Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

SaiPalle makea voitto sarjakärjestä

 

SaiPalle makea voitto sarjakärjestä


Neljän ottelun voittoputkessa otteluun lähtenyt Jokerit näytti ottelun alussa, että miksi joukkue johtaa sarjaa. Hieman tahmealla jalalla avauserässä ollut kotijoukkue oli helisemässä, kun helsinkiläiset vyöryttivät hyökkäyksiä jatkuvalla tahdilla SaiPan päätyyn. Ansaittu avausmaali syntyikin kahdeksan minuutin pelin jälkeen, kun Antti-Jussi Niemen hieno syöttö siniviivalta löysi takatolpalla päivystäneen Jarkko Ruudun, jolla ei ollut ongelmia laittaa kiekkoa SaiPan maaliin.

Jokereiden päävalmentajan Tomi Lämsän mukaan haastavista lähtökohdista huolimatta valmistautuminen otteluun oli onnistunut ja se näkyi varsinkin avauserässä.

-Tällaiseen otteluun tuleminen on haastavaa, kun tauko on ollut alla. Valmistautuminen on haaste, mutta siinä me onnistuttiin hyvin. Ensimmäisen erän kymppi oli meiltä vahvaa pelaamista, mutta jäähyt sotki loppua ja SaiPa sai pelistä kiinni.

Kotijoukkueen käskijä Pekka Tirkkonen oli avauserässä tyytyväinen siihen, että Jokerit johti ainoastaan maalilla.

-Ensimmäisessä erässä oltiin selkeästi jäljessä. Omassa päässä kiekko kiinnosti liikaa ja unohtui omat miehet ja merkkaukset. Juostiin Jokereiden nuorassa aika pahasti. Onneksi ei ollut kuin yksi nolla ensimmäisen erän jälkeen.

Toisessa erässä nähtiin jo paljon parempi kotijoukkue. Tasoitus syntyi erän viidennellä minuutilla, kun Ruudun väkivaltaisuusjäähy oli ehtinyt vanheta vain viisi sekuntia. Jesper Piitulainen oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja laukoi Frans Tuohimaan torjuman paluukiekon varmasti verkon perälle.

Kotiyleisön riemu ei kuitenkaan kestänyt kauaa. Tasoituksesta ehti kulua vain kaksikymmentä sekuntia, kunnes Teemu Pulkkinen ohjasi Niemen viivakudin verkon perälle vieden Jokerit jälleen maalin johtoon.

-Toinen erä oli meiltä heikko. SaiPa lisäsi selvästi liikettä ja rupesi paineistamaan voimakkaammin, niin meillä tuli omalla alueella kiekon kanssa vaikeuksia. Sitä kautta SaiPa sai pelistä kiinni ja meillä pelaaminen hyytyi siihen. Toinen ja kolmas erä oli meiltä luvattoman heikkoa. Ei kantanut jänne pelata 60 minuuttia täällä tänään,Lämsä kommentoi ottelun kulkua.

Päätöserässä kentällä nähtiinkin oikeastaan vain yksi joukkue. SaiPa otti pelin selvästi haltuun ja meno oli varsin komeaa katseltavaa. Hyökkäyspään kiekonriiston jälkeen Simon Backman pelasi erinomaisesti siniviivalla kiekon kanssa ja viivalta lähtenyt rannekuti yllätti kovan maskin takana olleen Tuohimaan. Jokerit näyttää olevan Backmanilla mieluisa vastus, sillä miehen kauden molemmat maalit ovat tulleet juuri Jokereita vastaan.

SaiPa siirtyi ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon vähän ennen erän puoliväliä, kun nelosvitja teki todellisen oppikirjamaalin. Kiekko liikkui komeasti mieheltä miehelle ja Tommi Jokinen sai kunnian laittaa kiekon maalin kattoon.

Yhdestä ottelun sekä koko kauden komeimmista suorituksista vastasi kotijoukkueen maalivahti Jani Nieminen. Siirretyn rangaistuksen aikana vaihtoaitiolle päin suunnannut Nieminen saikin yllättäen kiekon haltuunsa ja kärkikarvaajan lähestyessä teki todella upean ”spin-o-raman” eli ns. pyörähdysharhautuksen saaden raikuvat suosionosoitukset Kisapuiston yleisöltä.

