Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Töllikölle ja Arposelle jatkosopimukset

 

Töllikölle ja Arposelle jatkosopimukset


Tiukasti pudotuspelipaikasta kuluvalla kaudella taistelevien NST:n miesten hyvien uutisten viikko saa jatkoa. Maanantain tärkeä voitto Erästä, Arto Vainikaisen täyteen saamat 200 liigaottelua, Jarkko Monthanin ensimmäinen tehopiste ja Risto Töllikön maajoukkuevalinta saavat jatkoksi Töllikön, 21, sekä Tuomas Arposen, 27, jatkosopimukset kaudelle 2013-2014.

Taipalsaarelaislähtöinen puolustaja Risto Töllikkö on NST:n kasvatti liigakentille. NST:n miesten joukkueessa "Rise" pelasi ensimmäiset pelit jo kaudella 2008-2009 17-vuotiaana. Neljällä liigakaudella hänelle on kertynyt 71 liigaottelussa tehopisteet 29+21=50. Kuluvan kauden 15 osumallaan hän on NST:n paras maalintekijä. Liigakausien lisäksi Töllikkö on pelannut miesten sarjoissa yhden kauden Divaria, jonka päätteeksi NST nousi heti takaisin liigakentille.

Tuoreimpana meriittinä Tölliköllä on valinta miesten maajoukkueen Ruotsi-otteluun helmikuun alussa Boråsissa. Aiemmin Töllikkö on edustanut Suomen nuorten U19, opiskelija sekä B-maajoukkueita. Töllikön sopimus on kaksivuotinen eli kestää kevääseen 2015 saakka. Nopeista jaloistaan ja kovasta laukauksestaan tunnettu "Rise" luo erinomaisen pohjan tulevien kausien joukkueille. Puolustuksen kova luu on saanut peliinsä lisää rohkeutta ja tarvittavaa röyhkeyttä, mikä näkyykin suoraan myös tehopistetilastoissa.

Hyökkääjä Tuomas Arposen jatkosopimus on yksivuotinen. Arponen pelaa kahdeksatta kauttaan Salibandyliigaa. Viisi kausista on kulunut Joensuun Josban paidassa. Viime kaudeksi Lappeenrantaan palanneelta Arposelta edelliskauden lisäksi yksi Josba-vuosista oli rikkonainen polvivaivojen vuoksi. Urallaan runkosarjan 151 liigaottelussa tehopisteet 21+24=45 on pelannut myös 21 pudotuspeliä tehopistein 2+3=5. Arponen on kuluvalla kaudella NST:n miesten kapteeni.

Pistepörssin kärkisijoilta "Bobia" ei tarvitse etsiä, mutta periksiantamaton ja itseään säästelemätön pelityyli tekevät hänestä joukkueelleen tärkeän pelaajan. Kokemuksen myötä turha säntäily kentällä on vähentynyt ja alivoiman erikoismies on yksi iso tekijä siihen, että NST on alivoimatilastoissa liigan kärkisijoilla tällä kaudella. NST:n oma kasvatti juhli kapteenina vuonna 2004 seurahistorian ensimmäistä ja ainoaa A-nuorten Suomen mestaruutta.

Töllikön ja Arposen sopimusten lisäksi NST:llä on tulevaksi kaudeksi valmiina kolme pelaajasopimusta. Kaksivuotisista sopimuksista kausi 2013-2014 on jälkimmäinen 21-vuotiaille Niko Saariselle, Otto Valavuolle ja Aki Saloselle, joille kuluva kausi on liigakentillä vasta ensimmäinen. Saarinen on tehnyt läpimurtonsa samantien kooten 18 ottelussa tehopisteet 10+9=19. Valavuo on NST:n oma kasvatti ja 17 ottelussa saamaansa peliaikaan nähden tehopisteet 4+2=6 sekä +- saldo +6 ovat erinomainen suoritus.

Tapanilan Erästä NST:hen Saarisen tavoin siirtynyt Aki Salonen on tulokaskaudellaan ollut kokoonpanossa 17 ottelussa. Avausmaali on vielä tekemättä, mutta näyttöpaikan tullen Salonen on hoitanut ruutunsa moitteetta ja taistelee loppukauden ajan tiukasti peliajasta NST:n leveän puolustajamateriaalin joukossa.

NST:n tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Salibandyseura NST-Lappeenranta ry - logo

NST - 2012-2013 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012-2013

Ottelut kaudella 2012-2013

Seuran tiedot - Seuran kotisivutAntti Suoraniemi SaiPaan

Antti Suoraniemi SaiPaan

Hämeenlinnasta lähtöisin oleva Antti Suoraniemi siirtyy SaiPaan vuoden mittaisella sopimuksella.

Lue lisää
SaiPalle kaksi sopimusta

SaiPalle kaksi sopimusta

Lappeenrantalaisjoukkueen takalinjoilla jatkavat Mika Hietamäki ja Santeri Niemeläinen.

Lue lisää
Sveitsiläispuolustaja siirtyy SaiPaan

Sveitsiläispuolustaja siirtyy SaiPaan

SaiPa on tehnyt yksivuotisen sopimuksen sveitsiläinen Fabian Steigerin kanssa. Steiger on joukkueen vahvuudessa heti elokuun alusta lähtien.

Lue lisää
SaiPa solmi kaksi jatkosopimusta

SaiPa solmi kaksi jatkosopimusta

Emma Kaila ja Saana Karilahti ovat kirjoittaneet vuoden mittaiset sopimukset SaiPa Salibandyn kanssa. Molemmat pelasivat viime kauden NST:n riveissä.

Lue lisää
Venäjän maajoukkuepelaaja SaiPa-paitaan

Venäjän maajoukkuepelaaja SaiPa-paitaan

SaiPa on solminut sopimuksen viime kaudella PoNoVoa edustaneen ja Venäjän maajoukkueessa esiintyvän Aleksandr Avtushenkon kanssa.

Lue lisää
Möykkyset SaiPan riveihin

Möykkyset SaiPan riveihin

Oskari Möykkynen ja Onni Möykkynen, jatkavat uraansa SaiPa Salibandyn riveissä.

Lue lisää