Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Jani Nieminen siirtymässä AK Bars Kazaniin, Hannu Toivonen SaiPaan

 

Jani Nieminen siirtymässä AK Bars Kazaniin, Hannu Toivonen SaiPaan


SaiPa on sopinut AK Bars Kazanin kanssa Jani Niemisen siirrosta KHL-liigaan. Sopimus astuu voimaan kun Jani Niemisen pelaajasopimus AK Bars Kazanin kanssa on valmis. Niemisen pelaajasopimus SaiPan kanssa loppukaudesta sekä kaudesta 2013-2014 on purettu.

Samalla SaiPa on hankkinut loppukauden kattavalla sopimuksella maalivahti Hannu Toivosen, 28. Toivonen on NHL:n ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 2002. Hän on pelannut 61 NHL-ottelua Boston Bruinsin ja St. Louis Bluesin paidassa. Toivonen on viimeksi esiintynyt SM-liigassa kaudella 2008-2009, jolloin hän edusti Ilvestä. Kuluvan talven hän on edustanut ECHL-liigan Orlando Solar Bearsia.

- Pelaajasiirroissa ajattelemme SaiPan etua pitkällä tähtäimellä, joukkueen etua tällä kaudella ja yksittäisen pelaajan uraa. Olisimme mielellämme pitäneet Janin, mutta onneksi kokonaisuus ratkesi niin, että kaikki osapuolet ovat ratkaisuun tyytyväisiä, SaiPan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi toteaa.

- AK Bars Kazan oli tässä siirrossa aloitteellinen. Taloudellisessa mielessä tehty sopimus on meille merkittävä. Pystymme jatkamaan pitkäjänteistä työtä seuran kehittämiseksi vahvempana kuin aikaisemmin.

- Olemme iloisia Janin puolesta ja toivotamme hänelle menestystä uusien haasteiden parissa. Strategiaamme kuuluu se, että pystymme auttamaan pelaajia kehittymään ja etenemään urallaan. Niemiselle aukesi SaiPan kautta mahdollisuus ottaa seuraava askel, Kallioniemi jatkaa.

HIFK:n kasvatti ja SaiPaan Tapparasta kesällä siirtynyt Nieminen kertoo, että siirto oli hänen kannaltaan yhden unelman täyttymys.

- En osannut kuin unelmoida tällaisesta tilaisuudesta. Onhan tämä minulle huikea mahdollisuus, eikä sitä oikein pysty edes käsittämään vielä tässä vaiheessa.

- En tiedä mihin tämä tie johtaa, mutta jos tätä ei olisi lähtenyt nyt kulkemaan ja katsomaan mihin se vie, niin olisin katunut lopun elämääni.

- SaiPassa on hoidettu kaikki viimeisen päälle ja haikein fiiliksin jätän Lappeenrannan, mutta tällaisesta tarjouksesta ei pystynyt kieltäytymään. SaiPasta ei jäänyt kuin positiivisia fiiliksiä. En voi kuin kiittää kaikkia toimistosta joukkueeseen asti ja fanit olivat ihan uskomattomia.

SaiPa on hankkinut kuluvalla viikolla maalivahti Miika Wiikmanin sekä tuoreimpana Toivosen. Kaksi kokenutta maalivahtia takaa kilpailukyvyn loppukaudelle.

- Meillä on erinomainen mahdollisuus menestyä tällä kaudella. Niemisen siirron edellytyksenä oli, että saamme kiinnitettyä vahvan maalivahtikaksikon joukkueeseemme ja Toivosen myötä se ehto täyttyi, Kallioniemi kertoo.

SaiPan tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Saimaan Pallo - logo

SaiPa - 2012-2013 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012-2013

Ottelut kaudella 2012-2013

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


JaniNieminen

Jani Nieminen

28.7.1987 Helsinki
Tiedot

Hannu Toivonen

18.5.1984 Hattula
Tiedot


Maalivahti Jan Lukasin sopimus on purettu - Henri Kiviaho SaiPaan

Maalivahti Jan Lukasin sopimus on purettu - Henri Kiviaho SaiPaan

SaiPa ja maalivahti Jan Lukas ovat purkaneet sopimuksensa yhteisymmärryksessä. Jan Lukas liittyi SaiPan joukkueeseen toukokuussa 2023.

Lue lisää
Urho Vaakanainen lainasopimuksella SaiPaan

Urho Vaakanainen lainasopimuksella SaiPaan

SaiPa saa tutun vahvistuksen puolustukseensa, kun Boston Bruinsin sopimuspelaaja Urho Vaakanainen liittyy joukkueeseen tiistaina.

Lue lisää
Niclas Westerholm täydentää SaiPan maalivahtiosaston

Niclas Westerholm täydentää SaiPan maalivahtiosaston

22-vuotias Maalivahti Niclas Westerholm jatkaa SaiPassa kaudella 2020-2021. SaiPan ja Westerholmin vuonna 2018 kirjattuun sopimukseen sisältyi tulevasta kaudesta optio, jonka SaiPa käytti keväällä. Sopimus astui voimaan, kun tulokassopimus Nashville Predatorsin kanssa purkautui.

Lue lisää
David Bernhardt jatkaa SaiPassa

David Bernhardt jatkaa SaiPassa

SaiPa ja 22-vuotias ruotsalaispuolustaja David Bernhardt ovat solmineet yhden kauden mittaisen jatkosopimuksen.

Lue lisää
Jarno Koskiranta tekee paluun SaiPaan

Jarno Koskiranta tekee paluun SaiPaan

33-vuotias keskushyökkääjä Jarno Koskiranta vahvistaa SaiPaa tulevat kolme kautta.

Lue lisää
Liiga-SaiPa Oy ja joukkue pääsivät sopuun palkkojen leikkauksesta

Liiga-SaiPa Oy ja joukkue pääsivät sopuun palkkojen leikkauksesta

Korona-kriisi tulee aiheuttamaan seuroille suuria tulonmenetyksiä, joihin SaiPa pyrkii kaikin mahdollisin keinoin sopeutumaan.

Lue lisää