Ottelun lähestyessä loppuaan Jokerit sai käännettyä pelin painopisteen SaiPan päätyyn, mutta varsinaisia huippupaikkoja tasoitukseen ei syntynyt. Loppukiri päättyi lopulta, kun Juha Koivisto karkasi laidasta ja laittoi kiekon tyhjänä olleeseen maaliin. Maali oli SaiPan ensimmäinen tyhjään maaliin syntynyt osuma tällä kaudella.

-Toiseen erään saatiin tiivistettyä keskialuetta ja saatiin jalat kunnolla liikkeelle. Rohkeasti mentiin antamaan painetta ja siitä se itseluottamus kasvoi loppua kohti.

-Hieno tulos ja voitto meille. Vaikeita aikoja on ollut. Joukkue taas huomasi, että millä tavalla me näitä pisteitä saadaan tässä sarjassa, Tirkkonen summasi ottelun.

Lämsän mielestä kolme pistettä meni tänään oikeaan osoitteeseen.

- SaiPa oli kaksi erää nälkäisempi ja halusi voittoa ottelun enemmän kun Jokerit. En tiedä sitten oliko meidän joukkueessa vähän mahat täynnä, kun on ollut hyvä jakso meneillään. SaiPa pelasi hyvät 40 minuuttia ja oikea joukkue voitti.

SaiPan ottelut jatkuvat kuluvan viikon lauantaina, kun JYP saapuu vieraaksi Kisapuistoon.

SaiPan tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Saimaan Pallo - logo

SaiPa - 2012-2013 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012-2013

Ottelut kaudella 2012-2013

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


Simon Backman

12.6.1984 Pietarsaari
Tiedot

TommiJokinen

Tommi Jokinen

17.9.1988 Siilinjärvi
Tiedot

JuhaKoivisto

Juha Koivisto

4.5.1984 Vantaa
Tiedot

JaniNieminen

Jani Nieminen

28.7.1987 Helsinki
Tiedot

JesperPiitulainen

Jesper Piitulainen

13.8.1991 Savonlinna
Tiedot


Vladimir Denisov jatkaa SaiPassa

Vladimir Denisov jatkaa SaiPassa

SaiPa on tehnyt yhden kauden mittaisen sopimuksen Valko-Venäjän maajoukkuepuolustaja Vladimir Denisovin kanssa. Denisov saapui SaiPaan helmikuussa KHL-seura Dinamo Minskistä.

Lue lisää
Robin Salo SaiPan puolustukseen

Robin Salo SaiPan puolustukseen

SaiPa on tehnyt Robin Salon kanssa kevääseen 2020 kestävän sopimuksen. Neljä edellistä kautta Vaasan Sportia edustanut Salo teki viime kaudella 43 ottelussa tehot 0+5=5.

Lue lisää
Vladimir Denisov SaiPaan

Vladimir Denisov SaiPaan

SaiPa on tehnyt kuluvan kauden loppuun kestävän sopimuksen Valko-Venäjän maajoukkuepuolustaja Vladimir Denisovin kanssa.

Lue lisää
Curtis Hamilton palaa SaiPaan

Curtis Hamilton palaa SaiPaan

Kanadalaishyökkääjä Curtis Hamilton on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen SaiPan kanssa.

Lue lisää
Hyökkääjä Peter Quenneville SaiPaan

Hyökkääjä Peter Quenneville SaiPaan

​SaiPa on tehnyt kautta 2017-2018 koskevan sopimuksen kanadalaisen hyökkääjän Peter Quennevillen kanssa. Sopimukseen sisältyy joulutaukoon kestävä try-out -jakso.

Lue lisää
Roy Radke jatkaa SaiPassa

Roy Radke jatkaa SaiPassa

Yhdysvaltalaishyökkääjä Roy Radke jatkaa SaiPassa kauden loppuun.

Lue lisää