NST:n miehille tappiolta maistuva tasapeli sarja-avauksesta

Salibandyliigan avausottelu ja Karjalan derbyksikin tituleerattu NST:n ja Josban kamppailu oli kaikkea, mitä siltä saattoi odottaakin. Molemmat joukkueet esittivät aktiivista pallollista ja pallotonta peliä, tilanteisiin mentiin kovaa ja anteeksi pyytelemättä ja tunteet olivat pinnassa oikealla tavalla.

Tuloksellisesti ottelussa jäätiin "paikalliskamppailulle" harvinaiseen tasatulokseen 3-3 (3-1,0-0,0-2). NST hallitsi avauserän alkua ja iski ajassa 9.56 taululle jo lukemat 3-0. Tommi Mäkelän kaksi ja Risto Töllikön yksi osuma antoivat kotijoukkueelle upean alun otteluun. Syöttäjinä kertaalleen Töllikkö ja kahdesti Janne Louhelainen.

Josba heräsi peliin hieman kangerrellen ja alkoi aktivoida karvaustaan useammin. Kavennusosuman se iski kuitenkin terävästä vastahyökkäyksestä. Ottelun paras pelaaja Josban maalivahti Lauri Hyytiäinen heitti kovan avausheiton, jonka perään juossut Perttu Puska suti tilanteeksi 3-1 maalinedustalta.

Toisessa erässä nähtiin Karjalan herruusottelulle tyypillisiä elementtejä. Vauhtia, vaarallisia tilanteita, jäähyjä, rangaistuslaukauksia ja paljon maalipaikkoja. NST:stä Janne Louhelainen ja Arto Vainikainen pääsivät kokeilemaan rangaistuslaukauksia erän ensimmäisen viisiminuuttisen aikana. Louhelaisen rysty-yrityksen Hyytiäinen torjui ja Vainikaisen laukaus painui ohi maalin. Ylivoimilla NST oli tehoton ja vaaralliset tekopaikat jäivät uupumaan.

Josba kokeili omaa ylivoimaansa kertaalleen myöskin ilman maalia. NST käänsi peliä Josban korkeasta karvauksesta hyvin, mutta maalipaikoissa joukkueen viimeistely oli heikkoa. Paikkoja oli useampaankin osumaan.

Kolmanteen erään NST lähti suojelemaan johtoaan, mutta toiveissa oli onnistuminen jostain maalipaikastakin. Ensimmäinen kymppi mentiin tasaväkisesti maaleitta ilman pöytäkirjamerkintöjä. Viimeisellä kympillä NST:n peli hitusen passivoitui ja Josba iski ottelun tasoihin.

Ensin katkesi NST:n pelinkääntöyritys puolessa kentässä ja Josba iski neljällä kahta vastaan. Petri Väänänen tarjoili Joonas Makkoselle tyhjiin takatolpalle ja tämä ei erehtynyt. Neljä minuuttia ennen loppua Perttu Puska syötti maalille nousseelle Jiri Tikkaselle, jolla oli vartioimattomana helppo työ ohjata pallo verkkoon ohi Jarkko Monthanin.

Jatkoaika pelailtiin rohkeasti, mutta maaleitta. Lähimpänä taisi olla Josba yhdellä tolppalaukauksella.

Ottelun onnistujiin lukeutuu ehdottomasti tuomaripari Toni Pekkinen ja Markku Heikkinen, jotka suoriutuivat ajoittain kovastikin purnanneiden pelaajien ja taustahenkilöiden paineessa hyvin. Tilanteisiin sai mennä reilusti ja rehdisti kovaa, ja ratkaisut olivat molemmille joukkueille tasapuolisia.

NST leirissä saavutettu piste maistui enemmänkin menetetyltä voitolta ja toiselta pisteeltä. Alun kolmen maalin johto ja toisen erän rangaistuslaukaukset, ylivoimat ja lukuisat maalipaikat jättivät avausottelusta karvaan maun. Paljon oli positiivistakin. Pelitavallisesti valmennus oli joukkueeseensa tyytyväinen ja tämäkin piste voi tasaisessa sarjassa olla kultaakin kalliimpi kevätpuolella.

NST:n sarja jatkuu kolmella vierasottelulla. Ensi perjantaina 28.9. NST matkustaa Tapanilan Erän vieraaksi, 30.9. sunnuntaina kohdataan Turussa TPS ja vielä 6.10. Tampereella Koovee ennen kuin 12.10. perjantaina taistellaan kotikentällä pisteistä sarjanousija Ilvestä vastaan.

NST:n tiedotteesta / UrheiluSuomi.com