SaiPan voittoputki poikki Jyväskylässä

SaiPan neljän ottelun voittoputki katkesi Hippoksen hallissa, kun sarjakärki JYP otti kotiottelussaan selvänumeroisen voiton.

SaiPan vierailu Jyväskylään sujui viime kausilta tutulla tavalla. Edellisen kerran keltapadat ovat voittaneet Hippoksella lokakuussa 2009, joten JYPistä on muodostunut SaiPalle erittäin vaikea kotijoukkue.

Tällä kertaa ottelu melko lailla ratkesi hyvissä ajoin, sillä JYP nappasi jo toisen erän alkupuolella mehevän 4-1 -johtoaseman. SaiPa pystyi vielä kolmannessa erässä järjestämään usean minuutin painostusjakson mutta maalinteko oli melkoista tervanjuontia. Painostusjakson jälkeen erän puolivälissä Ossi Louhivaara iski JYPin viidennen maalin ja sen jälkeen ei ottelun voittajasta ollut enää mitään epäselvyyttä.

JYP vei ottelun lopulta lukemin 7-2, eikä SaiPan valmentaja Pekka Tirkkoselle jäänyt tällä kertaa muuta tehtävää kuin todeta joukkueensa kokeneen kauden suurinumeroisimman tappionsa.

- Numerot eivät jätä paljoa selittelyn varaa.

- Meille tuli karmea määrä huolimattomuusvirheitä kiekon kanssa, joista sitten JYPin tasoinen porukka rankaisi aika kovalla prosentilla.

Jo avauserässä JYP rankaisi kahdesti SaiPan virheistä ja lisää tuli pelin edetessä. Ottelu saattaa hyvinkin toimia oivallisena herätyskellona joukkueelle, sillä kentälle kaivataan huolellisuutta.

Vaikka loppulukemista muodostuivatkin varsin rumat ei keltapaitojen kannata pistää päätään pensaaseen. Ilta oli sen tyylinen, että JYP onnistui lähes kaikessa ja SaiPalta puolestaan puuttui tuurikin. Mm. Markus Poukkula kilautti voitetun hyökkäyspään aloituksen jälkeen maalirautoihin juuri ennen JYPin neljättä maalia.

JYPin valmentaja Jyrki Aho oli erityisen tyytyväinen sarjakärjen asennepuoleen.

- Pitää olla tyytyväinen joukkueen asennoitumiseen peliin lähtöön ja siihen miten peliä jatkettiin.

- Haluttiin oikeaasti voittaa tämä peli ja tehtiin sen eteen koko ajan töitä.

Ottelu alkoi SaiPan kannalta karmaisevalla tavalla, kun Per Savilahti-Nagander tarjoili harhasyötöllä Petr Hubacekille paikan avausmaaliin jo minuutin pelin jälkeen. Jani Niemiselle ei tilanteessa jäänyt aikaa reagoida. Erittäin hyvällä ylivoimapelillä SaiPa onnistui tasoittamaan Roberts Jekimovsin yllätettyä Joni Myllykoski hieman helposti mutta erätauolle mentiin JYPin johdossa. Antti Jaatinen survoi vastahyökkäyksen päätteeksi Niemisen torjunnasta pompanneen kiekon maaliin.

Toisen erän alussa Jyrki Välivaara laukoi siniviivalta ylivoimalla 3-1 -osuman ja vain pari minuuttia myöhemmin SaiPan oman pään nukahduksen käytti hyväkseen Ossi Louhivaara. Louhivaaran päätöserän maali puolestaan oli jo neljäs SaiPan verkkoon tämän kauden kahdessa ottelussa.

Kolmannessa erässä nähtiin vielä kolme maalia. Ramzi Abid vei isännät ylivoimalla jo 6-1 -johtoon, jonka jälkeen Markus Poukkula iski komean soolon päätteeksi kauden ensimmäisen osumansa. Antti Jaatinen sinetöi maalijuhlat jälleen ylivoimalla ottelun viimeisellä minuutilla.

- Jouduttiin ottamaan jäähyjä, kun vähän väsähdettiin, totesi Tirkkonen viitaten kahden jälkimmäisen erän SaiPan kuuteen rangaistukseen.

SaiPalta onnistumiset jäivät vähiin. Ykkösketju Jekimovs - Ville Koho - Anssi Löfman oli varsinkin kahdessa ensimmäisessä erässä pirteä mutta tehot jäivät yhteen ylivoimamaaliin. Jani Nieminen jäi maalillaan varsin yksin, eikä takaiskumaaleista miestä voi syyttää.

- Siinä päästiin aika hyviltä paikoilta iskemään, kommentoi Tirkkonen JYPin maalitilanteita.

Positiivisena asiana voidaan nostaa esille kahden ensimmäisen erän alivoimapelaaminen, sillä yhdestä takaiskumaalista huolimatta vieraat pelasivat hyvää alivoimaa ensimmäisen kuuden jäähyn aikana.

SaiPa saa nousta pikaisesti takaisin hevosen selkään, sillä lauantaina Kisapuistoon saapuu tänään Kärpille 0-3 -tappion kärsinyt Pelicans.

SaiPan tiedotteesta / UrheiluSuomi.com

Saimaan Pallo - logo

SaiPa - 2012-2013 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012-2013

Ottelut kaudella 2012-2013

Maalivahti Jan Lukasin sopimus on purettu - Henri Kiviaho SaiPaan

SaiPa ja maalivahti Jan Lukas ovat purkaneet sopimuksensa yhteisymmärryksessä. Jan Lukas liittyi SaiPan joukkueeseen toukokuussa 2023.

Urho Vaakanainen lainasopimuksella SaiPaan

SaiPa saa tutun vahvistuksen puolustukseensa, kun Boston Bruinsin sopimuspelaaja Urho Vaakanainen liittyy joukkueeseen tiistaina.

Niclas Westerholm täydentää SaiPan maalivahtiosaston

22-vuotias Maalivahti Niclas Westerholm jatkaa SaiPassa kaudella 2020-2021. SaiPan ja Westerholmin vuonna 2018 kirjattuun sopimukseen sisältyi tulevasta kaudesta optio, jonka SaiPa käytti keväällä. Sopimus astui voimaan, kun tulokassopimus Nashville Predatorsin kanssa purkautui.