Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Puolivälierien haastajat ovat tehneet upeaa työtä

 

Puolivälierien haastajat ovat tehneet upeaa työtä


22 ottelun runkosarja on takana ja pesäpalloilijan unelma siintää edessä. Seuraavan kuukauden aikana selviää, pysyykö naisten Superpesiksen mestaruuspysti Lapualla, vai onnistuuko yksi seitsemästä haastajasta tuomaan ”Pojan” kotiinsa.

Runkosarjassa kärkikolmikko erottautui selvästi omille teilleen. Jyväskylä kärsi 22 ottelussa vain yhden tappion, Lapua ja Pori kolme. Tasaisen keskiryhmän joukkueilla voittoja ja tappioita oli suunnilleen yhtä monta. Pesäpalloasiantuntija Risto Ojanperä kiitteleekin haastajien eteenpäinmenoa.

– Kovasti ovat haastajat tehneet töitä ennakkosuosikeiden takana. Markus Meriläinen (Vihdin Pallon pelinjohtaja) on rakentanut pelitavan, jolla joukkue pelaa voittavaa pesäpalloa. Ei ennen kauden alkua paljoa puhuttu Virpi Hukasta tai Johanna Tallgrenista, mutta niin he vain nousivat tilastojen kärkipäähän, samoin kuin kokenut Mari Sallinen. Hyviä pelaajia voidaan myös tehdä ja nostaa esiin oman pelitavan kautta, Ojanperä huomauttaa.

– Lappeenrannan Jukka Mäkisellä oli varmaan 1500 palasta keväällä koottavana yhteen, kun avainpelaajia oli lähtenyt joukkueesta. Upeasti paketti saatiin kuitenkin kasaan. Samoin Marko Hovi teki hyvää työtä ja nosti Viinijärven neljänneksi, Ojanperä jatkaa.

Tie välieriin tarkoittaa samalla paikkaa mitalipeleissä. Ojanperä uskoo, että ainakin pronssimitaleiden kohtalo on täysin auki.

– Jyväskylä ja Lapua ovat vahvoilla finaaliin asti. Kaikki on pudotuspeleissä mahdollista, mutta iso pommi se on, jos näin ei käy. Viinijärvi-Lappeenranta-sarjan voittajalla on mahdollisuudet pronssimitaliin, mutta toinen joukkueista putoaa puolivälierissä ihan kuin miesten puolella Koskenkorva tai Raahe.

Vaikka kirkkainta kruunua kaudelle ei tulisikaan, kovat pelit opettavat ja tarjoavat uusia kokemuksia. Selkä seinää vasten pelattaessa tarvitaan kylmähermoisia ratkaisuja.

– Uusia upeita pelaajia voi nousta pudotuspeleissä esiin. Play offs –pelit kasvattavat pelaajia ja jatkossa he ovat taas valmiimpia seuraavaan kauteen, Ojanperä sanoo.

Etukäteen arvioituna pisin matka välieriin on Ylihärmällä, jolle nousu pudotuspeleihin oli jo yksi saavutus vaikean alkukauden jälkeen. Toisaalta joukkue pääsee vapautuneesti haastamaan 11 kertaa peräjälkeen loppuottelussa pelanneen Kirittäret Jyväskylästä. Tiukassa paikassa on myös Rauman Lukko, joka oli runkosarjan loppupuolella jopa kiinni neljännessä sijassa. Nyt vastassa on heti puolivälierävaiheessa hallitseva mestari Lapua.

Mielenkiintoa lautasella

Kun nelinkertainen vuoden lukkari Sirpa Haapasalmi (o.s. Pollari) lopetti uransa, naisten Superpesikseen syntyi yhden huippulukkarin kokoinen tyhjiö. 22-vuotias Ilmajoen Kisailijoiden kasvatti Jenna Kammi-Rahnasto hyppäsi isoihin saappaisiin Lapuan Virkiässä kahden Raumalla vietetyn vuoden jälkeen. Puolivälieräsarjassa vastaan asettuu nimenomaan viime kauden seura Lukko.

– Kammi-Rahnasto on päässyt hallitsevan mestarin joukkueeseen, mikä varmasti kasvattaa ja kehittää häntä pelaajana. Nyt Kammi-Rahnasto on menestyvän joukkueen lukkari ja hänen pitäisi johdattaa joukkueensa loppuun asti. Tilanne on hänelle täysin erilainen kuin aiemmin, Ojanperä sanoo.

Pollarin lopettamispäätös nosti yksin valtaistuimelle Kaisa Salmelan, jolla on kautta aikain eniten vuoden lukkari –titteleitä yhdessä Riitta Mikkolan kanssa, viisi.

– Salmela on varmasti Porille etu. Toisaalta hänelle on asetettu odotusarvo viedä joukkue mestariksi asti ja nyt se punnitaan, miten hän siihen pystyy vastaamaan, Ojanperä muistuttaa.

