NST:n miehillä viikonloppuna vieraspelejä

Kauden tasapelillä Josbaa vastaan aloittaneet NST:n miehet matkustavat perjantaina Helsinkiin ja sunnuntaiksi Turkuun. Myös Josbaa vastaan kautensa ja vieläpä samoin pistejakoon päätynyt Tapanilan Erä sekä sunnuntain vastustaja TPS kohtasivat keskiviikkoiltana toisensa. Tuon ottelun TPS vei luvuin 8-4.

NST saakin hyvää dataa molemmista joukkueista näiden keskinäisen ottelun videolta. Suurin painoarvo totta kai on omassa tekemisessä. Viisikkotasolla ketjut vielä jonkin verran elävät ja yhteisiä sopimuksia luodaan pikkuhiljaa.

Pääpiirteittäin avausottelu Josbaa vastaan oli onnistunut. Hiomista riittää erikoistilanteissa, erityisesti maalinteossa ja tietenkin täyden 60 tai 65 minuuttisen tiukassa keskittymisessä. Pienet virheet ja huolimattomuudet näkyvät tulostaululla armottomasti.

NST on harjoitellut viikon melko terveenä. Pitkäaikaisloukkaantuneista Janne Kytösalmen polvivamma oli pelättyä lievempi ja hän on palannut harjoituksiin. Jarkko Nurmela ja Matti Korhonen ovat edelleen toistaiseksi poissa. Lisäksi rightin puolen hyökkääjistä armeijan harmaat sotkevat tällä viikolla Petteri Puustisen kuvioita.

A-nuoret avasivat keskiviikkoiltana kautensa 8-4 voitolla Oilersista ja tiistaina miehet saivat harjoituksiinsa täydennystä farmijoukkue JoKa:sta A-nuorten keskittyessä valmistaviin treeneihin täydellä ryhmityksellä.

Erä aloitti viime kauden terävästi voittoputkella, mutta kausi päättyi limbona. Pääkallokin kirjoitti ennen keskiviikon TPS-ottelua, että joku on ehtinyt saattaa alulle ja synnyttääkin lapsen sillä aikaa, kun tapanilalaiset ovat metsästäneet voittoa Salibandyliigassa. Joukkue sai paluumuuttajina Jani Heleniuksen ja Pasi Laitilan. Puolustuksen runko pysyi samana, jossa NST:lle mielenkiintoisin nimi on oma kasvatti Ilari Heikkinen, joka tosin on jälleen poissa peleistä loukkaantumisen vuoksi.

Maalivahtiosastolta Tomi Ikonen siirtyi Oilersiin ja nyt vastuu on nuorilla Santtu Strandbergilla sekä Arttu Puskalla, jonka kausi keskeytyi ainakin toistaiseksi polvivammaan.

NST:n paitaan Tapanilan Erän A-nuorista siirtyneet Niko Saarinen ja Aki Salonen pelaavat perjantaina vanhassa kotihallissaan.

TPS menetti kauden jälkeen runsaasti kokeneita pelaajiaan. Valmennuksessa päävastuun otti eteläkarjalaisille tuttu mies, Teemu Varis. Sitoutumista toimintaan edellyttänyt Varis näytti kesänmittaan ovea kovillekin nimille ja täydensi ryhmäänsä omilla nuorilla sekä muun muassa Raju-vuosilta tutuilla miehillä.

Riku Kekkosta tai Lasse Pajua on vaikea yksilöinä korvata, mutta tiivis ja yhtenäinen joukkuehenki kantaa varmasti hedelmää kaudenmittaan. Kausi onkin alkanut kahdella voitolla. Suurin tähti on jo viime kaudella läpi lyönyt nuori Miko Kailiala, joka on viimeistellyt kahdessa ottelussa kuusi maalia ja johtaa liigan maali- ja pistepörssiä. Maalilla vastuuta kantaa ex-NST Pyry Luukkonen.

Molemmat vastustajat kuulunevat ennakkokaavailuissa NST:n päävastustajiin. TPS:n kanssa taisteltiin viime kaudella tiukasti samoista sijoista. Lappeenrannasta TPS haki syksyllä selvän voiton Kailialan johdolla ja Turussa pisteet tasattiin tammikuussa jatkoajankin jälkeen. Erää vastaan kamppailtiin myös tasaväkisesti. Lopulta Suomen Cupin voittaneet helsinkiläiset veivät voiton Cupin välierässä ja syksyn TV-ottelussa Lappeenrannassa. Tammikuun nousukunnossa NST kävi ryöstämässä pisteet Tapanilasta.

Tasaista on varmasti tulossa nytkin. TPS ja Erä pelasivat siis jo keskenään keskiviikkona. Erälle perjantain NST-ottelu on jo kolmas kuuteen päivään. NST:lle omat haasteensa tuo arkipäivän vierasmatkailu. TPS pelaa vielä Loviisaa vastaan vieraissa lauantaina eli heille sunnuntain ottelu on kolmas viiteen päivään.