Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

NST:n miesten joukkue sinettiä vaille valmis

 

NST:n miesten joukkue sinettiä vaille valmis


Aiemmin julkaistu 18 kenttäpelaajan rinki täydentyy uusien sopimusten myötä kahdella maalivahdilla ja viidellä kenttäpelaajalla. NST:n miesten Salibandyliigaan valmistautuva joukkue alkaa olla viimeistä sinettiä vaille valmis, sillä uusia sopimuksia tullee enää muutama, kun esimerkiksi kesänajan NST:n kanssa harjoitelleen Arto Vainikaisen työkuviot Lappeenrannassa varmistuvat.

Tärkeän jatkosopimuksen kirjoitti neljännen liigakautensa aloittava maalivahti Jarkko Monthan. Kaakkois-Suomen alueen kaikilla sarjatasoilla pelannut Monthan, 34, on pelannut 75 liigaottelua NST:n riveissä ja tunnetaan ison kokonsa myötä hyvin peittävänä maalivahtina, joka on ollut liigan parhaita rankkareiden torjujia kaikilla liigakausillaan. Erittäin kokenut ja rauhallinen Monthan tuo varmuutta jo entuudestaan vahvaan puolustuspäähän.

NST:n miesten päävalmentaja Petri Heino on iloinen Monthanin uran jatkopäätöksestä. ”Nyt meillä on puolustuspaketti kasassa. Isokokoinen ja kokenut Monthan edessään pallollisesti taitava ja rohkea puolustus luo uskottavuutta koko joukkueeseen.”

Julle Sumen, 25, palaa NST:n väreihin pelattuaan viime kauden Saksan Bundesliigaa MFBC Löwen Leipzigissa. Sumen voitti Saksassa runkosarjan pistepörssin ylivoimaisesti tehden 14 ottelussa tehopisteet 49+8=57. Leipzig hävisi pudotuspelien välieräsarjan ratkaisevassa 5. ottelussa ja pronssiottelua Saksassa ei viime kaudella pelattu. Monipuolinen ja ulottuva rightin puolelta laukova Sumen tuo NST:hen maalintekovoimaa sekä vaihtoehtoja erikoistilannepelaamiseen. Salibandyliigassa Sumen on pelannut 64 ottelua tehopistein 23+9=32.

”Kolmen kauden jälkeen (Sveitsin 1. div, Suomen Divari, Saksan liiga) on mukava palata Salibandyliigaan. Motivoituneena lähden tulevaan kauteen ja töitä pitää tehdä, jotta ensi kaudellakin tehoja syntyisi. Edelliskauden vastuu ja tehopisteet tuovat itseluottamusta ja siitä on hyvä jatkaa tulevaan,” Sumen kommentoi paluutaan.

Jatkosopimuksen kirjoittivat myös kahdeksannen liigakautensa aloittava Janne Kytösalmi, 29, viime vuoden nuorten maailmanmestarijoukkueen puolustaja Kaapo Savinainen, 19, sekä hyökkääjä Jarkko Nurmela, 22. Kytösalmi pelasi viime kauden pääasiassa puolustajana, mutta tulevan kauden joukkueessa paikka löytynee hyökkäyksestä, kuten kevään ratkaisevissa liigakarsintapeleissäkin. Tasan 100 tehopistettä liigakaukaloissa viimeistellyt Kytösalmi on pelannut liigaa myös Jyväskylän Happeessa, josta mukaan tarttui SM-hopeaa kaudelta 2004-2005.

Nuoresta iästään huolimatta jo kovistakin paikoista kokemusta ammentaneen Savinaisen viime kautta häiritsi varusmiespalvelus, mutta nyt kauteen valmistautuminen on sujunut ilman häiriötekijöitä. Nurmelan maalintekotaidoista on nähty väläytyksiä menneillä kausilla. Liigavauhtiin sopeutuminen tuotti debytantille vielä viime syksynä hankaluuksia, mutta lopulta tulokaskaudella syntyi mukavat tehot 7+8=15 ja parempaa on lupa odottaa.

