Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Vauhkonen ratkaisi voiton SaiPalle

 

Vauhkonen ratkaisi voiton SaiPalle


Ottelun avauserä ei ihmeitä tarjonnut ja kymmenen päivän tauko näkyikin molempien joukkueiden otteissa. Vauhtia oli paljon, mutta peli oli varsin huolimatonta puolin ja toisin. Kotijoukkueen päävalmentajan Pekka Tirkkosen mukaan jo ottelun ajankohta toi oman haasteensa kamppailuun.

-Lähtökohta peliin ei ollut kummallakaan joukkueella hyvä. Vähän epätotuttu ajankohta näin turnauksen sekä  auon jälkeen ja vielä ennen joulua tähän pelit ,niin ei varmasti kummallakaan ollut henkisesti helppoa lähteä tähän peliin.

Toisessa erässä jäällä nähtiin aivan toisenlainen SaiPa kuin ensimmäisessä. Kotijoukkue tuli erään kovalla sykkeellä ja pelin painopiste siirtyi Ilveksen päätyyn. Nopeat hyökkäyksiinlähdöt oli myrkkyä vierailijoille ja SaiPa pääsi mm. kertaalleen neljällä yhtä vastaan hyökkäykseen.

Ottelun avausmaalista vastasi mainiot 1+2 tehot ottelussa kerännyt Jaakko Rissanen lakaisemalla Stefano Giliatin viivakudista tulleen paluukiekon verkon perälle. Erityismaininnan maaliin ansaitsee myös Olavi Vauhkosen erinomainen maskipelaaminen. Ylivoimalla syntynyt maali oli SaiPalle harvinaista herkkua, sillä osuma oli vasta kauden yhdeksäs kotipelissä tehty ylivoimamaali.

Jos ottelun kaksi ensimmäistä erää oli katsojien kannalta tylsää jääkiekkoa, ei päätöserästä voi sanoa samaa. Läpi ottelun kummastuttanut tuomaritoiminta kulminoitui lopulta siihen, että Giliatilla niin sanotusti keitti yli ja turhautuneena taklasi tilanteen ulkopuolella Ilves-pelaajaa ulosajon arvoisesti. Martti Järventie otti samassa ajassa kaksiminuuttisen väkivaltaisuudesta ja Jesse Mankinen onnistui tasavajaalla tekemään isäntien illan toisen osuman. Hienon alkukauden jälkeen hieman varjojen mailla vaellellut Mankinen osui nyt jo toisessa peräkkäisessä ottelussa.

Ilves tuli kuitenkin peliin vielä mukaan. Juuri kun Giliatin viisiminuuttinen oli umpeutunut, Daniel Paille antoi mainion syötön Niko Peltolalle, joka ampui hienolla rannelaukauksella kiekon ohi Jani Niemisen. Kuusi minuuttia myöhemmin Vauhkonen vei kotijoukkueen kauden yhdeksännellä maalillaan kotijoukkueen jälleen kahden maalin johtoon.

Vierailijat pääsivät vielä lopussa yrittämään kiriä ylivoimalla. SaiPa kuitenkin taisteli urheasti, mutta Maxime Talbot onnistui kaventamaan pelin kuudella kolmea vastaan vielä kuusi sekuntia ennen erän päätöstä.

Ilveksen maalilla torjuikin tänään hieman yllättäen Ville Kolppanen. Huimassa vireessä viime peleissä ollut Anders Lindbäck loukkaantui aamuharjoituksissa eikä täten pystynyt pelaamaan. Raimo Helmisen mukaan Ilves ei kuitenkaan hävinnyt maalivahtipeliin.

-Kolppanen oli tänään erittäin hyvä, että siihen me ei kaaduttu ollenkaan. Kyllä me kaaduttiin omiin virheisiin ja ettei oltu valmiita maksamaan sitä hintaa, mitä voittaminen vaatii ja siihen meidän täytyy kyllä saada muutos.

Tirkkonen vastaavasti oli tyytyväinen omiensa esitykseen ja voitto maistui.

-Tiedettiin että Ilves on puolustanut viime aikoina loistavasti ja pelannut hyviä pelejä. Vaikea peli, mutta meidän joukkue malttoi kärsivällisesti pelata eikä avannut peliä liikaa ja saatiin tarvittavat maalit. Siitä pitää olla joukkueelle kiitollinen, että jaksettiin ja maltettiin pelata ja olla kärsivällisiä. Erittäin tärkeät pisteet saatiin.

SaiPan ottelut jatkuvat torstaina Kuopiossa KalPan vieraana. Sen jälkeen on hieman yli viikon joulutauko, kunnes Blues saapuu vierailulle Kisapuistoon 28.12.

SaiPan tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Saimaan Pallo - logo

SaiPa - 2012-2013 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012-2013

Ottelut kaudella 2012-2013

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


OlaviVauhkonen

Olavi Vauhkonen

24.1.1989 Helsinki
Tiedot


Maalivahti Jan Lukasin sopimus on purettu - Henri Kiviaho SaiPaan

Maalivahti Jan Lukasin sopimus on purettu - Henri Kiviaho SaiPaan

SaiPa ja maalivahti Jan Lukas ovat purkaneet sopimuksensa yhteisymmärryksessä. Jan Lukas liittyi SaiPan joukkueeseen toukokuussa 2023.

Lue lisää
Urho Vaakanainen lainasopimuksella SaiPaan

Urho Vaakanainen lainasopimuksella SaiPaan

SaiPa saa tutun vahvistuksen puolustukseensa, kun Boston Bruinsin sopimuspelaaja Urho Vaakanainen liittyy joukkueeseen tiistaina.

Lue lisää
Niclas Westerholm täydentää SaiPan maalivahtiosaston

Niclas Westerholm täydentää SaiPan maalivahtiosaston

22-vuotias Maalivahti Niclas Westerholm jatkaa SaiPassa kaudella 2020-2021. SaiPan ja Westerholmin vuonna 2018 kirjattuun sopimukseen sisältyi tulevasta kaudesta optio, jonka SaiPa käytti keväällä. Sopimus astui voimaan, kun tulokassopimus Nashville Predatorsin kanssa purkautui.

Lue lisää
David Bernhardt jatkaa SaiPassa

David Bernhardt jatkaa SaiPassa

SaiPa ja 22-vuotias ruotsalaispuolustaja David Bernhardt ovat solmineet yhden kauden mittaisen jatkosopimuksen.

Lue lisää
Jarno Koskiranta tekee paluun SaiPaan

Jarno Koskiranta tekee paluun SaiPaan

33-vuotias keskushyökkääjä Jarno Koskiranta vahvistaa SaiPaa tulevat kolme kautta.

Lue lisää
Liiga-SaiPa Oy ja joukkue pääsivät sopuun palkkojen leikkauksesta

Liiga-SaiPa Oy ja joukkue pääsivät sopuun palkkojen leikkauksesta

Korona-kriisi tulee aiheuttamaan seuroille suuria tulonmenetyksiä, joihin SaiPa pyrkii kaikin mahdollisin keinoin sopeutumaan.

Lue lisää