Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Sitkeys palkittiin Turussa

 

Sitkeys palkittiin Turussa


SaiPa raapi Turusta täydet pisteet Jaakko Rissasen (1+1) ja Roberts Jekimovsin (1+0) maaleilla.

Torstainen tappio Bluesille oli herättänyt keltapaidat jälleen omaan jämäkkään pelaamiseen. TPS pystyi pitämään pelin tasaisena pääasiassa maalivahti Antero Niittymäen loistavan pelin ansiosta mutta vieraiden sitkeä yrittäminen palkittiin ottelun lopussa. Roberts Jekimovs iski ottelun voittomaalin vain vajaat neljä minuuttia ennen peliajan päättymistä.

Yksi ottelun ratkaisuhahmoista löytyi SaiPan maalinsuulta, jossa Jani Nieminen torjui 28 laukausta. Varsinkin ottelun alussa ja toisen erän alivoimien aikana Niemisen torjunnat loivat henkeä vierasjoukkueeseen.

- Nieminen oli meidän maalilla taas loistava ja piti meitä pystyssä vaikeilla hetkillä, kiitteli myös päävalmentaja Pekka Tirkkonen.

Pelin kokonaisuuden kannalta Tirkkonen piti toisen erän SaiPan kolmea onnistunutta alivoimaa selkeästi suurimpana yksittäisenä syynä vieraiden voitolle. TPS pääsi pelaamaan parikymmentä sekuntia kahden miehen ylivoimallakin mutta Niemisen johdolla SaiPa kesti ilman takaiskuja.

- Saatiin varmasti virtaa ja uskoa toisen erän jäähysumasta, kun pystyttiin tappamaan ne alivoimat.

Kotijoukkueen leirissä tunnelmat olivat alakuloiset. TPS tuskailee maalinteko-ongelmien kanssa ja sen myötä viidessä ensimmäisessä ottelussa turkulaisten tilille ei ole vielä varsinaisen peliajan voittoa siunaantunut.

- Ei saada maalia aikaiseksi mistään ja sen seurauksena ei saada lisää energiaa vaan päin vastoin, tuumi TPS:n päävalmentaja Pekka Virta ottelun jälkeen.

- Syö rotanlailla joukkuetta tällä hetkellä, että siellä on vain yksi pelaaja, joka pystyy maaleja tekemään.

Tuo yksi pelaaja on vielä toistaiseksi try-out -sopimuksella TPS:ssa kiekkoileva kanadalaishyökkääjä Brian Willsie, joka oli ainoa TPS:n onnistuja lauantai-iltana. Tosin Willsienkin maali syntyi selkeällä potkulla, joka jostain käsittämättömästä syystä kuitenkin hyväksyttiin.

Ottelun aikana SaiPan haaveet voitosta tuntuivat kaatuvan Antero Niittymäen huipputorjuntoihin. Niittymäki pelasti mm. avauserässä Jesper Piitulaisen yksilösuorituksella luoman huippupaikan ja otti läpi ottelun tukuttain huippupelastuksia. Jaakko Rissasen toisessa erässä iskemä ottelun avausmaalikin syntyi vasta Niittymäen ensin torjuttua Tommi Jokisen huippukovan laukauksen maalialueelle.

Päätöserässä kentällä tuntui olevan vain yksi joukkue. TPS ei pystynyt vastaamaan SaiPan vyörytykseen ja vaikka voittomaalin syntyminen venyikin aivan ottelun loppuhetkille ei paremmasta joukkueesta ollut epäselvyyttä. SaiPa pääsi laukomaan parhaalta maalintekosektorilta lähes kymmenen kertaa, kun TPS:lle samalta alueelta merkattiin vain yksi kuti.

- Kova on puristus ja varmaan yritystä on mutta on se jäykkää, ihmetteli Virta omiensa suoritusta.

SaiPan Pekka Tirkkonen sai katsella omiensa päätöserän suoritusta tyytyväisenä.

- Pystyttiin parantamaan meidän peliä pelin sisällä ja kolmas erä oli meidän tasapainoisin ja paras.

- Alussa oltiin tahmeita mutta pikkuhiljaa se sieltä löytyi.

Tulevalla viikolla SaiPa kohtaa Jokerit vieraissa tiistaina sekä JYPin torstaina kotikaukalossaan. Tirkkonen piti voittoa hyvänä ponnahduslautana viikon koitoksiin.

- Hiton tärkeät pisteet nuorelle joukkueelle.

SaiPan tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Saimaan Pallo - logo

SaiPa - 2012-2013 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012-2013

Ottelut kaudella 2012-2013

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


RobertsJekimovs

Roberts Jekimovs

11.11.1989 Riga, LAT
Tiedot

JaakkoRissanen

Jaakko Rissanen

12.11.1989 Kuopio
Tiedot


Maalivahti Jan Lukasin sopimus on purettu - Henri Kiviaho SaiPaan

Maalivahti Jan Lukasin sopimus on purettu - Henri Kiviaho SaiPaan

SaiPa ja maalivahti Jan Lukas ovat purkaneet sopimuksensa yhteisymmärryksessä. Jan Lukas liittyi SaiPan joukkueeseen toukokuussa 2023.

Lue lisää
Urho Vaakanainen lainasopimuksella SaiPaan

Urho Vaakanainen lainasopimuksella SaiPaan

SaiPa saa tutun vahvistuksen puolustukseensa, kun Boston Bruinsin sopimuspelaaja Urho Vaakanainen liittyy joukkueeseen tiistaina.

Lue lisää
Niclas Westerholm täydentää SaiPan maalivahtiosaston

Niclas Westerholm täydentää SaiPan maalivahtiosaston

22-vuotias Maalivahti Niclas Westerholm jatkaa SaiPassa kaudella 2020-2021. SaiPan ja Westerholmin vuonna 2018 kirjattuun sopimukseen sisältyi tulevasta kaudesta optio, jonka SaiPa käytti keväällä. Sopimus astui voimaan, kun tulokassopimus Nashville Predatorsin kanssa purkautui.

Lue lisää
David Bernhardt jatkaa SaiPassa

David Bernhardt jatkaa SaiPassa

SaiPa ja 22-vuotias ruotsalaispuolustaja David Bernhardt ovat solmineet yhden kauden mittaisen jatkosopimuksen.

Lue lisää
Jarno Koskiranta tekee paluun SaiPaan

Jarno Koskiranta tekee paluun SaiPaan

33-vuotias keskushyökkääjä Jarno Koskiranta vahvistaa SaiPaa tulevat kolme kautta.

Lue lisää
Liiga-SaiPa Oy ja joukkue pääsivät sopuun palkkojen leikkauksesta

Liiga-SaiPa Oy ja joukkue pääsivät sopuun palkkojen leikkauksesta

Korona-kriisi tulee aiheuttamaan seuroille suuria tulonmenetyksiä, joihin SaiPa pyrkii kaikin mahdollisin keinoin sopeutumaan.

Lue lisää