Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Vauhkonen ratkaisi voiton SaiPalle

 

Vauhkonen ratkaisi voiton SaiPalle


Ottelun avauserä ei ihmeitä tarjonnut ja kymmenen päivän tauko näkyikin molempien joukkueiden otteissa. Vauhtia oli paljon, mutta peli oli varsin huolimatonta puolin ja toisin. Kotijoukkueen päävalmentajan Pekka Tirkkosen mukaan jo ottelun ajankohta toi oman haasteensa kamppailuun.

-Lähtökohta peliin ei ollut kummallakaan joukkueella hyvä. Vähän epätotuttu ajankohta näin turnauksen sekä  auon jälkeen ja vielä ennen joulua tähän pelit ,niin ei varmasti kummallakaan ollut henkisesti helppoa lähteä tähän peliin.

Toisessa erässä jäällä nähtiin aivan toisenlainen SaiPa kuin ensimmäisessä. Kotijoukkue tuli erään kovalla sykkeellä ja pelin painopiste siirtyi Ilveksen päätyyn. Nopeat hyökkäyksiinlähdöt oli myrkkyä vierailijoille ja SaiPa pääsi mm. kertaalleen neljällä yhtä vastaan hyökkäykseen.

Ottelun avausmaalista vastasi mainiot 1+2 tehot ottelussa kerännyt Jaakko Rissanen lakaisemalla Stefano Giliatin viivakudista tulleen paluukiekon verkon perälle. Erityismaininnan maaliin ansaitsee myös Olavi Vauhkosen erinomainen maskipelaaminen. Ylivoimalla syntynyt maali oli SaiPalle harvinaista herkkua, sillä osuma oli vasta kauden yhdeksäs kotipelissä tehty ylivoimamaali.

Jos ottelun kaksi ensimmäistä erää oli katsojien kannalta tylsää jääkiekkoa, ei päätöserästä voi sanoa samaa. Läpi ottelun kummastuttanut tuomaritoiminta kulminoitui lopulta siihen, että Giliatilla niin sanotusti keitti yli ja turhautuneena taklasi tilanteen ulkopuolella Ilves-pelaajaa ulosajon arvoisesti. Martti Järventie otti samassa ajassa kaksiminuuttisen väkivaltaisuudesta ja Jesse Mankinen onnistui tasavajaalla tekemään isäntien illan toisen osuman. Hienon alkukauden jälkeen hieman varjojen mailla vaellellut Mankinen osui nyt jo toisessa peräkkäisessä ottelussa.

Ilves tuli kuitenkin peliin vielä mukaan. Juuri kun Giliatin viisiminuuttinen oli umpeutunut, Daniel Paille antoi mainion syötön Niko Peltolalle, joka ampui hienolla rannelaukauksella kiekon ohi Jani Niemisen. Kuusi minuuttia myöhemmin Vauhkonen vei kotijoukkueen kauden yhdeksännellä maalillaan kotijoukkueen jälleen kahden maalin johtoon.

Vierailijat pääsivät vielä lopussa yrittämään kiriä ylivoimalla. SaiPa kuitenkin taisteli urheasti, mutta Maxime Talbot onnistui kaventamaan pelin kuudella kolmea vastaan vielä kuusi sekuntia ennen erän päätöstä.

Ilveksen maalilla torjuikin tänään hieman yllättäen Ville Kolppanen. Huimassa vireessä viime peleissä ollut Anders Lindbäck loukkaantui aamuharjoituksissa eikä täten pystynyt pelaamaan. Raimo Helmisen mukaan Ilves ei kuitenkaan hävinnyt maalivahtipeliin.

-Kolppanen oli tänään erittäin hyvä, että siihen me ei kaaduttu ollenkaan. Kyllä me kaaduttiin omiin virheisiin ja ettei oltu valmiita maksamaan sitä hintaa, mitä voittaminen vaatii ja siihen meidän täytyy kyllä saada muutos.

Tirkkonen vastaavasti oli tyytyväinen omiensa esitykseen ja voitto maistui.

-Tiedettiin että Ilves on puolustanut viime aikoina loistavasti ja pelannut hyviä pelejä. Vaikea peli, mutta meidän joukkue malttoi kärsivällisesti pelata eikä avannut peliä liikaa ja saatiin tarvittavat maalit. Siitä pitää olla joukkueelle kiitollinen, että jaksettiin ja maltettiin pelata ja olla kärsivällisiä. Erittäin tärkeät pisteet saatiin.

SaiPan ottelut jatkuvat torstaina Kuopiossa KalPan vieraana. Sen jälkeen on hieman yli viikon joulutauko, kunnes Blues saapuu vierailulle Kisapuistoon 28.12.

SaiPan tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Saimaan Pallo - logo

SaiPa - 2012-2013 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012-2013

Ottelut kaudella 2012-2013

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


OlaviVauhkonen

Olavi Vauhkonen

24.1.1989 Helsinki
Tiedot


John Persson SaiPaan

John Persson SaiPaan

SaiPa on tehnyt yhden kauden kattavan sopimuksen hyökkääjä John Perssonin kanssa. 27-vuotias ruotsalainen saapuu Saimaan rannoille SHL:n Mora IK:sta.

Lue lisää
Teemu Ramstedt SaiPaan

Teemu Ramstedt SaiPaan

SaiPa on tehnyt yhden kauden kattavan sopimuksen 31-vuotiaan keskushyökkääjä Teemu Ramstedtin kanssa.

Lue lisää
Zaborsky, Riikola ja Piipponen SaiPaan

Zaborsky, Riikola ja Piipponen SaiPaan

SaiPa tiedotti kauppakeskus IsoKristiinassa järjestetyssä tapahtumassa kolmesta pelaajasopimuksesta.

Lue lisää
SaiPa on solminut yhdeksän jatkosopimusta

SaiPa on solminut yhdeksän jatkosopimusta

SaiPa on sekä käyttänyt optioitaan, että solminut jatkosopimukset yhteensä yhdeksän pelaajansa kanssa. Joukkueen vaihtuvuus tulevalle kaudelle on selkeästi viime kautta suurempi.

Lue lisää
Jere Seppälä saapuu vahvistamaan SaiPan puolustusta

Jere Seppälä saapuu vahvistamaan SaiPan puolustusta

Ässissä kolme edellistä kautta pelannut puolustaja Jere Seppälä vahvistaa loppukauden SaiPaa. Seppälä ja SaiPa ovat samalla tehneet sopimuksen myös kaudesta 2019-2020.

Lue lisää
SaiPa ja Joni Nikko solmivat kahden vuoden jatkosopimuksen

SaiPa ja Joni Nikko solmivat kahden vuoden jatkosopimuksen

SaiPa ja hyökkääjä Joni Nikko ovat solmineet kahden kauden jatkosopimuksen. Nikko siirtyi SaiPaan KalPasta kesken kauden 2016-2017. 24-vuotias vaasalainen on pelannut urallaan 215 Liiga-ottelua tehopistein 44+39=83.

Lue lisää