Kirittäret hankki lukkarikseen ensin Marjukka Mäkisen, mutta siirsi jo keväällä halliturnauksen jälkeen kokeneen Johanna Vikmanin kokeilemaan uudella pelipaikalla. Runkosarjan Lapua-ottelussa ruletti villiintyi entisestään, kun nuori Maiju-Riikka Koponen otettiin syöttämään korkeaa tolppaa 0-tilanteeseen ja Vikman hoiti tehtävät lautasella muilta osin.

– Mielenkiintoista on nähdä, syntyykö vielä tällainen lukkarisirkus ja –show. Itse en sitä toivoisi näkeväni. Sen verran täytyy tietää, kuka pelaa. Toki, jos Kirittäret tällä tavoin voittaa mestaruuden, taktiikka on toiminut onnistuneesti, Ojanperä toteaa.

Viinijärvi-Lappeenranta-sarjassa ovat vastakkain Itä-Länsi-tason lukkarit, kun Niina Härkönen ottaa mittaa Salla Riskusta.

Loukkaantumiset huolena

Osa naisten superpesisjoukkueista sai totuttautua jo runkosarjassa kokoonpanoihin, jotka elivät loukkaantumis- ja sairastumistilanteen mukaan. Kirittäret menetti Emmi-Kaisa Raition koko loppukaudeksi sivuun, kun akillesjänne katkesi. Epävarmojen listalla ovat myös Marjukka Mäkinen ja Laura Nuutinen.

Lappeenrannan loukkaantumistilanne on niin ikään kysymysmerkki. Lukkari Salla Risku vaihdettiin runkosarjan päätösottelussa tauolta jokeriksi ja Kati Nykänen otettiin samoin pois rivistä kesken ottelun. Elisa Järvenpään nimi puuttui tyystin kokoonpanosta.

Viinijärven Johanna Myyryläinen on puuttunut joukkueen kokoonpanosta heinäkuun lopulta eteenpäin. Myyryläinen on kuitenkin pelannut Susirajan Mailan paidassa tyttöjen Superpesiksen jatkosarjaa.

lähde: pesaysit.fi


Takaisin edelliselle sivulle


Lappeenrannan Pesä Ysit - logo

Pesä Ysit - 2012 Naisten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012

Ottelut kaudella 2012

Seuran tiedot - Seuran kotisivutSuperpesiksen runkosarjaa venytetään pidemmälle syksyyn

Superpesiksen runkosarjaa venytetään pidemmälle syksyyn

Superpesiksen sarjajärjestelmät uudistuvat. Kaksinkertaisen runkosarjan lisäotteluista, kuten paikalliskierroksista ja valintaotteluista, luovutaan. Tilalle tulevat ylempi ja alempi jatkosarja.

Lue lisää
Noora Patrikainen Pesä Yseihin

Noora Patrikainen Pesä Yseihin

Naisten Superpesiksen vuoden lukkari Noora Patrikainen siirtyy Lappeenrantaan. Lyöntivoimaa ensi kauden joukkueeseen tuo Anna Hellsten.

Lue lisää
Imatran Pallo-Veikkojen unelma toteutui: Itä-Länsi ja Superpesistä Ukonniemessä 2017

Imatran Pallo-Veikkojen unelma toteutui: Itä-Länsi ja Superpesistä Ukonniemessä 2017

Perinteikäs Imatran Pallo-Veikot tekee usealla saralla paluuta parrasvaloihin.

Lue lisää
Kirittäret lähtee paalulta naisten Superpesiksen pudotuspeleihin

Kirittäret lähtee paalulta naisten Superpesiksen pudotuspeleihin

Lapuan Virkiä on voittanut viisi edellistä naisten Suomen mestaruutta pesäpallossa. Neljästi loppuotteluvastustajana on ollut Kirittäret Jyväskylästä.

Lue lisää
Mikko Kanala ja Emma Nieminen Superpesiksen elokuun pelaajiksi

Mikko Kanala ja Emma Nieminen Superpesiksen elokuun pelaajiksi

Superpesiksen mitaliottelut alkavat viikonloppuna. Mitä pidemmälle kausi on edennyt, sitä enemmän on tarvittu tiukkojen tilanteiden kylmäpäisiä ratkaisijoita.

Lue lisää
Kylmyys ei kangistanut Superpesiksen katsojia

Kylmyys ei kangistanut Superpesiksen katsojia

Superpesiksessä siirrytään puolivälierävaiheeseen tiistaina. Säiden haltijan luomat alkukauden haasteet kääntyivät lopulta hyväksi torjuntavoitoksi, kun yleisö löysi runkosarjan ratkaisuotteluissa mukavasti paikan päälle katsomoihin.

Lue lisää