SaiPa haki pisteet Oulusta

SaiPa haki sarja-avauksesta täydet pisteet voittamalla päätöserän komeasti 3-0.

Keltapaitojen kausi alkoi maukkaalla voitolla vaikeassa paikassa. Kehnosti sujuneista harjoitusotteluista huolimatta liigan kärkitohinoihin veikattu Kärpät kaatui 4-2 ja voiton arvoa nostaa SaiPan nousu kolmannessa erässä takaa ohi. SaiPan maaleista vastasivat Roberts Jekimovs, Olavi Vauhkonen, Markku Flinck sekä Per Savilahti-Nagander.

- Tää maistuu todella hyvältä meille, kiteytti tyytyväinen valmentaja Pekka Tirkkonen ottelun jälkeen.

- Joukkue kasasi itsensä hienosti henkisesti ja fyysesti kolmanteen erään.

Tirkkonen viittasi kasaamisella siihen kuinka Kärpät oli toisessa erässä vahvasti niskan päällä. Isännät nousivat maalin takaa-ajoasemasta johtoon erän alussa, kun SaiPan puolustuspelaaminen notkahti mustan hetken verran. Erän toisella minuutilla tulleen Jekimovsin jäähyn SaiPa vielä kesti mutta pian sen jälkeen Ivan Huml pääsi SaiPan puolustuksen merkkausvirheen myötä ohjaamaan maalin edestä tasoitusosuman. Heti seuraavassa vaihdossa Joonas Komulaisen kuti kaukaa yllätti epäonnisen Niemisen kiekon kilahdettua tolpasta miehen suojiin ja siitä maaliin.

- Kahteen erään olen tyytyväinen. Toisessa erässä oli mahdollisuus taittaa peli, näki käännekohdan Kärppien valmentaja Hannu Aravirta.

SaiPan maalivahdille Jani Niemiselle merkattiin toisessa erässä peräti 15 torjuntaa, joten mies oli erässä täystyöllistetty. Niemisen loistotorjuntoja tarvittiin myös avauserässä, sillä ottelun alku oli SaiPan kannalta pahin mahdollinen. Stefano Giliati ohjattiin jo puolentoista minuutin pelin jälkeen päätyovista ulos tämän taklattua nuoren kärppäpakin Mikko Niemelän laitaa vasten.

- Alku oli aika sokki. Melkein ensimmäisessä vaihdossa meidän pelaajalle viisi minuuttia, ihmetteli Tirkkonen ottelun alkua.

- Hienosti tapettiin Niemisen johdolla se jäähy.

Seuranneen viiden minuutin alivoiman SaiPa hoiti tyylikkäästi ja erityisesti Niemisen työskentely maalin suulla oli erityismaininnan arvoista. Olkapäävammasta viime kaudella kärsinyt puolustaja Niemelä joutui jättämään ottelun kesken hieman myöhemmin.

Ottelun avausmaali nähtiin myös ensimmäisessä erässä. SaiPa pääsi kokeilemaan erän lopulla ylivoimatehokkuuttaan ja Ivan Humlin hyökkäyspään huitomisjäähyn aikana Johan Backlundin nolla särkyi. Jaakko Rissanen tarjoili laidasta ja Roberts Jekimovs laukoi terävästi ranteella kiekon häkkiin.

Takaa-ajajana kolmanteen erään lähteneen SaiPan hanat aukesivat erän viidennellä minuutilla. Anssi Löfman ja Olavi Vauhkonen tekivät vahvaa työtä Kärppien maalin takana ja lopulta Vauhkonen pääsi punnertamaan kiekon etunurkasta verkkoon.

Erän puolivälissä vieraat onnistuivat kahdesti minuutin sisään, kun ensin Markku Flinck ohjasi ylivoimalla hyökkäyksen päätteeksi tarkasti takanurkkaan ja vähän myöhemmin Per Savilahti-Nagander ohitti Backlundin terävällä rannelaukauksella.

- SaiPa otti ilmat pois meidän pakeilta vetämällä todella hyvää karvauspeliä. Kaikki kunnia SaiPalle, kehui Aravirta vierasjoukkuetta.

Aravirran mukaan puolustaja Niemelän poisjäänti ottelun alussa vaikutti selkeästi Kärppien puolustajien jaksamiseen. Aravirran puheessa oli selkeästi järkeä, sillä SaiPa esitti läpi ottelun vahvaa karvauspeliä.

- Kokonaisuutena SaiPa teki enemmän töitä. Ennen kaikkea SaiPa teki työn joukkueensa, meillä oli sellaista yksin yrittämistä, Aravirta lopetti.

Komean voiton myötä SaiPa saa varmasti extralatauksen lauantaiseen kotiavaukseen. Lahden Pelicans voitti omassa avausottelussaan Bluesin jatkoajalla 6-5, joten luvassa on varmasti tunteikas ja räiskyvä startti Kisapuiston kaudelle.