Maalivahtiosastolla Monthania kirittää Imatran Voimasta siirtyvä Jukka Pääkkönen, 20. Voiman 2. divarijoukkueen kauden pelaajana viime kaudella palkittu nuori maalivahti lähtee kehittymään ja kokeilemaan taitojaan liigajoukkueen mukaan. Kesän ajan NST:n harjoitusvahvuudessa ollut Pääkkönen vakuutti NST:n valmennusjohdon ja onkin hyvässä opissa maalivahtivalmentaja Juho Meurosen silmien alla.

Lisäksi omista A-nuorista liigajoukkueen mukaan ja sopimuspelaajaksi on noussut junioreista yli-ikäiseksi kasvanut puolustaja Konsta Koskimies, 21.

”Joukkueeseen saatiin mukavasti kokoa, kokemusta ja ulottuvuutta. Tuoreet sopimuspelaajat ovat kaikki hyviä vääntäjiä ja nyt paketti alkaa vihdoin olla kasassa. Oheisharjoittelua on hiljalleen alettu keventää ja lajiharjoituksissa viisikkotason harjoitteita on lisätty. Ensi viikolla pelataan jo ensimmäiset harjoitusottelut ja yhteensopivia viisikoita etsiskellään. Joukkueesta löytyy useita eri pelipaikoille sopivia miehiä ja rightin puolen pelaajiakin on ainakin viime kautta enemmän,” päävalmentaja Heino kommentoi tyytyväisenä.

NST:n miesten sopimuspelaajat 8.8.2012 (suluissa viime kauden seura/joukkue)

maalivahdit (2): Jarkko Monthan, Jukka Pääkkönen (Troopers/Voima 2.div)

puolustajat (9): Aleksi Ikonen, Konsta Koskimies (NST A-jun.), Lasse Pynnönen, Aki Salonen (Tapanilan Erä A-jun.), Kaapo Savinainen, Aki Seppälä (Kataja 2.div/välivuosi loukkaantumisen vuoksi), Anssi Tikkanen, Risto Töllikkö, Iikka Voutilainen (Josba)

hyökkääjät (14): Tuomas Arponen, Joona Auronen, Samuli Hulkkonen, Miika Hämäläinen (NST A-jun.), Aleksi Jokela (NST-jun.), Juho Kaila (NST A-jun.), Matti Korhonen (välivuosi loukkaantumisen vuoksi), Janne Kytösalmi, Janne Louhelainen, Tommi Mäkelä, Jarkko Nurmela, Petteri Puustinen (NST A-jun.), Julle Sumen (MFBC Löwen Leipzig, Saksan Bundesliiga), Otto Valavuo (NST A-jun.)

NST:n tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Salibandyseura NST-Lappeenranta ry - logo

NST - 2011-2012 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011-2012

Ottelut kaudella 2011-2012

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Antti Suoraniemi SaiPaan

Antti Suoraniemi SaiPaan

Hämeenlinnasta lähtöisin oleva Antti Suoraniemi siirtyy SaiPaan vuoden mittaisella sopimuksella.

Lue lisää
SaiPalle kaksi sopimusta

SaiPalle kaksi sopimusta

Lappeenrantalaisjoukkueen takalinjoilla jatkavat Mika Hietamäki ja Santeri Niemeläinen.

Lue lisää
Sveitsiläispuolustaja siirtyy SaiPaan

Sveitsiläispuolustaja siirtyy SaiPaan

SaiPa on tehnyt yksivuotisen sopimuksen sveitsiläinen Fabian Steigerin kanssa. Steiger on joukkueen vahvuudessa heti elokuun alusta lähtien.

Lue lisää
SaiPa solmi kaksi jatkosopimusta

SaiPa solmi kaksi jatkosopimusta

Emma Kaila ja Saana Karilahti ovat kirjoittaneet vuoden mittaiset sopimukset SaiPa Salibandyn kanssa. Molemmat pelasivat viime kauden NST:n riveissä.

Lue lisää
Venäjän maajoukkuepelaaja SaiPa-paitaan

Venäjän maajoukkuepelaaja SaiPa-paitaan

SaiPa on solminut sopimuksen viime kaudella PoNoVoa edustaneen ja Venäjän maajoukkueessa esiintyvän Aleksandr Avtushenkon kanssa.

Lue lisää
Möykkyset SaiPan riveihin

Möykkyset SaiPan riveihin

Oskari Möykkynen ja Onni Möykkynen, jatkavat uraansa SaiPa Salibandyn riveissä.

Lue lisää