolustaja Eetu Sopasen ura päättyi loukkaantumiseen

Puolustaja Eetu Sopasen ura päättyi loukkaantumiseen

KalPan puolustaja Eetu Sopasen, 21, ura ammattikiekkoilijana on ohi. Sopanen sai 10.11.2016 pelatussa Liiga-ottelussa SaiPa-KalPa vakavan vamman, joka ei mahdollista enää uran jatkamista.

Lue lisää
KalPan takalinjoille kovan luokan vahvistus

KalPan takalinjoille kovan luokan vahvistus

KalPa on solminut loppukauden kattavan sopimuksen kanadalaispuolustaja Ryan Wilsonin kanssa.

Lue lisää
Janne Tavi siirtyy KalPaan

Janne Tavi siirtyy KalPaan

Janne Tavin muutto Jyväskylästä Kuopioon on Liigan sisällä yksi tämän kevään kovimmista siirroista. Laitahyökkääjä saapuu KalPaan tulevan kauden käsittävällä sopimuksella.

Lue lisää
Kai Kantola ja Alex Lavoie KalPaan

Kai Kantola ja Alex Lavoie KalPaan

KalPa on vahvistanut hyökkäystään kahdella pelaajalla, joita yhdistävät pitkä kokemus Pohjois-Amerikan kaukaloista, periksiantamaton asenne ja rightin puolen kätisyys.

Lue lisää
Niko Hovinen, Valtteri Parikka ja Frank Gymer ovat ensimmäiset uudet pelaajat ensi kaudelle

Niko Hovinen, Valtteri Parikka ja Frank Gymer ovat ensimmäiset uudet pelaajat ensi kaudelle

KalPa on kiinnittänyt maalivahti Niko Hovisen yhden kauden sekä puolustaja Valtteri Parikan ja hyökkääjä Frank Gymerin kahden vuoden sopimuksilla.

Lue lisää
KalPaan kaksi naisten kilpajoukkuetta kaudelle 2017–2018

KalPaan kaksi naisten kilpajoukkuetta kaudelle 2017–2018

KalPa panostaa tulevina vuosina vahvasti naiskiekon kehittämiseen Kuopiossa. Seura antaa mahdollisuudet ja olosuhteet tytöille kasvaa pelaajapolun yksilöllisessä ja vastuullisessa valmennuksessa kohti naisten maajoukkuetta.

Lue lisää