Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

SaiPa kohtaa tiistaina HIFK:n

 

SaiPa kohtaa tiistaina HIFK:n


SaiPa kohtaa tiistaina voitolla ja tappiolla kautensa aloittaneen HIFK:n.

Viime kaudella puolivälierissä Jokereiden tyrmäämäksi tullut HIFK joutui odotetusti luopumaan kauden jälkeen nuoresta supertähdestään Mikael Granlundista. Granlundin lisäksi joukkue uudistui muutoinkin, kun mm. ykkösmaalivahti Juuso Riksman vaihtui TPS:ssa viime kaudella torjuneeseen Joni Ortioon.

Suurimmat myllerrykset HIFK kuitenkin koki aivan kauden kynnyksellä. Ensin päävalmentaja Petri Matikainen loikkasi KHL-seura Omskin peräsimeen ja kaikki huipentui viimeisen European Trophy -ottelun tpahtumiin. Jokereita vastaan käydyn kuuman ottelun vuoksi HIFK:lta on pelikiellossa hyökkääjä Siim Liivik sekä puolustajat Ilari Melart ja Juuso Salmi. Lisäksi tulokaspäävalmentaja Pasi Sormunen kärsii kahdeksan ottelun toimitsijakieltoa.

HIFK aloitti kauden kaikesta huolimatta komealla 7-3 -voitolla paikallisvastustaja Jokereita vastaan mutta toisessa ottelussa Blues jätti HIFK:n nollille. Avausottelun suurin sankari oli tehot 2+2 iskenyt KalPasta HIFK:n riveihin siirtynyt hyökkääjä Iiro Pakarinen. Ville Peltonen puolestaan ihastutti kotiyleisöä kolmen pisteen (2+1) edestä ja Bluesista hankittu Roope Talaja iski kaksi maalia.

Blues -ottelun tappio ei jälkikäteen ollut iso yllätys, sillä torstaisessa sarja-avauksessa purkautui HIFK:n joukkueelta hurja määrä latausta. Nyt SaiPa saa vastaansa oikeastaan uudelleen kautensa aloittavan joukkueen, joten keltapaidat joutuvat jälleen kerran ylittämään itsensä.

Ainakin ulkopuolisten arvioiden mukaan tuo ylittäminen on tapahtunut jo kahdesti. SaiPan voitto Kärpistä yllätti kaikki asiantuntijat ja Pelicansinkin piti olla sputnikeille liian kova pala purtavaksi. SaiPassa on kuitenkin tällä kaudella sen verran iso määrä potentiaalia, ettei uusien ratkaisijoiden nousu parrasvaloihin ole yhdessäkään ottelussa mahdotonta.

Kahdessa ensimmäisessä ottelussa eniten lupauksia on herättänyt Jaakko Rissasen ja Roberts Jekimovsin yhteistyö, joka on tuottanut molemmissa otteluissa komean ylivoimamaalin. Ykkösketjun täydentää Rissaselle varsin tuttu Tommi Jokinen.

SaiPan puolustuksen koostumus on tiistai-iltana suuren mielenkiinnon kohteena. Per Savilahti-Naganderin loukkaantumisen myötä kokoonpanoon nostettu Kalle Maalahti irki lauantaina Pelicansia vastaan upean maalin mutta oli ajoittain omassa päädyssä pienissä ongelmissa. On mahdollista, että HIFK:ta vastaan keltaisen paidan päälleen pukee lainasopimuksella Tukholman AIK:sta SaiPassa harjoitteleva Josh MacNevin tai tuore hankinta isokokoinen ruotsalaispuolustaja Richard Demén Willaume.

Niin tai näin SaiPan ja HIFK:n kohtaamisesta on odotettavissa mielenkiintoinen kamppailu. SaiPa on usein pistänyt HIFK:n tiukoille omassa kotihallissaan, sillä mm. viime kaudella SaiPa raapi pisteitä jokaisesta Helsingin vanhassa jäähallissa pelatusta ottelusta.

SaiPan tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Saimaan Pallo - logo

SaiPa - 2012-2013 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012-2013

Ottelut kaudella 2012-2013

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


Richard Demén Willaume

28.1.1986 Kungsbacka, SWE
Tiedot

RobertsJekimovs

Roberts Jekimovs

11.11.1989 Riga, LAT
Tiedot

TommiJokinen

Tommi Jokinen

17.9.1988 Siilinjärvi
Tiedot

Kalle Maalahti

30.4.1991 Lappeenranta
Tiedot

JoshMacNevin

Josh MacNevin

14.7.1977 Calgary, AB, CAN
Tiedot

JaakkoRissanen

Jaakko Rissanen

12.11.1989 Kuopio
Tiedot

PerSavilahti-Nagander

Per Savilahti-Nagander

22.4.1985 Luleå
Tiedot


Maalivahti Jan Lukasin sopimus on purettu - Henri Kiviaho SaiPaan

Maalivahti Jan Lukasin sopimus on purettu - Henri Kiviaho SaiPaan

SaiPa ja maalivahti Jan Lukas ovat purkaneet sopimuksensa yhteisymmärryksessä. Jan Lukas liittyi SaiPan joukkueeseen toukokuussa 2023.

Lue lisää
Urho Vaakanainen lainasopimuksella SaiPaan

Urho Vaakanainen lainasopimuksella SaiPaan

SaiPa saa tutun vahvistuksen puolustukseensa, kun Boston Bruinsin sopimuspelaaja Urho Vaakanainen liittyy joukkueeseen tiistaina.

Lue lisää
Niclas Westerholm täydentää SaiPan maalivahtiosaston

Niclas Westerholm täydentää SaiPan maalivahtiosaston

22-vuotias Maalivahti Niclas Westerholm jatkaa SaiPassa kaudella 2020-2021. SaiPan ja Westerholmin vuonna 2018 kirjattuun sopimukseen sisältyi tulevasta kaudesta optio, jonka SaiPa käytti keväällä. Sopimus astui voimaan, kun tulokassopimus Nashville Predatorsin kanssa purkautui.

Lue lisää
David Bernhardt jatkaa SaiPassa

David Bernhardt jatkaa SaiPassa

SaiPa ja 22-vuotias ruotsalaispuolustaja David Bernhardt ovat solmineet yhden kauden mittaisen jatkosopimuksen.

Lue lisää
Jarno Koskiranta tekee paluun SaiPaan

Jarno Koskiranta tekee paluun SaiPaan

33-vuotias keskushyökkääjä Jarno Koskiranta vahvistaa SaiPaa tulevat kolme kautta.

Lue lisää
Liiga-SaiPa Oy ja joukkue pääsivät sopuun palkkojen leikkauksesta

Liiga-SaiPa Oy ja joukkue pääsivät sopuun palkkojen leikkauksesta

Korona-kriisi tulee aiheuttamaan seuroille suuria tulonmenetyksiä, joihin SaiPa pyrkii kaikin mahdollisin keinoin sopeutumaan.

Lue lisää